News55 > Nyheter

Thursday, 23 September, 13:06

News55 - 29 okt 20 kl. 20:08

Flera döda i gränskonflikt i EtiopienNärmare 30 personer har dödats i en gränskonflikt mellan delstaterna Afar och Somali i Etiopien, enligt ett regeringsuttalande. Beväpnade grupper från de två delstaterna har tidigare drabbat samman. Oroligheterna gäller tre små städer som hamnade i Afar. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Etiopien, Afar, Somali

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera dödai , gränskonflikti , Etiopien

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

Skånska sjukhus vädjar – brist på bröstmjölk

Det råder akut brist på bröstmjölk på skånska sjukhus. För de för tidigt födda barnen finns nu inga alternativ och nyförlösta kvinnor uppmanas att donera överbliven mjölk, rapporterar Sydsvenskan . Bristen rör sjukhusen i Malmö, Lund och Ystad och Regio….

News55 - 10 minuter sedan

Avstämningsregler vid korttidsarbete mjukas upp

De stenhårda reglerna för företag om avstämning av korttidsarbete mjukas nu upp. Regeringen föreslår att den som kommer in för sent med sin avstämning ska få en ny chans. Förslaget riktas till arbetsgivare som fått beslut på att betala tillbaka allt kor….

News55 - 15 minuter sedan

Melander till svensk ufo-film

Filmkollektivet Crazy Pictures, som ligger bakom undergångsfilmen "Den blomstertid nu kommer", är aktuell med en ny film. "Ufo Sweden", som den nya produktionen heter, är inspirerad av den verkliga föreningen Ufo-Sverige. Huvudrollen spelas av 17-åriga….

News55 - 15 minuter sedan

Regeringen lägger avlyssningsaffär bakom sig

Regeringen är nöjd med förklaringar från Danmark och USA om påstått spionage mot svenska intressen. – För vår del är det här ärendet utklarat och vi kan gå vidare, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S). Förra året avslöjade danska radion, DR, i sam….

News55 - 15 minuter sedan

Myndighet kartlägger vårdpersonals arbetsmiljö

Regeringen har gett Myndigheten för arbetsmiljökunskap (Mynak) i uppdrag att hämta in arbetsmiljörisker och friskfaktorer för vårdpersonal. Resultatet är tänkt att användas för att se hur hälsorisker kan minskas och arbetsmiljön förbättras. "Arbetssitua….

News55 - 30 minuter sedan

Tio svenska IS-kvinnor i läger kan utvisas snart

Minst tio kvinnor och 20 barn med anknytning till Sverige finns kvar i Roj-lägret i nordöstra Syrien, fler än vad UD tidigare angett. De kan snart utvisas och flygas tillbaka till Sverige. – Våra beräkningar är att det i dagsläget finns tio kvinnor och….

News55 - 8 timmar sedan

C: 1,4 miljarder på primärvård i glesbygd

Centerpartiet föreslår 1,1 miljarder kronor årligen till fler läkare och personal inom primärvården i glesbygdskommuner och 300 miljoner kronor till fler ambulanser på landsbygden. – Vi ska visa att samhällskontraktet gäller över hela landet och för att….

News55 - 45 minuter sedan

EM-final spelas i Malmö

Sverige får spela EM-finalen i amerikansk fotboll för herrar på hemmaplan. Mötet med Italien den 31 oktober kommer att spelas på Malmö stadion, enligt ett pressmeddelande från Svenska amerikanska fotbollförbundet. Senast det svenska herrlandslaget vann….

News55 - 1 timme sedan

Ingen Nobelfest – inga pristagare på plats

Även i år sätter pandemin käppar i hjulet för festernas fest. Nobelstiftelsen har beslutat att ställa in Nobelbanketten, och pristagarna kommer att få ta emot medalj och diplom i sina hemländer. – Det är inte det beskedet man önskar att ge.

News55 - 45 minuter sedan

Försökte våldta – tvingas tvätta kvinnokläder

En man i Indien som misstänks för våldtäktsförsök har beviljats borgen – i utbyte mot att han i sex månaders tid tvättar och stryker alla kvinnokläder i byn Majhor, där han bor. Cirka 2 000 kvinnor bor i byn, som ligger i norra delstaten Bihar. Mannen,….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.