Expressen > Nyheter

Monday, 10 May, 01:08

Expressen - 02 aug 20 kl. 04:30

Slottsfrun: ”Jag grät när jag flyttade in på Wanås”Marika Wachtmeister är 70 år och basar inte längre över sitt livsverk, den världsberömda skulpturparken, konstcentrat på Wanås slott i norra Skånes Göingebygder.Men arbetstempot är fortfarande högt, projekt och uppdrag avlöser varandra.Ett av dessa är att tillsammans med en av svärdöttrarna skriva en bok om sin alkoholism och det inferno som sjukdomen ofta orsakar.Marika är i dag nykter alkoholist.– Framför allt vill vi peka på vägen ut ur missbruket.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wanås, Wachtmeister, Skånes Göingebygder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SlottsfrunJag , grätnär jag , flyttadein på , Wanås
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Han dödade sin fru – avslöjades av flytten

När Matthew Sullivans fru Elizabeth försvann bönade han i tidningarna om att hon skulle komma hem till barnen.Men allt var en bluff – ingen visste att Sullivan hade huggit ihjäl henne och gömt kroppen.Matthew Sullivan verkade ha kommit undan med sitt brott – men en flytt avslöjade honom, skriver Mirror..

Expressen - 1 timme sedan

Ministern pressas om narkotikapolitiken i SVT

Norges regering vill avkriminalisera eget bruk av narkotika.I Sverige har Folkhälsomyndigheten föreslagit en utredning om avkriminalisering –men regeringen vill inte utreda frågan.– Vi menar att det är fel väg att gå, säger justitieminister Morgan Johansson i SVT:s ”Agenda”..

Expressen - 1 timme sedan

Ryske sjukhuschefen spårlöst försvunnen

Alexander Murakovskij var chef på sjukhuset där Aleksej Navalnyj vårdades för förgiftning.Nu har den ryske sjukhuschefen försvunnit, skriver CNN.Han försvann när han var var ute och jagade..

Expressen - 2 timmar sedan

Sju sköts ihjäl på födelsedagskalas

En man sköt ihjäl sex personer på ett födelsedagskalas i Colorado Springs i USA.Därefter vände han vapnet mot sig själv, rapporterar Metro..

Expressen - 2 timmar sedan

Meghans hemliga blinkning till Diana

Meghan har gjort sitt första tv-framträdande sedan Oprah-intervjun.Då passade hon på att ge en hemlig blinkning till prinsessan Diana.Hon bar en klocka som tidigare tillhörde Diana värd en kvarts miljon kronor, skriver The Sun..

Expressen - 2 timmar sedan

17-åring våldtog flickor som var 12, 13 och 15 år

En pojke på 17 år har dömts för tre fall av våldtäkt mot barn och ett fall av våldtäkt, plus flera andra brott.Hans offer var 12, 13 och 15 år gamla. Straffet blev ett års sluten ungdomsvård.

Expressen - 3 timmar sedan

NYHETSDAGEN: Elithockeyspelare anhållen för våldtäkt • Experten: Vaccinerade barn kan ”stänga ner pandemin totalt” • Spanska värmen på väg

En SHL-spelare har anhållits för en misstänkt våldtäkt i onsdags.■■■Enligt vaccinexperten Matti Sällberg skulle barnvaccinering kunna ”stänga ner pandemin totalt”.■■■Temperaturer på uppemot 25 grader väntas i delar av Sverige nästa vecka..

Expressen - 3 timmar sedan

Vaccinerade barn kan ”stänga ner pandemin”

Vill man ”släcka ner pandemin totalt” kan man behöva vaccinera barn, säger vaccinforskaren Matti Sällberg i SVT:s ”Agenda”:– De rör sig mycket i samhället. Det kan vara ett sätt vi behöver ta till.Anders Tegnell menar att man behöver fundera på om det ”verkligen är rimligt” att vaccinera barn i nuläget..

Expressen - 4 timmar sedan

Våldtäktsmannen avslöjad – fejkade att han var polis

Han utgav sig för att vara en änkeman och polis med en dotter.I själva verket var han en arbetslös dömd våldtäktsman med en fejkad polisbricka.I tidigare rättsdokument beskrivs han som ”charmerande” – och som en fara för kvinnor.

Expressen - 4 timmar sedan

Halinas man mördades – tar fallet till hovrätten

Lastbilschauffören Grzegorz Cyparski hittades 2013 mördad i sin utbrunna lastbil på Tjörn.Först i slutet av april i år dömdes en man för grovt rån i ärendet – men han friades vad gäller mord.Nu överklagas domen till hovrätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.