PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 03 August, 18:00

PrivataAffärer - 13 nov 20 kl. 07:17

Pryljättens totala försäljning sjönk mer än väntatDen organiska försäljningen steg med 2 procent. Här låg konsensus på +1,5 procent. Clas Ohlsons onlineförsäljning ökade med 51 procent under månaden, mot väntade +39 procent. ”Utvecklingen av pandemin och de restriktioner som gäller på våra nordiska hemmamarknader har haft fortsatt stor påverkan på vår affär under oktober månad. Kundernas beteende liknade i stora delar det vi såg under våren och sommaren med minskad trafik till våra fysiska butiker, i synnerhet butiker i citylägen, men med en relativt god försäljning per kund”, skriver bolaget.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ohlsons, Sverige, Norge, Finland, Utanför Norden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pryljättens, totala, försäljning, sjönk, merän , väntat

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Strategen: Bygg en bred exponering kring elbilarna

Alla har vi väl varit med om att fråga om någon kan låna ut en mobilladdare, skriver Lars Skovgaard Andersen på Danske Banks danska hemsida. ”Om vi inte har ström till mobilerna, är det som att världen bryter ihop”, skriver han. Poängen i resonemanget är att det inte bara är mobilladdare vi kommer att leta efter i den nära framtiden.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Kinesiskt ”barnförbud” sänker gamingbolagen

Kritiken om att gaming är ett ”spirituellt opium” som riskerar ”förstöra en generation” luftades i en artikel i statligt ägda Economic Information Daily, som drivs av nyhetsbyrån Xinhua och ledde till häftiga rörelser i en rad asiatiska gamingbolag under natten och morgonen. Tencent låter på tisdagen meddela speltiden begränsas för de yngsta användarna i Kina till en timme om dagen på vardagar och två på helger och helgdagar. Dessutom uppger företaget att ett förbud mot digitala köp i spel – så kallade mikrotransaktioner – ligger på ritbordet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nu kommer slutskattebeskeden för 2,7 miljoner svenskar

En mindre del, ungefär 320.000 personer, får i stället dela på lite drygt 4 miljarder kr i återbäring. De som har en digital brevlåda får beskedet denna vecka, och har återbäringen på sina föranmälda konton senast på fredag den 6 augusti.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Stora Placeringskvällen i Stockholm

Om Stora Placeringskvällen: Vad: Stora Placeringskvällen i Stockholm
Var: Stockholm Waterfront Congress Centre
När: 30 augusti kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730. Du får förstås möjlighet att lyssna på en mängd placeringsexperter.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är Bank of Americas svenska miljöfavoriter

Marknaden för klimatomställning uppskattas till 2.300 miljarder dollar till och med 2025, i ljuset av EU:s plan om att sänka utsläppen av växthusgas med 55 procent till 2030. De bolag som lyfts fram är ”i hjärtat av energiomställningen”, med tillverkning av produkter som är väsentliga för laddning, energieffektivitet i byggnader och för produktion av vätgas.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

SBAB/Booli: Bred nedgång i bopriserna i juli

”Man ska vara försiktig med att tolka enskilda månadsutfall, men det blir mer och mer tydligt att vi gått in i ett betydligt lugnare läge på bostadsmarknaden. Vi har nu haft två månader med röda siffror i storstadsområdena. Den negativa utvecklingen för lägenheter under juli kan inte förklaras av normala säsongsmönster”, säger Robert Boije, chefekonom på SBAB, i en kommentar.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

”Från tillväxteufori till inflations-blues”

Inflationen fortsätter att accelerera, och den senaste amerikanska statistiken hamnade än en gång klart över förväntningarna. Hur den ekonomiska tillväxten och inflationen till slut blir är just nu den stora frågan. När det gäller tillväxten har förväntningarna på framtiden nedreviderats något och på marknaderna anses ännu så länge att den tilltagande inflationen är högst temporär.

PrivataAffärer - Igår: 15:36

DNB: Förvärvsambitionerna positivt för Castellum

DNB Markets lyfter fram att förvärvet understryker Castellums ambition att konsolidera den nordiska marknaden inom kontor och logistik. Och sedan Rutger Arnhult tog över ordförandeklubban i fastighetsbolaget väntas förvärvsambitionerna tillta, vilket är vore positivt för aktien, heter det. Banken ser även attraktivt på Castellums bedömning om totala synergier uppgående till 285 miljoner kr per år, men flaggar för att dessa kan ta ett par år att materialisera.

PrivataAffärer - Igår: 13:54

AFV sänker Linc till neutral efter stark uppgång

Sedan noteringen i maj har aktien stigit över 55 procent och substanspremien beskrivs som hög. Vid halvårsskiftet var substansvärdet för bolagets innehav 61 kronor per aktie. ”Vill man ha exponering mot Lincs noterade portfölj så kan man köpa plocka russinen ur kakan och köpa dessa aktier själv på börsen”, resonerar AFV.

PrivataAffärer - Igår: 12:39

Aktier: Här är månadens vinnare och förlorare

I topp hittar vi Empir Groups B-aktie som stigit hela 65,9 procent den senaste månaden, bland annat efter en storaffär i juli då Crafoord Capital Partners, där Fredrik Crafoord sitter i styrelsen, flaggade upp 7,4 procent av kapitalet och 6,5 procent av rösterna i Empir. Efter köpet blev Crafoord Capital Partners tredje största ägare i Empir, enligt ägardatatjänsten Holdings. På andra plats på vinnarlistan hittar vi forskningsbolaget Irlab Therapeutics A-aktie, med en uppgång på hela 63,6 procent under månaden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.