PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 10 May, 00:41

PrivataAffärer - 19 nov 20 kl. 10:45

Riksbanken: Finansmarknader fungerar bättre än i vårasNågot fler än i våras, knappt hälften av marknadsaktörerna, beskriver sitt generella risktagande som lågt eller mycket lågt. Men det är samtidigt något fler aktörer som säger sig ha ökat sitt risktagande under de senaste sex månaderna och anger de låga räntorna som en förklaring. Fler aktörer än i våras menar att valutamarknaden för svenska kronor fungerar väl. Sex av tio av de som svarat anser att marknaden för valutahandel i den svenska kronan fungerar bra eller mycket bra. Hälften av aktörerna anser att den svenska räntemarknaden fungerar väl, vilket är en stor ökning sedan förra enkäten.
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, Finansmarknader, fungerarbättre än i , våras
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 14:50

”AR är ingen fluga” – därför bör du investera

Troligtvis har du redan stött på Augmented Reality i din vardag. Det kanske mest kända exemplet är spelet Pokemón Go som tog världen med storm 2016. Augmented Reality (AR), eller förstärkt verklighet som det oftast översätts till, innebär att vi lägger på digital information eller hologram till vårt verkliga synfält eller värld.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:54

Säkra din ekonomi med investeringsmetaller

Som ledande återförsäljare av ädelmetaller och valuta i norra Europa har Tavex stenkoll på ädelmetallpriserna och deras utveckling. Sedan pandemin tog fart i mars 2020 har priserna för guld och silver skjutit i höjden. Osäkerhet, låga räntor och hög efterfrågan ligger bakom stegringen.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:48

Jefferies höjer riktkursen 380 procent för cannabisbolag

Det noterar Jefferies i en analys där Tilray höjs till köp från tidigare underperform, enligt CNBC. Det sammanslagna bolagets skala, balansräkning och portfölj av konsumentprodukter gör Tilray till en kandidat att bli ledande på den amerikanska marknaden när legaliseringsprocessen går framåt, anser Jefferies. Jefferies höjde även sin riktkurs för Tilray kraftigt, från 4,77 dollar till 23 dollar per aktie.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:34

Amerikanska jobbsiffror en klar besvikelse

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i april. Arbetslösheten uppgick till 6,1 procent, jämfört med 6,0 procent månaden före.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:06

Veckans mest blankade aktier

Listan är mer eller mindre intakt sedan föregående vecka, ingen ny har tillkommit. Blankningarna i Mandel Design och Scandic Hotels har utökats något medan positionerna i Intrum och G5 Entertainment däremot har minskats. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:33

Trading Direkt: Om Julanders investmentbolag till börsen

  Teknisk analys: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Guld, Silver, Koppar, Olja, Recyctec, Mantex, Stillfront, Humble Group, BHG, Castellum. Bolag som nämns i avsnittet: Ericsson, Swedish Match, Linc, Medcap, Sedana Medical, Calliditas Therapeutics, Stille, Index Pharmaceuticals.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:41

MS: Nokias förbättringar går fortare än väntat

”Förbättringarna inom Nokia sker fortare än vi hade räknat med”, skriver Morgan Stanley i en sektoranalys daterad på fredagen. Riktkursen för Nokia höjs samtidigt till 5:00 euro, från tidigare 3:65 euro. Vid 11-tiden hade Nokia gått upp 2,4 procent till 4:16 euro.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:28

Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik

Sam: Hej! Skulle vilja chansa lite när det gäller forskning på sjukdomar. Många bolag som är i fas ett-studier kommer ju aldrig längre men om de lyckas vidare kan det ju bli väldigt god avkastning.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Elbolag: Risk för högt elpris i sommar

Trots att prognoserna säger att väderleken blir våtare har det förväntade elpriset under sommaren för hela Norden gått upp under den här veckan. Det beror bland annat på att de längre prognoserna talar för ett något torrare väder, vilket får den hydrologiska balansen att sjunka, säger André Gustavsson, analytiker finansiell handel, Skellefteå Kraft. Ett ytterligare skäl till att elpriset förväntas stiga är att priset på utsläppsrätter och gas faktiskt stiger just nu, enligt André Gustavsson.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:35

Selin har gått in i Electrolux Pro

Det visar ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering. Enligt Holdings minskade Ramsbury under april sitt innehav i Electrolux Professional med 500.000 aktier och har därefter lika många kvar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.