SVT > Utrikes

Sunday, 09 May, 19:25

SVT - 31 jul 20 kl. 18:30

Coronautbrott på Hurtigruten-fartygEfter två konstaterade fall av Covid-19 på Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Roald Amundsen i dag, isolerades samtliga 160 i besättningen ombord på fartyget som ligger vid kaj i Tromsö. Nu måste samtliga passagerare på de senaste kryssningarna testas för Covid-19..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hurtigruten, Covid, Hurtigrutens, MS Roald Amundsen, Tromsö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronautbrott, Hurtigruten-fartyg
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Svenska IS-kvinnor förhörda av kurdiska myndigheter

Svenska kvinnor som hålls i fångläger i Syrien har förhörts av kurdiska myndigheter. – De samlar in information om vad vi har gjort och var vi har varit. Sådant som kan användas i en rättegång emot oss, säger en kvinna som reste till IS 2015.

SVT - 3 timmar sedan

Rysk rekorddiamant snart under klubban

Alrosa Spectacle är den största diamanten som någonsin slipats i Ryssland och den ska nu säljas på en auktion. – Hade den stenen hittats för 300 år sen hade den hamnat i kronjuvelerna i Europa, säger gemmologen Jan Asplund..

SVT - 3 timmar sedan

Svenska Afghanistankommittén: ”Risk för att våldet eskalerar”

Runt 60 människor har dött efter lördagens bombdåd i Afghanistans huvudstad och omkring 50 vårdas för skador. Explosionen skedde vid en flickskola och många av de döda är barn, enligt ögonvittnen till Reuters. – Det gör ont att se föräldrar sörja sina flickor och klasskamrater som mist sina kompisar, säger Anna Ek, Sverigechef vid Svenska Afghanistankommittén..

SVT - 6 timmar sedan

Därför är al-Aqsamoskén så viktig i Israel-Palestinakonflikten

Den senaste veckan har hundratals palestinier och även många israeliska poliser skadats i våldsamma sammandrabbningar vid al-Aqsamoskén i Jerusalem. Uppemot 90 000 muslimer ska ha varit samlade vid moskén i den Gamla staden under de senaste dagarna med anledning av ramadan. Al-Aqsamoskén är ett ständigt centrum för våldsamheter i konflikten mellan Israel och Palestina..

SVT - 12 timmar sedan

Nära 60 döda i bombdåd mot flickskola i Kabul

Antalet dödsoffer efter lördagens bombdåd utanför en flickskola i Afghanistan har under natten stigit till 58, rapporterar Reuters med hänvisning till afghanska myndigheter..

SVT - 14 timmar sedan

Kina: Störtande raketen har nått atmosfär

Delar av den kinesiska raketkärnan The Long March 5B ska ha nått jordens atmosfär. Enligt kinesiska myndigheter ska det ha skett vid 04.30.

SVT - 18 timmar sedan

Nya oroligheter i Jerusalem – över 60 skadade

Nya våldsamheter bröt ut i Jerusalem på lördagskvällen. Enligt palestinska Röda Halvmånen har omkring 64 palestinier skadats i sammandrabbningar med polisen, skriver Haaretz..

SVT - 18 timmar sedan

Nio neandertalare hittade i italiensk grotta

De fossila resterna från nio neandertalare har hittats i Italien, uppger landets kulturdepartement. Det bedöms vara ett betydande fynd för forskningen kring våra förhistoriska släktingar. Det rör sig om nio män som troligtvis var i vuxen ålder..

SVT - 19 timmar sedan

Skottlossning vid Times Square – flera skadade

Ett flertal personer ska ha blivit skadade vid en skottlossning vid Times Square i New York på lördagskvällen, skriver New York Post. Enligt uppgifter till tidningen ska en av de skadade vara ett barn..

SVT - 22 timmar sedan

SVT:s korrespondent: ”Kan blir lång, smutsig och utdragen kamp”

Efter torsdagens val i Skottland ser det nu ut att finnas en majoritet i parlamentet som vill ha en folkomröstning om självstädighet. Mycket återstår dock innan landet skulle bryta sig loss från Storbritannien. – Det kan blir en väldigt lång, smutsig och utdragen kamp, säger Anna-Maja Persson, SVT:s korrespondent i London..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.