SR > Nyheter

Sunday, 09 May, 18:34

SR - 24 okt 20 kl. 05:00

Ingen nattklubb eller afterski i Åre i vinterBegränsningen gäller även för de andra svenska skidorterna, bakgrunden är de restriktioner som gäller med anledning av coronapandemin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Åre

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen nattklubbeller , afterskii , Årei , vinter
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Alla invånare i EU ska få säga sitt om EU:s framtid

Idag invigdes EU:s framtidskonferens där invånare i alla 27 EU-länder under ett år ska få chansen att säga sitt om vad EU ska syssla med de kommande åren, bland annat via den här länken: EU:s Framtidskonferens - Vi måste lära av coronapandemin. Vi har klarat den tack vara att vi stått enade och varit solidatiska, sa Frankrikes president Emanuelle Macron i sitt invigningstal. Europeiska medborgarpaneler, där en tredjedel ska vara ungdomar mellan 16 och 25 år, ska diskutera EU:s framtidsfrågor och komma med rekommendationer.

SR - 1 timme sedan

Omvärlden fördömer bombdåd mot flickskola där över 60 dödades

Omvärlden fördömer bombdådet mot flickskolan i Kabul som skedde när eleverna var på väg hem för dagen. FN:s generalsekreterare Antonio Guterres säger i en kommentar att "De som är ansvariga för detta avskyvärda brott måste hållas ansvariga". "Min kamrat dog.

SR - 4 timmar sedan

Jämnt mellan möjliga block i valet

Efter Centerns och Liberalernas senaste besked i regeringsfrågan går det att skönja två möjliga partigrupper som kan stå emot varandra i valet nästa år även om saker och ting kan ändras. I Svensk väljaropinion som Kantar Sifo gör för Ekots räkning får S,V, MP och C 50,0 procent medan M,KD,L och SD får 48,6. "Det är ett väldigt jämnt läge i de här möjliga blocken" säger Toivo Sjörén, Kantar Sifo..

SR - 6 timmar sedan

Juntan försöker stoppa internationell hjälp till folket

Efter militärkuppen försöker juntan att stoppa internationellt bistånd som inte gynnar militären själv, enligt flera oberoende källor. Sverige kommer fortsätta att ge humanitärt bistånd och stöd till oberoende organisationer som jobbar med utveckling av demokrati, yttrandefrihet och jämställdhet. "Det är viktigt att fortsätta stödja den utvecklingen i landet", säger Johan Hallenborg vid Svenska ambassadens sektionskansli i Myanmar..

SR - 6 timmar sedan

Danskt rekord i partiavhopp

Sedan valet i juni 2019 har tolv av de 179 ledamöterna i Folketinget hoppat av partiet de valdes in för, antingen för att bli politiska vildar eller för att ansluta sig till ett annat parti, vilket är danskt rekord. Bland annat har Danmarks före detta statsminister, Lars Løkke Rasmussen, lämnat Venstre för att bilda ett eget parti. ”När det är uppbrott i samarbetet mellan partierna och interna maktstrider inom partierna ser vi fler politiska vildar, och det är det som händer nu”,säger Helene Helboe Pedersen, professor i statsvetenskap vid Århus universitet..

SR - 7 timmar sedan

Våldsamma protester i Jerusalem fortsätter

Minst 90 personer skadades efter sammandrabbningar också under natten mot söndagen på flera håll i östra Jerusalem. Demonstranter kastade stenar och fyrverkeripjäser mot kravallpolis som svarade med att skjuta gummikulor, tårgas och vattenkanon. Missnöjet bland palestinier pyr efter att flera palestinska familjer i stadsdelen Sheikh Jarrah hotas av vräkning på grund av en lag som innebär att judar kan göra anspråk på egendom de ägde innan 1948, men kritiker menar att lagen är orättvis då palestinier inte har samma möjlighet..

SR - 7 timmar sedan

Spanien firar slutet av hälsonödläget

För första gången på åtta månader är det från och med idag fritt fram att resa mellan Spaniens regioner. Det är möjligt sedan myndigheterna beslutat att hälsonödläget i landet nu inte längre gäller. Samtidigt minskar också regionernas mandat att införa egna restriktioner.

SR - 9 timmar sedan

Vinnova vill stärka vaccinkapaciteten

Sveriges kapacitet för att vara helt självförsörjande vad gäller vaccinproduktion bedöms som låg i en ny rapport från statliga Vinnova till regeringen, som TT tagit del av. För att stärka den svenska vaccinkapaciteten långsiktigt pekar Vinnova på vikten av samarbete med andra länder, då det krävs kedjor av olika underleverantörer för att klara produktionen som är dyr. Svensk beredskap stärks bäst genom internationellt samarbete, enligt Vinnova..

SR - 10 timmar sedan

Protesterna kan spridas i regionen

De regeringskritiska protesterna i Colombia fortsätter trots att regeringen har inlett en dialog med oppositionen. Många tror att protestvågen kommer att spridas till andra länder i regionen. Hittills har 25 personer dödats i protesterna, polisen pekas ut som förövare i minst hälften av dödsfallen..

SR - 11 timmar sedan

Efter valet – kampen om nytt referendum i Skottland i full gång

Efter valet till det skotska parlamentet, där självständighetspartiet SNP gick fram något men inte fick egen majoritet, har premiärminister Boris Johnson bjudit in regeringscheferna för Nordirland, Skottland och Wales för att diskutera framtidens utmaningar för Storbritannien. Skotska regeringschefen Nicola Sturgeon ska dock enligt brittiska medier redan ha tackat nej till mötet och kallar Johnson odemokratisk som inte går med på ny folkomröstning om självständighet för Skottland. Flera bedömare tror att frågan om en ny folkomröstning om skotsk självständighet till slut kan hamna i den brittiska högsta domstolen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.