Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 23 June, 04:56

Världen Idag - 22 okt 20 kl. 00:00

Vid sidan av att älska Herren av hela hjärtat är detta Herrens syfte med oss.Ps 68:5–7 I stort sett ofrånkomligt, svårt och underbart, skapat av Gud för Gud och människa. Så kan man kortfattat beskriva helgens tema: att leva tillsammans. Den ende, sanne, levande Guden är i sig själv en relation. Fadern, Sonen och den helige Ande lever i total enhet. Jesus ber att vi ska vara ett såsom Gud är ett.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Herren, Herrens, Gud, Guden, Ande, Guds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vid sidanav att , älska, Herrenav hela , hjärtat, är detta Herrens syfte med oss

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

2 518 000 000 kristna i världen har ett viktigt budskap till oss

Det gigantiska verket World Christian Encyclopedia kom förra året ut i sin tredje upplaga (tidigare 1982 och 2001). En stor mängd forskare har kartlagt världens alla kristna samfund och rörelser – det finns 45 000 – och man har kartlagt viktiga trender och mängder av data. Kyrkan växer starkt globalt och stora skiftningar sker geografiskt där denna tillväxt är som störst.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Ljumhet när kristna pastorer böjer sig för Gardells villolära

Jonas Gardells piska viner över bibeltroende kristna och många väljer att huka sig för den, ty den är aggressiv. Det skriver Holger Nilsson apropå den aktuella debatten om Bibelns syn på homosexuell utlevnad..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Vad är då ett normalt kristet liv?

De senaste veckorna har vi alla glatt oss över att corona äntligen sakta men säkert är på väg att släppa det stenhårda grepp som det har haft om oss i över ett år. Lättnader i restriktioner, sjunkande sjukdomsfall och dödsfall bidrar till att myndigheterna i vårt land beslutat att vi sakta kan öppna upp platser som har haft en kraftig begränsning länge. Att åka förbi Liseberg och se att karusellerna åter är igång, om än i betydligt mindre skala, gläder nog de flesta som ser det.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Israels legitimitet är inte Israels problem

I en intervju jag gjorde förra veckan med Gal Hirsch, brigadgeneral i reservstyrkorna för den israeliska armén, uttalade han följande: ”Israel är i konstant behov av att ladda sitt legitimitetsbatteri.” Ju mer man tänker på det, desto märkligare blir den meningen. Har man någonsin hört det sägas om någon annan nation?

Världen Idag - 12 timmar sedan

Pride-manifestation i EM stoppas av Uefa

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa tillåter inte att fotbollsstadion i München lyses upp i regnbågsfärger under matchen mellan Tyskland och Ungern på onsdagen. ”Med tanke på den politiska kontexten i ansökan måste vi avslå den”, skriver man i ett uttalande..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Fler artister är klara för Gullbrannas live-konserter

Samuel Ljungblahd och Tomas Andersson Wij är några av de artister som intar scenen på Gullbrannagården i sommar och bjuder på konsert för livepublik. I alla fall om regeringens avveckling av restriktioner från och med den 1 juli, träder i kraft..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Ny bok: Åsa Waldau undervisade att Jesus inte är Gud

Församlingskonsulten Magnus Jonegård skriver i sin nya bok om hur församlingen i Knutby brottades med djupgående teologiska problem som inte är allmänt kända. – Församlingen utvecklades till en sekt i takt med att den bibliska grunden långsamt förändrades i synen på treenigheten och Jesu gudomlighet, säger Magnus Jonegård..

Världen Idag - Igår: 15:51

Ärkebiskopen kritisk till misstroendevoteringar

Ärkebiskop Antje Jackelen gör ett politiskt utspel på Dagens Nyheters debattsida där hon dels kritiserar L-ledaren Nyamko Sabuni, dels avråder från att använda ett så starkt vapen som misstroendeförklaring mot en sittande regering. ”Magstarkt. Ärkebiskopen borde predika evangelium i stället för partipolitik”, skriver prästen Annika Borg.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Ännu inget förslag om bön på skolavslutningar

Senast den 1 april 2017 skulle regeringen ha lämnat förslag till riksdagen angående att tillåta enstaka konfessionella inslag under skolavslutningar. Än har något sådant förslag dock inte kommit. Ett förslag kan väntas före valet 2023, sade utbildningsminister Anna Ekström (S) i sitt svar på en skriftlig fråga förra veckan..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Föddes som man – får tävla mot kvinnor i OS

Den nyzeeländska tyngdlyftaren Laurel Hubbard föddes som man. Nu ska Hubbard tävla i damernas 87-kilosklass i OS i Tokyo. ”Orättvist”, menar den belgiska tyngdlyftaren Anna Van Bellinghen som tävlar i samma klass som Hubbard..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.