Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 16 May, 21:09

Dagensanalys.se - 17 mar 20 kl. 17:35

Jan Scherman går till NovusJan Scherman har utsetts till ny styrelseordförande för mätföretaget Novus. Jan Scherman har bland annat varit vd för TV4-gruppen och arbetat på Aftonbladet som chef för TV-satsningen där. Bertil Jacobsson är kvar som ledamot i bolaget. Inlägget Jan Scherman går till Novus dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Scherman, Novus, TV4, Aftonbladet, TV, Jacobsson, Jan Scherman, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan, Scherman, gårtill , Novus
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 22 feb 21 kl. 13:22

Digitalt arbetssätt på plats gör Vialundskolan redo för framtida distansundervisning

Digitalisering är ett av Skolverkets prioriterade områden och regeringen har beslutat om en nationell strategi för skolväsendets digitalisering. Johan Varnander arbetar som lärare i engelska och svenska på Vialundskolan i Kumla, en skola som omfamnat digitaliseringen i stora delar av undervisningen. Han menar att det är viktigt att göra eleverna bekväma med olika sorters digitala verktyg och plattformar.

Dagensanalys.se - 01 apr 20 kl. 22:59

AI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd

Mjukvaruföretaget Deep North specialiserar sig på ”datorseende”, det vill säga att få datorer att bearbeta och skapa meningsfull kunskap av visuell information. Deras AI-plattform för analys av videomaterial från detaljhandel, köpcentra, transporter och kollektivtrafik hjälper beslutsfattare att bättre förstår mänskliga beteenden i den fysiska miljön. Insikterna kan användas till att såväl återta besökstalen som att förbättra kundupplevelsen.

Dagensanalys.se - 17 mar 20 kl. 09:59

Frankrike drar in storkovan från Apple

Eftersom Apple och de andra techjättarna inte betalar tillräckligt med skatt, enligt EU och nu även Franrike, är de snabba på att ge dem böter. Tidigare var det Google och Facebook, nu är det Apple som åker på rekordböter av Franrike. Att ge böter till techjättar har blivit en bra affär för EU och länderna i unionen.

Dagensanalys.se - 29 mar 20 kl. 18:33

Inte bara produktnyheter på SAS digitala event

I förra veckan bjöd SAS Institute in till andra delen av sitt digitala event SAS Global Forum, och utöver att berätta mer om det nya strategiska partnerskapet med Microsoft, samt planerna för den nya versionen av AI-plattformen Viya 4, hade de även med talaren och författaren Simon Sinek som bjöd på spännande insikter om ledarskap och affärsmannaskap. Liksom tidigare år var det en hel del nyheter och spännande talare som medverkade, och utöver 150+ olika sessions hade SAS dessutom byggt […] Inlägget Inte bara produktnyheter på SAS digitala event dök först upp på Dagensanalys.se..

Dagensanalys.se - 01 apr 20 kl. 21:20

Banker behöver tänka mer som tech-företag för att följa med i marknadsutvecklingen

Allt fler branscher har sett behovet av att digitalisera sin verksamhet, och nu tvingas även bankerna att lämna sina gamla system för att möta kundernas behov. Fintechbolaget Mambu erbjuder därför bankspecifika cloudlösningar och har även etablera en ”appstore” för finansbranschen. Vi har träffat deras Nordenchef Michael Pierce som menar att banker och finansbranschen kommer att behöva tänka om och organisera sig mer som de framgångsrika techbolagen för att lyckas.

Dagensanalys.se - 17 mar 20 kl. 11:47

Därför fuskar företagen med säkerhet

En ny undersökning från Cisco har undersökt attityderna till företags IT-säkerhet. Undersökningen visar på att krångliga rutiner och system leder till fusk – och därmed till sårbarheter. Det är viktigare än någonsin att tänka över rutinerna när många arbetar hemifrån – det ska vara lätt att göra rätt, säger Henrik Bergqvist, säkerhetsexpert på Cisco Sverige.

Dagensanalys.se - 17 mar 20 kl. 13:12

Passa på att lära dig något nytt

Nu när du ändå sitter  hemma och kan disponera din dag på ett vettigt sätt – varför inte passa på att lära dig allt om TikTok, Snapchat, Instagram och andra digitala kanaler. Som du säkert redan sett har vi på Dagens Analys skrivit spaltmeter om alla dessa tjänster. Vad som gör dem bra, vad som gör dem dåliga och hur du som marknadsförare kan nå ut till dina målgrupper på ett effektivt sätt.

Dagensanalys.se - 17 mar 20 kl. 14:49

“LinkedIn för Influencers” expanderar till Tyskland och Italien

Mysocial som är ett “LinkedIn för Influencers” satsar på en europeisk expansion där Tyskland och Italien är de första marknaderna bolaget ska etablera sig i. Tidigare i år så lanserades Mysocial i Sverige. Enligt egna siffror från bolaget har 34 procent av svenska influencers på Instagram och YouTube med över 10.

Dagensanalys.se - 18 mar 20 kl. 09:41

Jukka Ruuska tar över på Nordic Morning Group

Per Sjödell lämnar sitt uppdrag och Jukka Ruuska tar över som ordförande för Nordic Morning Group. Här nedan kan du läsa deras pressmeddelande på engelska: General Meeting appointed Jukka Ruuska as Chairman of Nordic Morning Group’s Board of Directors. Former Chairman of the Board Per Sjödell is leaving the board, having served as Chairman since 2016.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.