Världen Idag > Nyheter

Sunday, 09 May, 18:04

Världen Idag - 22 okt 20 kl. 00:00

Vid sidan av att älska Herren av hela hjärtat är detta Herrens syfte med oss.Ps 68:5–7 I stort sett ofrånkomligt, svårt och underbart, skapat av Gud för Gud och människa. Så kan man kortfattat beskriva helgens tema: att leva tillsammans. Den ende, sanne, levande Guden är i sig själv en relation. Fadern, Sonen och den helige Ande lever i total enhet. Jesus ber att vi ska vara ett såsom Gud är ett.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Herren, Herrens, Gud, Guden, Ande, Guds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vid sidanav att , älska, Herrenav hela , hjärtat, är detta Herrens syfte med oss
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

3 500 år gammal lerskärva kastar nytt ljus på historien

En 3 500 år gammal keramikskärva med bokstäver på har hittats i en arkeologisk utgrävning i Tel Lachish sydväst om Jerusalem. Fyndet är det äldsta tillförlitliga beviset för alfabetisk skrift från Israel och visar att alfabetisk skrift användes i området tidigare än vad forskare trott..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Pastor berättar öppenhjärtligt om sin cancer

Pingstpastorn Christian Mölk har drabbats av sköldkörtelcancer och opereras om några veckor. Det berättar han på sin Facebooksida, där han är öppen med både förtröstan och oro. ”Den cancer jag har drabbats av kommer inte från Herren, men Herren kommer som en herde leda mig igenom den”, skriver han..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Han blir nytt EU-sändebud för religionsfrihet

EU-kommissionen utsåg på onsdagen cyprioten Christos Stylianides till särskilt sändebud för religions- och övertygelsefrihet i länder utanför EU. Posten hare varit vakant i två år och tillsättningen sker i en tid med ökad förföljelse mot religiösa minoriteter..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Universitetsvärlden utgör Davids missionsfält

Som naturvetare och apologet anser David Kärrsmyr att det finns många intellektuellt hållbara skäl för kristen tro. Därför jobbar han aktivt i studentvärlden med debatter och samtal om kristen tro. En annan viktig uppgift är att uppmuntra kristna studenter att bli trygga i sin tro..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Många i Europa oroade över Astra Zeneca

Medier har skrivit om tveksamheten bland många till Astra Zenecas vaccin, på grund av den lilla men konstaterade risken för att drabbas av blodproppar som kopplats till vaccinet. Och oron finns inte bara i Sverige..

Världen Idag - Igår: 16:00

Nu tas första spadtagen för ny kyrkobyggnad i Göteborg

Imorgon söndag tas de första spadtagen för nya Smyrnakyrkan i Frihamnen på Hisingen. Såväl representanter från församlingen som samverkansaktörer kommer att medverka i ceremonin som direktsänds via webben..

Världen Idag - Igår: 11:00

Skarp kritik mot att transperson kan få en OS-plats

Den tidigare tyngdlyftaren Tracey Lambrechs riktar hård kritik mot att Laurel Hubbard, som ser ut att bli den första transpersonen att delta i ett OS, ska få tävla med damerna..

Världen Idag - Igår: 08:50

Webb-tv: Vad kan kyrkan bli bättre på när det gäller integration?

Hur kan kyrkan hjälpa människor att komma in i samhället? Vad kan kyrkan bidra med när det kommer till flyktingar? Och vilka är hoten mot kyrkan i ett polariserat samhälle?

Världen Idag - Igår: 08:00

Behandling av unga transpersoner stoppas på sjukhus

Astrid Lindgrens barnsjukhus kommer inte längre att ge barn under 16 år pubertetshämmande hormoner. Detta eftersom behandlingarna är kontroversiella och kan innebära risker, skriver Karolinska sjukhuset i nya riktlinjer..

Världen Idag - Igår: 00:10

Människovärde avgör inte kristen äktenskapssyn

Är meningsfull dialog möjlig? Nutidens aggressiva samtalsklimat kan få också en obotlig optimist att misströsta. På svenska säger vi att vi ”talar förbi varandra”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.