SR > Nyheter

Tuesday, 03 August, 18:12

SR - 27 okt 20 kl. 09:26

Låga elpriser pressar VattenfallDet statliga energibolaget Vattenfall gjorde en rörelsevinst på 4,7 miljarder kronor det tredje kvartalet i år. Det är nästan en halvering jämfört med resultatet samma kvartal förra året..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vattenfall

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låga, elpriser, pressar, Vattenfall

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Barn lider av psykisk ohälsa ett år efter explosionen i Beirut

FN-organisationen Unicef visar i en rapport att barn fortfarande lider av psykisk ohälsa ett år efter hamnexplosionen i Libanons huvudstad Beirut. Utöver svårigheter i vardagen som kan knytas till explosionen, så har flera andra problem i landet också bidragit till att barnen påverkats negativt – inte minst landets stora ekonomiska problem och coronapandemin. Human Rights Watch har också gett ut en rapport med bevis som utredningen kring hamnexplosionen har kommit fram till, bland annat att presidenten och premiärministern i Libanon visste att explosiva ämnen fanns i hamnområdet..

SR - 1 timme sedan

Region Stockholm: "Vi efterlyser klarare besked"

Nästa år kommer många i Sverige att erbjudas en tredje dos vaccin mot covid-19, det beskedet kom Folkhälsomyndigheten med idag. Det är ett för vagt besked tycker regionrådet Anna Starbrink med ansvar för sjukvården i Region Stockholm. "Vi litar på Folkhälsomyndigheten, vi vill bara ha klarare besked.

SR - 1 timme sedan

Ny digital tjänst ska lösa matchningsproblem

För att lösa matchningsproblemen på arbetsmarknaden, det vill säga svårigheten att hitta rätt person för rätt jobb, ska Arbetsförmedlingen ta fram en gemensam digital plattform för utbildning och arbete. Här ska alla arbetsgivare och jobbsökande kopplas ihop och se vilka konkreta utbildningar som matchar ett visst utlyst jobb. Syftet är att koppla ihop arbetsmarknaden med utbildningsvärlden och få dem att använda samma begrepp för kvalifikationskrav och meriter..

SR - 1 timme sedan

Oppositionen: Ge afghanska tolkar asyl

• Oppositionen i riksdagen är mycket kritisk till att regeringen inte agerar för att låta de tolkar som arbetat för den svenska ISAF-styrkan i Afghanistan beviljas asyl i Sverige. • ”Jag skäms å Sveriges vägnar, när jag läser om hur andra länder agerar, medan Sverige sitter med armarna i kors,” säger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. • Även Moderaterna och Kristdemokraterna vill att tolkarna ska kunna komma till Sverige.

SR - 2 timmar sedan

Flera personer skottskadade i Kristianstad

Polisen fick in ett larm om skottlossning vid 15.45 på eftermiddagen i området Näsby. Flera personer är på olika platser i området med förmodade skottskador.

SR - 3 timmar sedan

Hälften av EU:s befolkning är fullvaccinerade

Hälften av EU:s befolkning har fått två doser vaccin mot covid-19. Nästan 224 miljoner människor i unionens 27 medlemsländer har därmed fått bägge sprutorna. EU har en befolkning på totalt 446 miljoner människor..

SR - 3 timmar sedan

Belarusiska sprintern flyger till Polen idag

Den belarusiske sprintlöparen Kristina Timanovskaya sparkades från sin OS-trupp efter att hon öppet kritiserat ledningen och sökte skydd hos den japanska polisen. Efter att ha erbjudits visum i ett flertal länder valde sprintern Polen. Internationella olympiska kommittén, IOK, har inlett en formell utredning om fallet..

SR - 4 timmar sedan

Tidigare tolk: "De riskerar sitt liv i dag för att de jobbade för svenskarna"

Tidigare tolkar och afghanistanveteraner är kritiska till att det fortfarande finns personer som har jobbat för Sverige kvar i Afghanistan, och att svenska myndigheter inte gjort mer för att hjälpa dem. "Om fienderna tar reda på vilka de är och hittar dem, kommer de få ett straff, och straffet är dödsstraff," säger en tidigare tolk till Ekot. Tidigare i dag berättade Ekot att det finns kring 15 tolkar som tidigare arbetat i för Svenska försvarsmakten kvar i Afghanistan, och att säkerhetsläget för dessa snabbt blir sämre i och med talibanernas offensiv i landet..

SR - 5 timmar sedan

Sanktioner het fråga för Irans nya president

Idag har Ebrahim Raiisi svurits in som Irans nya president. Han blir den 8 presidenten sedan den islamiska revolutionen 1979 i Iran Han träder i sitt mandat under en tid där landet handska med många viktiga frågor, inte minst förhandlingen om ett nytt kärnteknikavtal med USA, och flera protester mot vattenbrist runt om i landet. Den nye presidenten lovade i sitt tal att fixa ekonomin och jobba för att sanktionerna mot landet hävs..

SR - 5 timmar sedan

Historiskt hög efterfrågan på arbetskraft

Långtidsarbetslösheten fortsätter att öka och nästan 200 000 personer har nu varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen i över 12 månader. Ett allvarligt läge, menar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark - som trots det ser ljust på framtiden. "Det finns ett mycket stort behov av att anställa", säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.