Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 19 June, 20:04

Cornucopia - 17 nov 20 kl. 09:26

Generation X - berätta om era trauman från lärarstrejkerna 1980 och 1989 och hur detta förstörde era livDet finns de som tycker att man bör stänga ner skolorna och ha distansundervisning för att dämpa coronapandemin. De som kan sånt här menar dock att eleverna blir traumatiserade för livet och psykiatriska sjukdomar ökar om eleverna inte får gå i skolan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kvar, Om, Sverige, Internet, Trollhättan, Drottninggatan, Reach, Tnk, Skype, Illusions, Wikipedias

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

Riksdagen beslöt att beredskapspolis ska återinföras - regeringen och JÖK-partierna överkörda med hjälp av V

Vänsterpartiet, Moderaterna, KD och SD röstade i förrgår igenom i Riksdagen att uppdra åt regeringen att återupprätta beredskapspolisen, dvs en sorts tidsvis anställda poliser som kan kallas in som förstärkningsresurs vid kris eller större evenemang. Under de senaste åren har ett flertal sådana tillfällen existerat, t ex gränskontrollerna under Wuhan-pesten. S var emot och likt tidigare uppläxningar av riksdagen kommer väl regeringen strunta i att följa demokratiska beslut och förhala det hela.

Cornucopia - Igår: 17:46

Fredagsmys: Tillbaka i Ravlunda för första gången på 29 år

Dags för fredagsmys efter över 30 km på cykel i 32-gradig värme från Åhus till Kivik. Bland annat innebar det att sniffa längs de avlysta skjutfältsgränserna på Ravlunda för första gången sedan min slutövning 1991, samt återse telestationen i Brösarp. En av infartsvägarna till Ravlunda skjufältDet var en fantastisk cykling fram till Ravlunda på skånska Sydostleden - platt, skuggigt, svalkande havsvindar.

Cornucopia - Igår: 09:22

Svemesterfoton: Internationellt prisbelönt svensk vingård

I väntan på att Valueguards hemsida ska fungera så man kan ladda ner morgonens bostadsprisdata, får det bli ett utfyllnadsinlägg. Vi befinner oss just nu på svemester och besöker svenska vingårdar i Österlen medelst muskelkraft. Åhus Vingård är för övrigt interrnationellt prisbelönt, tre gånger, med guld, silver och brons för tre olika viner och årgångar.

Cornucopia - Igår: 07:45

Börsrekord på Nasdaq - kronan faller - blandad fredagsmorgon i Asien

Ticker Type Name Day% W% YTD% 12M%Den svenska kronan har fallit hårt mot dollarn, samtidigt som det blev börsrekord på den tekniktunga Nasdaqbörsen igår torsdag. I Asien är det blandat på morgonen.Stiger tydligenUSDSEK har rusat till hela 8:57 och kronan tappar även mot euron och brittiska pundet, om än inte speciellt mycket mot norska kronan.

Cornucopia - I förrgår: 13:11

1939: Molotov-Ribbentroppakten 2021: Dadgostar-Åkessonpakten

När kommunister och fascister ingår pakt ska de som hamnar däremellan frukta utfallet. Sverigedemokraterna säger sig nu begära en misstroendeomröstning mot regeringen Löfven (S), efter att V säger sig vara beredd fälla regeringen för JÖK-förslaget att belägga de lägenheter som idag får de höga presumtionshyrorna med marknadshyror, vilket är ungefär det samma.
Nazister och kommunister skakar hand efter att ha krossat Centerpartiet och Liberalerna Polen mellan sig.

Cornucopia - I förrgår: 11:11

Biobränsle är Sveriges största energislag - större än oljan, vattenkraft och kärnkraften

Biobränslen - och då framför allt från den växande svenska skogen som dessutom avverkas mindre än tillväxten varje år - är Sveriges största energislag. 2019 tillfördes 145 TWh energi till uppvärmning och kraftvärme, samt transporter, från biobränslen som miljöfundamentalister nu vill förbjuda. Det är mer än vattenkraftes 65 TWh och kärnkraftens 66 TWh samma år, eller mer än oljans 114 TWh.

Cornucopia - I förrgår: 09:21

Covidbevis införs som coronapass från första juli

E-hälsomyndigheten släpper från första juli sajten covidbevis.se där man kan ladda ner sitt passbevis för Covid-19. Det ska fungera som digitalt bevis på ditt coronastatus - antikroppar, negativa test och vaccination.

Cornucopia - I förrgår: 07:25

USA-börserna föll på aggressivare Fed - dollarn upp rerjält - blandat i Asien på torsdagsmorgonen

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve meddelade igår att man avser höja sin styrränta 2023 istället för 2024 och höjde sin inflationsprognos. Detta drog ner de amerikanska börserna och höjde räntorna. I Asien går börserna blandat under torsdagsmorgonen.

Cornucopia - 16 jun 21 kl. 13:52

Folkhälsomyndighetens råd förlängs september ut - jobba hemma, stanna hemma om sjuk, undvik trängsel, tvätta händerna, mask i kollektivtrafik

"Tvätta händerna, håll avstånd!"Folkhälsomyndigheten (FoHM) förlänger sina allmänna råd för att förhindra smitta med Covid-19 till och med den sista september. Det inkluderar att man ska stanna hemma om man har sjukdomssymptom, begränsa nya kontakter, arbeta hemifrån om möjligt, hålla avstånd till andra, undvika trängsel och resa så säkert som möjligt.

Cornucopia - 16 jun 21 kl. 11:37

Vad skiljer komplementbostadshus och komplementbyggnad?

När nu komplementbostadshus ("Attefallshus") ska bli bygglovspliktiga enligt bygglovsreformförslaget men komplementbyggnader av samma storlek ska förbli bygglovsfria är frågan vad som skiljer dem åt? Komplementbostadshuset är inrett som en självständig bostad enligt gängse regler och normer, och avsett som sådan, medan komplementbyggnaden inte är det.BoverketEn komplementbyggnad kan liksom komplementbostadshuset innehålla både kök och badrum, men är bara ett komplement till huvudbyggnaden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.