SR > Nyheter

Thursday, 23 September, 14:33

SR - 27 okt 20 kl. 10:09

Djurtransport har tappat höns på riksväg 47 mellan Falköping och VaraJust nu ligger det hönsburar på riksväg 47 mellan Falköping och Vara i höjd med infarten till Ullene. Lastbilen har fått stopp i vänster körfält och står mot trafiken i riktning mot Vara. Räkna med begränsad framkomlighet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Falköping, Vara, Ullene

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djurtransporthar tappat , höns, riksväg47 mellan , Falköping, och Vara

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Annie Lööf omvald som partiledare

Annie Lööf omvaldes som partiledare för de kommande två åren på Centerpartiets partistämma som inleddes idag. Det är på dagen 10 år sen hon tog över partiordförandeskapet efter Maud Olofsson och är vid sidan av SD-ledaren Jimmie Åkesson den som suttit längst som partiledare. Hon är riksdagsledamot sedan 2006, invald för Jönköpings län..

SR - 15 minuter sedan

Man begärs häktad efter Säpoinsats

Den man som tidigare i veckan greps misstänkt för spioneri har idag begärts häktad misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Enligt häktningsframställan har brottet bland annat begåtts i Stockholm. Häktningsförhandlingen kommer att hållas under dagen..

SR - 30 minuter sedan

E6 mellan Malmö och Trelleborg avstängd

Vid 13:30 inträffade en olycka med två lastbilar på E6. E6 är avstängd från Malmö mot Trelleborg i höjd med Maglarpsrondeln. Vägen beräknas öppna igen kl.

SR - 30 minuter sedan

Pressträff med Folkhälsomyndigheten om smittläget

Folkhälsomyndigheten håller pressträff om coronaläget i Sverige och världen. Medverkar gör Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten, Iréne Nilsson Carlsson från Socialstyrelsen och Svante Werger från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Lyssna på pressträffen i Ekots direktsändning..

SR - 45 minuter sedan

Tunisiens president stärker sin maktställning

I Tunisien har president Kaïs Saïed ytterligare stärkt sin maktställning, två månader efter att han i praktiken tog kontroll över landets parlament. Men kritiken är kraftig. En ny presidentorder gör att den konstitutionella maktfördelningen tippat över ännu mer till presidentens fördel..

SR - 1 timme sedan

Betssons styrelseordförande avgår

Turbulensen i spelbolaget Betsson fortsätter och nu tvingas bolagets styrelseordförande Patrick Svensk bort eftersom ägarna inte längre har förtroende för honom. Skälet, säger han, är missnöje med hur han skötte processen med uppsägningen av vd:n och grundaren Pontus Lindwall i förra veckan. "Vi var inte överens om att han skulle sluta", säger Patrick Svensk..

SR - 1 timme sedan

Olycka i Norra länken i Stockholm

Bägge mittfilerna är blockerade vid infarten i tunneln från Essingeleden. Långa köer. Alternativ väg är via Tranebergsbron och länsväg 279 Ulvsundavägen.

SR - 1 timme sedan

Nu rustar kollektivtrafiken för att få tillbaka resenärerna

Den samhällsägda kollektivtrafiken gick miste om 8 miljarder i biljettintäkter de räknat med 2020 och 9 miljarder i prognosen för 2021, enligt en sammanställning från Svensk Kollektivtrafik. Ingen av dem som Ekot varit i kontakt med har ännu tagit beslut om besparingar, även om det finns exempel där diskussioner förs. De flesta är fortsatt positiva om att kunna vända utvecklingen och få tillbaka passagerarna även de inte vet hur lång tid det tar.

SR - 1 timme sedan

Unga scrollar på telefonen mer än de själva vill

Ungdomar som scrollar på telefonen mer än tre timmar om dagen har ökat successivt sen 2010.Det visar Statens medieråds rapport Unga och Medier 2021 som undersökt hur barn mellan 9 och 18 år har använt medier under coronapandemin. Över hälften av ungdomarna tycker att de lägger för mycket tid på att scrolla på telefonen.

SR - 1 timme sedan

20 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea

Idag är det 20 år sedan den svensk-eritreanska journalisten, författaren och dramatikern Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Samtidigt fängslades 20 andra journalister och politiker – och man vet inte hur många som fortfarande lever, det säger Vanessa Tsehaye som är kampanjansvarig för Afrikas Horn på Amnesty. Hon menar att svenska regeringen måste arbeta hårdare med ärendet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.