Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 03 August, 20:10

Cornucopia - 17 nov 20 kl. 13:56

Med mask på ICA - erfarenheter och förändrat konsumtionsbeteendeIbland villhöver man livsmedelsprodukter som inte erbjuds i byns annars utmärkta lokala livsmedelsaffär, alternativt via Internetköp från Willys. Då styr man stegen till ICA, och efter att ha gjort detta i mask, samt pratat med fiskhandlaren i Landvetter, finns material nog för ett blogginlägg.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
ICA, Internetköp, Willys, Landvetter, ICA LandvetterSom, ICA Landvetter, Bröderna Österbergs Fisk, Sedan, SEK, Österbergs Fisk, Ocks, Härryda, Mölnlycke, Hindås, ICA Kvantum, Kungsbacka

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med mask, ICA, erfarenheteroch , förändrat, konsumtionsbeteende

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Auktion på Drönarhjärta - signerat exemplar numrerat 3/10

Inlägget innehåller annonslänkar till Adlibris och Bokus.
Det är dags att dra igång de traditionella auktionerna av tio signerade och numrerade exemplar av min senaste roman, i detta fall alltså Drönarhjärta. Den tredje auktionen finns nu på Tradera med ett utropspris på 1:- SEK.

Cornucopia - 3 timmar sedan

SGU: Finns inte importcement av Gotlandskvalitet - vill att Cementa klassas som riksintresse

Enligt artiklar hos Ny Teknik och SVT så säger den statliga svenska myndigheten Sveriges Geologiska Undersökningar (SGU) att det inte finns importcement av Gotlandskvalitet tillgänglig. Man vill att Cementas verksamhet klassas som ett riksintresse, vlket gör att undantag från lagstiftningen kan beviljas då annars i första steget bygg- och anläggningsindustrin och gruvnäringen kommer få stora problem.Svensk lättbetong blandad på Cementas cemet
SGU uppger till Ny Teknik att det inte finns importcement tillgänglig av den kvalitet som finns på Gotland.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Oberoende svensk statsmedia skrev om att busringarna lurade Nordmakedonien - men inte när Ann Linde (S) blev blåst

Den oberoende tvångsfinansierade statsmediet Sveriges Radio skrev 2019 en artikel och har ett två minuter långt inslag om hur de ryska regimvänliga busringarna blåste Makedoniens president. Men när nu samma ryska regimvänliga busringare blåste Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) så är det tyst från Sveriges Radio. Det är en påminnelse att oberoende inte är samma sak som objektiv och balanserad eller relevanta nyheter, utan oberoendet innebär att ingen politiker ska kunna pilla på finansieringen.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Lyssna på hur utrikesminister Ann Linde (S) gör sig till nyttig rysk idiot

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) gjorde sig nyligen till nyttig rysk idiot genom att bli lurad att hon pratade med två ryska oppositionella över telefon. I en strid ström redogör hon som svensk utrikesminister och ordförande i den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE för svensk utrikespolitik kontra Ryssland, Vitryssland, Nordstream 2 och inom EU för två ryska så kallade busringare. Helt utan att ha verifierat motpartens autencitet.

Cornucopia - 8 timmar sedan

SSU vill omfördela socialistiskt svenskarnas bostäder och sommarstugor - men vet inte ens vad en fastighet är

"En stor del av bostadsbristen kan lösas omedelbart om den befintliga bostadsytan omfördelas. " - Neo Korths (SSU), Hariz Haxovic (S, SSU), Florind Haliti (SSU)  Socialdemokraternas ungdomsförbund skriver i en debattartikel i Sydsvenskan att de socialistiskt vill omfördela svenskarnas bostäder så att alla får lika mycket bostadsyta. De vet dock inte ens vad en fastighet är för något, trots att samtliga tre sitter i SSU:s bostadsutskott och en är ersättare i Lunds byggnadsnämnd.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Gästinlägg: Miljöbalken i praktiken - ett skolboksexempel med strandskyddet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Robert Wedmo, som har 15 års erfarenhet av miljöbranschen inom kommun, länsstyrelse och i det privata näringslivet.Mitt förra inlägg hos Lars mottogs positivt och jag tänkte bjuda på ett ”fiktivt” ärende gällande handläggning enligt miljöbalken i praktiken. I det här fallet tar jag upp en annan personlig favorit i svensk lagstiftning.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Svaga börser i Asien under tisdagsmorgonen efter negativt USA - dollarn försvagas - börsrekord i Stockholm

Börserna i de asiatiska tidszonerna går svagt under tisdagsmorgonen eter att USA backat något på måndagen, medan Stockholmsbörsen stängde nytt börsrekord. Dollarn försvagas och drar med sig guldet.Dagschart OMXSPIStockholmsbörsen stängde på nytt börsrekord efter att OMXSPI gått +0.

Cornucopia - Igår: 20:00

Auktion på Drönarhjärta - signerat exemplar numrerat 2/10

Inlägget innehållar annonslänkar till Adlibris och Bokus.
Det är dags att dra igång de traditionella auktionerna av tio signerade och numrerade exemplar av min senaste roman, i detta fall alltså Drönarhjärta. Den första auktionen finns nu på Tradera med ett utropspris på 1:- SEK.

Cornucopia - Igår: 16:59

Om du inte ökat mängden reala tillgångar - har du egentligen blivit rikare, eller är det bara tillgångsinflation?

Idag känner sig allt fler rikare än någonsin i Sverige och världen, efter att tillgångspriser blåsts upp från höga till sjuka nivåer. Men om du faktiskt inte ökat dina reala tillgångar, har du egentligen blivit rikare nu när den finansiella och reala ekonomin verkar allt mer frikopplade från varandra?Har du ökat mängden realkapital?

Cornucopia - Igår: 12:26

Försvarsmakten och regnbågsflaggan handlar om rekrytering - och flaggan är inte ens symbol för Stockholm Pride

I samband med Pride-veckan i Stockholm har Försvarsmakten publicerat årets regnbågsannons, vilket som vanligt väcker känslor i intoleranta kretsar. Det handlar dock inte om politik eller något sådant för Försvarsmakten, utan om rekrytering där man inte vill att någon som kan uppfylla de högt ställda kraven ska avstå på grund av rädsla för intolerans hos arbetsgivaren. Och organisationen Stockholm Pride har inte ens regnbågsflaggan som symbol, utan en annan regnbågsfärgad symbol, så den kopplingen finns inte.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.