Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Wednesday, 23 June, 04:22

Expressen Dina Pengar - 31 okt 20 kl. 04:30

”Jag flyttade utomlands för min mans skull – sen blåste han mig”Ekonomijournalisten Birgitta Piper har fått ett mejl från en kvinna i en svår situation. Hon och hennes make planerade en flytt till Portugal, där han skulle stå för alla kostnader – eftersom flytten skulle ge honom flera skattemässiga fördelar.Hon sålde sina företag för att göra flytten möjlig.Men väl i Portugal tog maken tillbaka alla löften och kräver nu att kvinnans små inkomster från extraknäck ska gå direkt till honom – trots att han drar in lika mycket pengar på en månad som hon drar in på ett helt år.Här kan du läsa Birgitta Pipers och juristen Molly Malms svar och råd..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Birgitta Piper, Portugal, Birgitta Pipers, Molly Malms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag flyttade, utomlandsför min , mans, skull, sen, blåste han mig

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 12 timmar sedan

Förbudet mot Huawei i 5G-nät står fast

Huaweis produkter förbjuds i svenska 5G-nät. Nu har Förvaltningsrätten beslutat att avslå den kinesiska telekomjättens överklagan. .

Expressen Dina Pengar - 23 timmar sedan

Byggboom – nu väntar brist på virke i sommar

Var fjärde husägare planerar att bygga altan eller uteplats i sommar.Pandemin har inneburit rena byggboomen när hemmafixare och hantverkare flockas på brädgårdar och i byggvaruhus.Byggvarukedjorna noterar rekordförsäljningar och exceptionella börsuppgångar.

Expressen Dina Pengar - Igår: 17:07

Vindkraftsbolaget OX2 spås bli nästa börssuccé

Vindkraftsutvecklaren OX2, som noteras på Stockholmsbörsen senare i veckan, har stora möjligheter att bli en succé, skriver Dagens Industris aktieanalytiker Ulf Petersson i en analys.– Aktien är teckningsvärd, skriver Petersson..

Expressen Dina Pengar - Igår: 16:01

Muthärvan kryper närmare Ericsson tre senaste vd:ar

Den tidigare Ericsson-chefen Mats H Olsson har förhörts och delgivits misstanke om brott med anledning av telekomjätten Ericssons muthärva i Asien.Mats H Olsson har nära kopplingar till både de tidigare vd:arna Hans Vestberg och Carl-Henric Svanberg, samt till nuvarande vd:n Börje Ekholm.– Fler personer kan komma att förhöras och delges misstanke om brott, säger ansvarige åklagare Leif Görts..

Expressen Dina Pengar - Igår: 14:37

Därför bryr sig börsen inte om Löfvens regeringskris

Stockholmsbörsen tog dramatiken i riksdagen med en gäspning.Hotet om en långvarig regeringskris tycks inte skämma investerarna.– Krisen är framför allt innanför riksdagens väggar, utanför står landet stabilt, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners..

Expressen Dina Pengar - Igår: 10:01

Volvo och Northvolt bygger batterifabrik för 30 miljarder

Volvo Cars och Northvolt startar gemensamt utvecklingscentrum i Sverige och bygger ny jättefabrik för 30 miljarder kronor.2026 ska batterifabriken stå klar, skriver Dagens industri..

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:06

Norwegian-chefen slutar – lämnar redan i dag

Norwegians chef Jacob Schram slutar, rapporterar e24. Geir Karlsen tar över..

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

”Gör jag rätt som tar emot en miljon, och hur ska jag sen placera den?”

Kvinnan har gift om sig vid 65 års ålder, och som hennes nyblivne makes testamente är utformat kommer hon att bli arvlös om han går bort.
Som en kompensation vill nu maken skänka henne en miljon kronor att förvalta som pensionsförsäkring i framtiden.Nu skriver kvinnan till ekonomijournalisten Birgitta Piper och undrar: Är det rätt och riktigt att ta emot en så stor summa?

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

Så mycket tjänar EM- fotbollens tv-profiler

De är tre av våra mest meriterade kvinnliga fotbollsspelare genom tiderna.De är också de tre som sett till att förlänga sina karriärer – i tv.– Det här gör man inte för pengarna, säger Hanna Marklund.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 13:56

Falska fakturor skickades till 1,3 miljoner svenska bilägare

Får du ett brev från Svenskt Fordonsskydd så kasta det i soporna.Företaget försöker sälja maskinförsäkringar till bilägare och ”erbjudanden” har drabbat tusentals bilister som tecknat försäkring i tron att garantin på den egna bilen upphört.Formellt ägs bolaget av en man bosatt i Bosnien.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.