SR > Nyheter

Tuesday, 20 April, 21:14

SR - 30 jul 20 kl. 16:14

Låg andel smittade på kommunala äldreboendenAndelen smittade på kommunala äldreboenden är nu låg. Just nu har ingen kommun i landet ens en procent smittade på sina boenden, enligt Socialstyrelsen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låg, andel, smittade, kommunala, äldreboenden
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Biden om Floyd-rättegången: Bevisen är överväldigande

President Joe Biden uttalar sig nu om rättegången i Minneapolis gällande afroamerikanen George Floyd, som dog i samband med ett polisingripande i fjol. Inför juryns beslut säger Biden ikväll att han ber för att juryns utslag är det rätta och att bevisen är överväldigande. Joe Biden ringde tidigare idag George Floyds familj, det är dock oklart när juryns besked kommer..

SR - 1 timme sedan

Svenskt besked om Johnson & Johnsons vaccin dröjer

Det dröjer med Folkhälsomyndigheten godkännande för att börja använda Johnson & Johnsson coronavaccin i Sverige. Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA slår fast att det finns en möjlig koppling mellan vaccinet och blodproppar, men att fördelarna med vaccinet överväger riskerna. ”Det är viktigt att undersöka exakt vilka som ska få Janssen-vaccinet”, säger Sören Andersson, enhetschef på Folkhälsomyndigheten..

SR - 2 timmar sedan

Sverige bjuds in till klimattoppmötet

Sverige har bjudits in till president Joe Bidens klimattoppmöte som hålls i slutet av veckan. Miljöminister Per Bolund kommer att delta vid ett rundabordssamtal som anordnas av USA:s klimatsändebud John Kerry på fredag, och då bland annat prata om de svenska industrisatsningarna på fossilfritt stål, elbilsbatterier och raffinaderier för biodrivmedel. När de första inbjudningarna till klimatmötet blev kända fanns inte Sverige med bland de utvalda länderna, vilket ledde till en del spekulationer om hur den nya administrationen värderade det svenska klimatarbetet..

SR - 3 timmar sedan

Bitter strid över – Armin Laschet kanslerkandidat

I Tyskland är det nu klart att det blir partiledaren för kristdemokraterna CDU, Armin Laschet, som blir de konservativas kandidat att bli Tysklands nästa förbundskansler. Angela Merkel har gratulerat Laschet till utnämningen och en bitter strid som har fängslat Tyskland i mer än en vecka är över. Därmed är startfältet av kanslerkandidater inför parlamentsvalet i september klart..

SR - 3 timmar sedan

Beslutet: Svårare att bli dansk medborgare

Det ska vara omöjligt för personer som dömts till fängelse att bli danska medborgare, det har en majoritet i parlamentet, Folketinget, kommit fram till. Dessutom ska man bland annat ha arbetat i minst tre och ett halvt av de senaste fyra åren för att kunna bli aktuell för medborgarskap och i det obligatoriska medborgarskapstestet ska det ingå fler frågor om danska värderingar. ”Vi vill vara säkra på att de som blir danska medborgare, med alla rättigheter det innebär, tagit Danmark till sig” säger integrationsminister Mattias Tesfaye..

SR - 4 timmar sedan

Inte aktuellt med regeringsbeslut om strategin

Hittills under coronapandemin har regeringen fattat över 700 beslut men inget som slår fast den övergripande svenska strategin. Damberg fick också frågor om inköp av skyddsutrustning och om snabba förändringar i regelverket under tre timmars utfrågning. Inrikesministern säger själv att alla förändringar i höstas av begränsningarna av hur många som får mötas inte blev "helt optimalt"..

SR - 4 timmar sedan

EMA: Möjlig koppling mellan vaccinet och blodproppar

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA ser en möjlig koppling mellan Johnson & Johnsons vaccin mot covid-19 och de sällsynta fall av blodproppar som rapporterats hos personer i USA som fått vaccinet. ”En varning för ovanliga blodproppar med låga blodplättar bör läggas till i produktinformationen för vaccinet”, skriver EMA i ett pressmeddelande. Samtidigt noteras – precis som för Astra Zenecas vaccin – att fördelarna med vaccinet för att förhindra covid-19 "överväger riskerna för bieffekterna"..

SR - 5 timmar sedan

Tchads president dödad dagen efter valsegern

Presidenten i Tchad, Idriss Déby, dödades idag i den norra delen av landet. Det var vid ett besök på frontlinjen för ett rebelluppror som han hamnade i en strid. Déby hade suttit vid makten sedan 1990 då han med en rebellstyrka avsatte den dåvarande presidenten.

SR - 5 timmar sedan

Kritiken: Brister vid id-koll av anhöriginvandrare

Kvaliteten varierar när ambassaderna ska kontrollera dokument och id-handlingar på de som söker uppehållstillstånd i Sverige, menar Riksrevisionen i en ny rapport. Enligt Riksrevisionen kan detta hota rättssäkerheten. Personer som inte skulle få uppehållstillstånd kan få det, och de som skulle få uppehållstillstånd kan bli utan, säger Anders Berg, projektansvarig på Riksrevisionen..

SR - 5 timmar sedan

Fördubblad vinst för Sandvik: Väldigt nöjda, säger VD:n

Verkstadskoncernen Sandvik redovisar en vinst före skatt på knappt fyra miljarder för det första kvartalet i år. Det är nästan en fördubblad vinst jämfört med samma period i fjol. - Även orderingången ökade enligt delårsrapporten, vi är väldigt nöjda, säger Stefan Widing, Sandviks VD..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.