Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 18 May, 13:58

Cornucopia - 15 sep 20 kl. 14:01

Höjd elbilspremie - och höjd malus-straffskatt på fossilbilar i höstbudgetens gröna återhämtningIgår presenterade regeringen med Per Bolund (MP) i spetsen den så kallade gröna återhämtningen i höstbudgeten. Den innebär bland annat höjd straffskatt på de allra flesta Volvobilar, samt höjd elbilspremie för de utlandstillverkade elbilarna.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Per Bolund, Volvobilar, Per Bolunds, Kina-Volvos, Torslanda, SEK, CO2, Kina-Volvobilar, XC, Volvo Recharge, Västtrafik, MSEK, Green Cargo, Stockholm, SOL, Energimarknadsinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, elbilspremieoch , höjd, malus-straffskatt, fossilbilari , höstbudgetens, gröna återhämtning
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 15 minuter sedan

Risk på: Bloggläsarna är överviktade i aktier - underviktade i obligationer och alternativ - men bostaden är tyngsta investeringen

Resultatet av söndagsenkäten om bloggläsarnas fördelning av bruttokapital visar att man är överviktade i aktier, men underviktade i ränta och alternativa investeringar. Den största kapitalinvesteringen är dock bostaden.Alternativ investering?

Cornucopia - 3 timmar sedan

Fortsätter på PostNord-temat: Airtag via brev - brevlådor töms inte 09:00 - test portokod - mer säkerhetsproblem med Airtag

Vi fortsätter väl kort med en uppsamling av PostNord-relaterade grejer. Att skicka brev med portokod istället för frimärke fungerade utmärkt. Genom att skicka en Airtag i ett brev kan bloggen konstatera att det fortfarande är de gamla tömningstiderna som gäller iaf lokalt i byn och inte 09:00 som det står på i princip alla brevlådor idag.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Så spärrar du Postkodlotteriets utskick - samt så NIX:ar du all annan adresserad pappersreklam

Du kan spärra det förhatliga Postkodlotteriet kan på din folkbokföringsadress genom att helt enkelt gå in på det så kallade företagets hemsida och spärra reklamen för hasardsspelet med hjälp av ditt BankID, alternativt ett formulär. Bloggen vill även påminna om att du kan spärra annan riktad oönskad pappersreklam via NIX Adressat. Det är förbjudet för företag att skicka adresserad reklam till dig om du anmält dig till NIX Adressat om du inte är eller har varit kund hos företaget nyligen.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Dollarn faller vidare - guldet över 500:- SEK per gram - börserna uppåt kraftigt i Asien under tisdagsmorgonen

Dollarn fortsätter att falla, medan guldet stiger snabbare och nu noterades för över 500:- SEK per gram. Börserna stiger kraftigt i Asien under tisdagsmorgonen efter fallande börser i USA och Stockholm under måndagen.25 000:-Guldet är alltså tillbaka på 500:- SEK, vilket senast noterades i början av februari.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Havannasyndromet - pulsvapenattacker mot amerikansk CIA- och UD-personal - har Sverige drabbats?

Allt mer talar att det sk Havannasyndromet, dvs mystiska osynliga attacker som lämnar permanenta nervskador och i princip kronisk sjukskrivning av måltavlan, har skett med någon form av pulsvapen med mikrovågor, sannolikt utförda av ryska operatörer från bland annat FSB. Det handlar inte längre om den amerikanska UD-personal som angreps på Kuba, vilket drabbade 26 personer. Attacker mot amerikansk personal har skett även i Kina, Uzbekistan, Moskva, Taiwan och till och med Washington D.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Regeringen går bort från avkastningskrav på AP7/Såfa - 700 miljarder i pensionspengar ska istället driva Miljöpartiets politik

Regeringen frångår avkastningskraven på Sveriges största pensionsfond, den sk soffliggarfonden AP7/Såfa i PPM. Istället ska fondens ca 700 miljarder kronor i pensionspengar gå till att driva Miljöpartiets politik, ett parti endast 4% av svenskarna röstat på. Därtill är det problematiskt, då allt fonden framöver investerar i implicit kommer innebära att Miljöpartiet står bakom det politiskt, t ex investeringar i diktaturer.

Cornucopia - Igår: 13:43

MÖP-måndag: Försvarsmakten går vidare med MMP som ny pvrobot - inklusive NLOS-förmåga

Enligt chefen för armémateriel på Försvarets Materielverk går man nu vidare med organisations och metodförsök i armén med den franska pansarvärnsroboten MMP, som alternativ ersättare för robot 55 TOW och Rb 56 Bill, antagligen att kalla för pansarvärnsrobot 58.
Förstår du inte franska, slå på automatisk textning i filmen ovan för Google-kvalitet på översättning.Det är alltså inte avgjort att MMP blir det svenska valet av ny pansarvärnsrobot, men man går alltså vidare med denna Missile Moyenne Portée till truppförsök.

Cornucopia - Igår: 08:57

Minst skilsmässor januari - mars sedan 2005 - flest antal nyfödda på tre år

Coronakrisen fortsätter avspeglas i familjestatistiken. Antalet skilsmässor under årets tre första månader var det lägsta sedan 2010. Per capita är det de lägsta siffrorna sedan 2005.

Cornucopia - Igår: 08:05

Dollar ner och guldet upp på måndagsmorgonen - blandade börser i Asien

Dollarn faller under måndagsmorgonen och guldet stiger till sina högsta nivåer sedan tidigt i februari. I Asien är börsutvecklingen blandad.GuldtackorÄven den så kallade valuta Bitcoin faller hårt, efter att Tesla via sin primära marknadskommunikationskanal Twitter antyder att de sålt sina innehav av den så kallade valutan.

Cornucopia - Igår: 18:25

Söndagsenkät: Hur är ditt kapital fördelat?

Dags för en söndagsenkät, där vi tittar på hur ditt kapital är fördelat i bostad, aktier, ränta och alternativa investeringar. Svara nedan.Kapital Som vanligt kan jag inte se vem du är eller ens var du sitter, utan endast dina svar samt en tidsstämpel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.