SVT > Utrikes

Monday, 10 May, 01:34

SVT - 01 aug 20 kl. 15:57

Flera sjuka efter coronautbrott på Hurtigruten-fartygYtterligare 29 personer har konstaterats smittade efter att ha åkt med Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Roald Amundsen i Norge, meddelar norska myndigheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hurtigruten, Hurtigrutens, MS Roald Amundsen, Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera sjukaefter , coronautbrott, Hurtigruten-fartyg
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Vem är Aleksej Navalnyj?

Han har kallats för ”mannen som Putin räds mest” och är oppositionens mest kända namn i Ryssland. Men den nu fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs förflutna är inte okomplicerat. Förrutom att ha pekats ut som demokratins räddare i Ryssland har han även anklagats för att vara främlingsfientlig och högerpopulistisk..

SVT - 3 timmar sedan

Navalnyjs läkare spårlöst försvunnen

Alexander Murachovskij var ansvarig för oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs vård efter förgiftningen i augusti förra året. Nu är han spårlöst försvunnen sedan i fredags. De senaste månaderna har två läkare på sjukhuset hittats döda, rapporterar ryska medier..

SVT - 4 timmar sedan

20 år sedan avkriminaliseringen – så blev det i Portugal

Sedan 2001 är eget bruk av alla droger avkriminaliserat i Portugal. En radikal reform som ledde till att dödligheten minskade och nu inspirerat Norge att reformera sin drogpolitik. Är den portugisiska modellen rätt väg att gå eller är det uppgivet?

SVT - 4 timmar sedan

Avkriminalisering av narkotika går mot en valfråga i Norge

Norges regering vill reformera narkotikalagstiftningen och avkriminalisera eget bruk och en mindre mängd narkotika. Men oppositionspartiet Arbeiderpartiet säger nej till förslaget – som i stället kan bli en kommande valfråga. – Vi vill byta ut straff mot vård för de som behöver hjälp med sitt missbruk, säger Maria Jahrmann Bjerke (Høyre), statssekreterare i det norska hälso- och omsorgsdepartementet..

SVT - 6 timmar sedan

Svenska IS-kvinnor förhörda av kurdiska myndigheter

Svenska kvinnor som hålls i fångläger i Syrien har förhörts av kurdiska myndigheter. – De samlar in information om vad vi har gjort och var vi har varit. Sådant som kan användas i en rättegång emot oss, säger en kvinna som reste till IS 2015.

SVT - 9 timmar sedan

Rysk rekorddiamant snart under klubban

Alrosa Spectacle är den största diamanten som någonsin slipats i Ryssland och den ska nu säljas på en auktion. – Hade den stenen hittats för 300 år sen hade den hamnat i kronjuvelerna i Europa, säger gemmologen Jan Asplund..

SVT - 9 timmar sedan

Svenska Afghanistankommittén: ”Risk för att våldet eskalerar”

Runt 60 människor har dött efter lördagens bombdåd i Afghanistans huvudstad och omkring 50 vårdas för skador. Explosionen skedde vid en flickskola och många av de döda är barn, enligt ögonvittnen till Reuters. – Det gör ont att se föräldrar sörja sina flickor och klasskamrater som mist sina kompisar, säger Anna Ek, Sverigechef vid Svenska Afghanistankommittén..

SVT - 12 timmar sedan

Därför är al-Aqsamoskén så viktig i Israel-Palestinakonflikten

Den senaste veckan har hundratals palestinier och även många israeliska poliser skadats i våldsamma sammandrabbningar vid al-Aqsamoskén i Jerusalem. Uppemot 90 000 muslimer ska ha varit samlade vid moskén i den Gamla staden under de senaste dagarna med anledning av ramadan. Al-Aqsamoskén är ett ständigt centrum för våldsamheter i konflikten mellan Israel och Palestina..

SVT - 18 timmar sedan

Nära 60 döda i bombdåd mot flickskola i Kabul

Antalet dödsoffer efter lördagens bombdåd utanför en flickskola i Afghanistan har under natten stigit till 58, rapporterar Reuters med hänvisning till afghanska myndigheter..

SVT - 20 timmar sedan

Kina: Störtande raketen har nått atmosfär

Delar av den kinesiska raketkärnan The Long March 5B ska ha nått jordens atmosfär. Enligt kinesiska myndigheter ska det ha skett vid 04.30.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.