SVT > Kultur

Monday, 10 May, 00:32

SVT - 30 okt 20 kl. 20:26

Teaterrecension: De kommer att drunkna i sina mödrars tårar biter sig fastFarnaz Arbabi tar sig skickligt an en science fiction-dystopi om nationalism, extremism och rädsla. En mörk historia som slutar med ljust hopp, tycker teaterkritiker Anna Hedelius..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
€arbabi, Anna Hedelius

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TeaterrecensionDe kommer att , drunknai sina , mödrars, tårar, biter sig fast
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 11 timmar sedan

Tusse utsatt för rasistiska kommentarer på Instagram

Efter att bilder på Tusses första repetitioner i Rotterdam publicerades på Eurovisions Instagramkonto inkom många hatiska och rasistiska kommentarer. Lotta Furebäck, chef för den svenska delegationen, försvarar den svenske stjärnan och tycker att rasismen han får utstå är förkastlig. – Jag blir så förbannad och ledsen att det här förekommer, säger hon till SVT..

SVT - 17 timmar sedan

De ger dansföreställningar i mobilen – så fångas publiken på stan

På 24 platser i Norrland kan publiken ta del av scenkonst direkt i sin mobil. Bakom projektet står Norrdans och teater Västernorrland som i coronapandemins kölvatten vill ge offentlig konst nytt liv och nya perspektiv..

SVT - 21 timmar sedan

Björn Ulvaeus om Abba: Det blir ny musik i år

Abba är inne i studion igen, för att spela in låtar till en virtuell föreställning. – Det blir ny musik i år, det är säkert, säger Björn Ulvaeus till australiska News Corp..

SVT - Igår: 07:00

Regissören Stig Björkmans coronakarantän blir film

Före pandemin reste regissören och filmkritikern Stig Björkman jorden runt och intervjuade några av filmvärldens stora namn. I Stina Gardells Corona Film Club skildras hans karantän, ensamheten och zoomsamtalen med de välkända filmvännerna..

SVT - I förrgår: 20:30

Cilla Benkö: ”Klart det inte är bra för Sveriges radio”

Kritiken mot Sveriges Radio har varit skarp efter avslöjandet att en reporter på Ekot, som har granskat fallen med islamister som ska utvisas på grund av säkerhetshot, inledde en relation med en av personerna. – Klart att det inte är bra för Sveriges radio, men som chef kan man enbart agera på den information man har för stunden, säger Sveriges radios vd Cilla Benkö..

SVT - I förrgår: 17:29

Universitet ställde in seminarium om Kajsa Ekis Ekmans bok

Författaren och debattören Kajsa Ekis Ekmans bok Om könets existens har mötts av kritik från flera håll. Nu har Mittuniversitetets Forum för genusvetenskap valt att ställa in ett seminarium som skulle ha haft sin utgångspunkt i boken, de menar att det finns en risk för att människor skulle bli kränkta..

SVT - I förrgår: 14:05

Coldplay skickar nya låten ut i rymden

Coldplay tog till ett utomjordiskt knep i lanseringen av sin senaste singel ”Higher power”..

SVT - I förrgår: 13:37

Van Morrisons nya album sågas: ”En samling paranoida utläggningar”

Under pandemin har Van Morrison befäst sin ställning som konspirationsteoretiker med rader om att restriktioner är till för att kontrollera befolkningen. Nu har han släppt ett nytt album, som sågas av kritiker. Han liknas vid en rasande kund som kräver pengarna tillbaka och skivan beskrivs som en samling olyssningsbara, paranoida utläggningar..

SVT - I förrgår: 11:27

Överflöd av filmer när biograferna öppnar i Europa

Filmerna trängs i tablån när biograferna i Europa öppnar på nytt. Det är även fler premiärer än vanligt när svenska biosalonger väntas öppna i slutet av maj, rapporterar Sveriges Radio..

SVT - I förrgår: 10:06

Oro på Ekotredaktionen efter avslöjandet: ”Naggar förtroendet för journalistiken”

Efter avslöjandet om den tidigare Ekotreportern som granskade fall med en känd islamist råder en orolig stämning på Ekotredaktionen, och nu har reporterns artiklar på Sveriges radios hemsida försetts med särskilda tillägg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.