Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 23 June, 04:16

Cornucopia - 19 nov 20 kl. 10:47

Alkoholförbudet: En fjärdedel av restaurangbranschens intäkter är alkohol - hälften för nöjesrestaurangernaEnligt färska siffror för SCB stod en fjärdedel av intäkterna för restaurangbranschen av alkoholförsäljning. För nöjesrestauranger är siffran nästan hälften, och redan innan alkoholförbudet från klockan 22, som börjar gälla i morgon hade restaurangernas försäljning minskat 19% under årets första nio månader.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SCB, Dorsia, GSEK, Stureplansgruppen, Systembolaget, Bar, Lune, Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

Förvaltningsrätten avslår Hujedameis överklagan - diktaturens telekombolag fortsatt förbjudet i svensk 5G

Förvaltningsrätten avslog den kinesiska diktaturens telekombolag Huaweis överklagan mot förbudet att använda dess utrustning för svensk 5G-utbyggnad. Sveriges säkerhet står i första rummet.Nä, jag hade inget foto på Förvaltningsdomstolen, så för att alla kalenderbitare ska ha något att klaga över använda jag istället ett foto på Högsta domstolen.

Cornucopia - 13 timmar sedan

IT-systemens detaljmätning av kollektivtrafiken leder till nedläggningsspiral

Sedan de skattefinansierade kollektivtrafiken börjat detaljmäta allt resande via olika IT-system har en nedläggningsspiral framför allt på landsbygden och mindre orter dragits igång. Indragna hållplatser, turer och linjer leder till ännu mindre resor, som leder till ännu mer nedläggningar och så fortsätter spiralen.Fint som fan i stan Förr planerades kollektivtrafiiken - som till drygt 50% finansieras med skattemedel och inte främst via biljetterna - utifrån var folk faktiskt bodde.

Cornucopia - 14 timmar sedan

När man åker Skånetrafiken påminns man om hur värdelös Västtrafik är

Värsttrafik har systematiskt flera år på raken röstats fram av bloggläsarana som landets sämsta kollektivtrafik. Idag påminde Skånetrafiken om detta på bussresan tillbaka till bilen efter avslutad cykling. Värsttrafik sätter nämligen extra stolthet i usel service, och att inte stanna mer än på de fina orterna och köra förbi nio av tio hållplatser på landsbygden, som inte är fina nog för att stanna med det för Värsttrafik okända begreppet direkttrafik.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Det är inte bara marknadshyror som åkt ut - arbetsrätten, bygglovsreforrmen mfl reformer är nu i papperskorgen

Med fällandet av regeringen Löfven har Nooshit Dadgostar (V) inte bara förpassat meningslösa marknadshyror på nybyggen, med samma hyra som de första femton årens presumtionshyror, kasserats. Övriga reformer som presenterats under våren åker också ut med badvattnet, bland annat den förändrade arbetsrätten såväl som bygglovsreformen. Detta eftersom regeringen inte hunnit gå vidare med några faktiska lagförslag till riksdagen.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Blandade uppgångar i Asien under tisdagsmorgonen - Stockholmsbörsen på plus i regeringskrisen

Livet och särskilt världen går vidare även efter att den inkompetenta regeringen Löfven avsatts. I Asien är det blandade eller rent av kraftiga uppgångar under tisdagsmorgonen. Stockholmsbörsen gick plus igår och dollarn har fallit tillbaka något.

Cornucopia - Igår: 11:30

JÖKen gol och dog

Så vart vi av med minoritetsregeringen regeringen Löfven för stunden. Demokrati, som det kallas. Framför allt är vi av med det destruktiva MP, vilket var viktigare.

Cornucopia - Igår: 07:06

Blödröda ras i Asien efter negativ börsvecka

Efter att vecka 24 varit negativ i Sverige och USA, så inleds den nya veckan negativt i de asiatiska tidszonerna. Rasen är blodröda och allra hårdast på Tokyobörsen.Dagens Björn (V)Veckan som gick stängde för veckan med -1.

Cornucopia - Igår: 07:31

Regeringskrisen - Centerpartiet avgör nästa regering - extraval det enda rimliga - Löfven bör avgå som partiledare

"Oavsett vad som händer i morgon måste ju partierna ta sig samma och försöka lösa det här för svenska folket har ingen kunskap om det här." - inrikesminister Mikael Damberg (S) om svenska folket i SVT Agenda 2021-06-21Klockan 10:00 idag genomförs en misstroendevotering mot statsminister Stefan Löfven (S) och med det hela regeringen. Nästa regeringsbildning hänger på Centerpartiets beslut, men det låsta läget från 2018 kvarstår vilket gör att ett extraval är det enda rimliga.

Cornucopia - I förrgår: 21:47

Foton: Midsommarblot på Ale Stenar

I natt är det sommarsolstånd, och av en ren slump råkade vi hamna på Ale Stenar inför detta, där årets middsommarblot således genomfördes. Det var en upplevelse.Himlen öppnade sig efter blotetTotalt har dagen inneburit närmare 47 km på cykel inklusive omvägar och avstickare, men dagens höjdpunkt var det planerade midsommarblotet på Ale Stenar, Sveriges Stonehenge i Ystads kommun.

Cornucopia - I förrgår: 12:12

Regeringen + C erbjuder hyresmarknadens parter att själva besluta att införa marknadshyror - annars blir det lagstiftning - "oseriöst" enligt V

Regeringen eller snarare S+C erbjuder nu hyresmarknadens parter att själva senast till september förhandla fram att införa marknadshyror. Om så inte sker kommer man lagstifta om det sqmma. Det hela är ett försök att undvika att regeringen fälls i morgon måndag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.