Expressen > Kultur

Sunday, 09 May, 00:24

Expressen - 01 aug 20 kl. 09:00

Det här är hbtq-rörelsens stora skapelseberättelseBerättelsen om Stonewallupproren handlar om en brokig men generös gemenskap. Hanna Johansson betraktar en mångfacetterad motståndsrörelse..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stonewallupproren, Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här är hbtq-rörelsensstora , skapelseberättelse
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Säg inte att detta är slutet, Elsie Johansson

Är ”Bladet från munnen” verkligen Elsie Johanssons sista bok? Nina Lekander hoppas att författaren kommer på bättre tankar. .

Expressen - 17 timmar sedan

Filosofen hävdar att corona lett till fascism

Stjärnfilosofen Giorgio Agamben kommer i ny bok ut som coronaförnekare och gör kopplingar mellan smittspridningsåtgärder och Nazityskland.Arvid Jurjaks ser hur en stor tänkare tappar bort sig i konspirationsteorier..

Expressen - Igår: 13:00

Alla vill se en stolt och naken kvinna

Billie Eilish postade omslaget till det nya numret av brittiska Vogue på Instagram – och fick över en miljon gillningar på 6 minuter. Zara Kjellner analyserar de nya bilderna av popfenomenet vars klädstil förändrade en hel generation..

Expressen - Igår: 06:15

Hans stora förebild är en flaska Coca-cola

”Nocilla lab” är den avslutande delen i Agustín Fernández Mallos experimentella romantrilogi. Victor Malm hittar en underbar och unik smak – bortom samtidslitteraturens stapelvaror..

Expressen - Igår: 06:15

Ekis Ekman har rätt – begreppet kvinna hotas

Debatten kring Kajsa Ekis Ekmans bok om transfrågan fortsätter.Lisa Bjurwald tycker att kritikerna alltför lättvindigt avfärdat det transinkluderande språkets konsekvenser..

Expressen - I förrgår: 12:56

Det vi ser är slutet på dokusåpornas era

Efter Expressens avslöjande om misstänkta övergrepp i ”Paradise Hotel” har diskussionen om dokusåporna gått varm.Jens Liljestrand ser underhållningsbranschens trasproletariat resa sig i protest mot en sjuk industri..

Expressen - I förrgår: 12:27

Ebba Buschs klänning är som Obamas kostym

Diskussionen har rasat om Ebba Busch klänningsval i partiledardebatten.Valerie Kyeyune Backström ser politiker dölja ett av sina maktmedel..

Expressen - I förrgår: 06:15

Jag kan inte värja mig mot Ulf Lundell

För en kvinna mitt i livet kan Ulf Lundells malande dagbokssvada tyckas fjärran.
Martina Montelius tar sig an ”Vardagar 4 och 5” och hittar en ny förebild. .

Expressen - 05 maj 21 kl. 15:43

Svårt att tolka Ekots journalistik som opartisk

Doku har avslöjat att en SR-reporter inledde en privat relation med Raad al-Duhan som Säpo klassat som ett islamistiskt säkerhetshot.Anna Gullberg blev mordhotad av samme man och ser ett oroväckande mönster..

Expressen - 05 maj 21 kl. 06:15

Hon råkar bevisa att samtidskonst är passé

Maria Lind har skrivit en översikt om den samtida konstscenen i ”Konstringar”.Therese Bohman tröttnar på en bok som mest av allt lyckas bevisa hur tråkig konsten blivit..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.