Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 23 June, 17:36

Nyan - 30 jul 20 kl. 13:26

Positiva toner från båtbranschenDen åländska båtförsäljningen har klarat coronapandemin utmärkt. Det menar de båt- och marinförsäljare som Nyan talat med. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiva, tonerfrån , båtbranschen

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

I juli dyks det ner till Estonia

En utredning om vad som hände då M/S Estonia förliste den 28 september 1994 är i full gång. Från och med juli är det lagligt att dyka ner till vraket, rapporterar SVT. .

Nyan - 2 timmar sedan

Svinryggen-ja till slutbehandlingsanläggning

Svinryggens deponi Ab höll stämma tidigare i månaden där man beslutade att välja om hela styrelsen. Därmed sitter Tage Eriksson kvar som ordförande, medan övriga styrelsen består som innan av Henrik Flöjt, Markus Metsola, Agneta Mannberg-Jansson, Barbro Sundback och Peter Enberg. Suppleanter är Dan-Ola Westerlund, Susanne Blomqvist, Conny Roos, Ann Gottberg, Kimmo Mattsson och Björn Hägerstrand.

Nyan - 3 timmar sedan

Rederier rasar mot inreseförslag

Både Eckerölinjen och Viking Line är mycket skeptiska till det nya lagförslaget om strängare inreserestriktioner. Kraven på negativt coronatest eller vaccinintyg, och inga undantagsgrupper tillåts, kan träda i kraft den 12 juli. – Åtgärderna står inte i proportion mot risknivåerna, säger Björn Blomqvist, koncernchef för Rederi Ab Eckerö.

Nyan - 5 timmar sedan

Över en halv miljon kilo regnbåge slaktas på Åland på grund av IHN

Över en halv miljon kilogram regnbågslax ska avlivas på Åland till följd av IHN-sjukdom hos fisk, enligt order från Livsmedelsverket. Tre fiskhållningsplatser på Åland berörs. Det framkommer i ett pressmeddelande från Livsmedelsverket på onsdag eftermiddag.

Nyan - 6 timmar sedan

Saltvik utreder skolalternativ

Saltviks kommun överväger en omorganisering av kommunens skolsystem. Förslaget skulle innebära att årskurs ett till tre och årskurs fyra till sex går i olika skolor. För tillfället finns det två grundskolor i Saltvik som båda undervisar elever i årskurserna ett till sex.

Nyan - 7 timmar sedan

Operan har flyttat in i Alandica

Repetitionerna inför operan ”Lisbeta – en trollkrona skall du icke låta leva” har startat.Skatan är en symbolisk figur och en världsunik operaroll. Måndag 14 juni började repetitionerna på Alandica på riktigt inför operan som är baserad på Carina Karlsson roman ”Märket”, som går som följetong nu i Nya Åland.

Nyan - 8 timmar sedan

Holmberg-Jansson mötte Kiuru i Borgå

Ålands social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) mötte Finlands familje- och omsorgsminister Krista Kiuru i Borgå på tisdagen. De nordiska samarbetsministrarna höll möte där under måndagen och tisdagen. Det var det första fysiska mötet efter utbrottet av covid-19, står det i ett pressmeddelande.

Nyan - 9 timmar sedan

Ung man döms till fängelse efter misshandel i tingsrätten

Tre män döms för misshandel av Ålands tingsrätt efter att ha slagit varandra och en annan person i tingsrättens lokaler. Händelsen inträffade i oktober 2017.Den yngsta mannen, som är i 20-årsåldern, döms till 50 dagar villkorligt fängelse.

Nyan - 11 timmar sedan

Restauranger får hålla öppet som vanligt igen

Begränsningarna för restauranger slopas helt för områden i basnivån. Det innebär att krogarna på Åland får ha öppet som vanligt från och med torsdag. – Det känns jätte hoppfullt, säger Cia Borg, innehavare av Dinos bar och grill.

Nyan - 22 timmar sedan

Ålands skogsindustrier återupptar produktion

Förra torsdagen började ett transportband brinna hos Ålands skogsindustrier i Godby. Nu har skadorna åtgärdats och bolaget hoppas att man kan återuppta produktionen under onsdagen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.