Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 09 May, 18:11

Cornucopia - 11 nov 20 kl. 09:04

Pissar Spotify på musikbranschen och artisterna med sin podcastsatsning?Förlustbolaget Spotify satsar på att bredda sin affär till att inkludera podcasts (Internet-baserad pratradio) och även ljuddrama. Frågan är om deas mångmiljonförvärv av podcastbolag och -rättigheter kommer uppfattas som att de pissar på musikbranschen och artisterna, som får uselt betalt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Spotify, Det, Crash Nomada Spotifys, Joe Rogan, MUSD, Megaphone, Gimlet, Anchor, For, Record, SpotifyVisst, Rogan, Netflix, Disney, SpotifySpotify

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pissar, Spotify, musikbranschenoch , artisternamed sin , podcastsatsning
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Regeringen och statsminister Löfven (S) säger nej till fastighetsskatt

Statsminister Stefan Löfven (S) skriver på Facebook att det inte ska återinförasinföras någon fastighetsskatt. Ingen ska behöva vara rädd för att tvingas lämna sitt hem. Det borde slå in spiken i kistan i LO:s vansinniga utspel i frågan, men frågan är vad som gäller när Löfven byts ut som partiledare för Socialdemokraterna framöver?

Cornucopia - 2 timmar sedan

LO vill chockhöja skatten för höginkomsttagare med "rättviseskatt", chockhöja kapitalskatterna och införa fastighetsskatt arvsskatt mot småbarnfamiljer

LO:s ordförande och förbundsordföranden skriver i en debattartikel hos DN att de vill chockhöja skatterna för höginkomstagare, chockhöja alla kapitalskatter, införa fastighetsskatt och med arvsskatt tvinga barnfamiljer där ena föräldern dör tvingas gå från hus och hem, och rycka barnen från sina skolor och sociala nätverk på grund av dödsfallet.Skatteborgen Skatterna ska alltså om LO får bestämma chockhöjas, och jobbskatteavdraget ska ändras till ett bidragsavdrag som kallas "förvärvsavdrag för vanligt folk", dvs det ska gälla om man inte jobbar, vilket är vad "vanligt folk" gör. LO verkar alltså inte längre vara ett organisation för personer med jobb.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Från fattigt drängtorp till dollarmiljonvärdering på 170 år

Vår gård var en gång ett fattigt drängtorp under en större gård, där drängen som lön för sina dagsverken fick låna mark av storbonden att bruka som sin egen inkomst och försörjning. Idag är värdet på torpet (numera titulerad gård som adress och namn) upp till över en miljon dollar, och knappast något en fattig kan köpa. Men jämfört med priset i förhållande till inkomst så är det fortfarande extremt billig.

Cornucopia - 21 timmar sedan

82:a luftburnas landsättning i Estland understryker Sveriges avgörande läge vid konflikt i Östersjön

I natt luftlandsatte 82:a luftburna divisionen All American ca 400 man över ett flygfält i det USA-allierade Nato-landet Estland, efter att ha flugit non-stop från Fort Bragg i North Carolina. Man flög in mot Estland över Sverige, och Sverige ligger också mitt emellan USA och Estland, den närmaste flygrutten över vårt runda klot. Övningen visar på Sveriges helt strategiskt avgörande betydelse för att undsätta USA:s allierade i Baltikum och varför svenskt territorium och svenska beslutsfattare är en måltavla för Kreml vid krig eller krigsrisk.

Cornucopia - Igår: 13:26

Självklart ska polis, blåljus och militär vaccineras mot Covid-19 som prioriterad grupp

Det är i det närmaste en skandal att i större delen av landet har inte polisen, räddningstjänsten och militären klassats som en prioriterad riskgrupp att vaccinera mot Covid-19 före den allmänna vaccinationen av hela befolkningen. Dessa yrkesgrupper har likt sjukvårdspersonal inget val att komma nära människor, utan deras yrke är tvärt om att springa rakt i farans riktning för samhällets väl.Bör vaccineras som riskgrupp Polisen hjälper brottsoffer och griper misstänkta.

Cornucopia - Igår: 10:43

Dockfabriken av Karlin & Schwarz - tankeväckande sträckläsning - värd omläsning

Betalt samarbete med Bokus.
Äntligen har jag haft tid att plöja igenom författarkollegorna1. Lena Karlins och Åsa Schwarz AI- och robotthriller Dockfabriken (Bokus inbunden 229:-, pocket 59:-, e-bok 139:-), som kom ut ungefär samtidigt som min egen senaste roman Redovisningsavdelning Marviken.

Cornucopia - I förrgår: 17:19

Fredagsmys: Systembolaget förlorade mot Vivino i marknadsdomstolen - onlinevinköp tillåtet från andra länder

Dags för lite fredagsmüs, och det absolut mysigaste som finns är ju att Systembolaget förlorade mot Vivino i Patent- och marknadsdomstolen. Det bryter inte mot det svenska EU-undantaget om alkoholförsäljning och Systembolagets monopol att leverera alkohol via onlinehandel utomlands.Av en ren slump råkade bloggarjäveln få hemkört från Vinoteket just precis idag.

Cornucopia - I förrgår: 10:49

Den svenska medelvillan har stigit i pris med 1800:- SEK om dagen senaste året

Mäklarstatistik rapporterar att den svenska medelvillan nu kostar 4.1 MSEK och har stigit 19% i pris på tolv månader. Det motsvarar 1796:- SEK om dagen i stigande pris det senaste året.

Cornucopia - I förrgår: 08:03

Uppåt på de asiatiska börserna - guldet fortsätter stiga

Under morgonen är det uppåt som gäller på de asiatiska börserna. Trots en fallande dollar fortsätter guldpriset att stiga i svenska kronor.Australiska halvuns KangaroosDet ser ut att pågå en rotation ut ur risk, alternativt så håller tillgångsinflationen på att skena även utanför aktiemarknaden (duh!

Cornucopia - 06 maj 21 kl. 17:51

Balders Erik Selin: Fyra gånger så höga lägenhetspriser om tjugo år

VD:n och grundaren av fastighetsbolaget Balder, Erik Selin, säger till DI Weekend att det inte vore så konstigt med fyra gånger så höga lägenhetspriser om tjugo år. "Det vore nästan orimligt att tro något annat". Selin pratar om en miljon kronor per kvadratmeter på Strandvägen i Stockholm som exempel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.