Världen Idag > Nyheter

Saturday, 19 June, 21:44

Världen Idag - 08 jul 20 kl. 00:00

Vem kan bäst föra de palestinska arabernas talan?Hur kommer det sig att Israel har lyckats utveckla en av världens mest framgångsrika stater i Mellanöstern, medan de omkringliggande arabiska länderna är underutvecklade och ofta i fullständigt kaos? Om man tittar på arabisk kultur, arkitektur och litteratur från medeltiden, ser man storhet. Problemet är deras politiska ledare. Traditionellt sett finns det tre konkurrerande former av identitet bland araberna i Mellanöstern; islam, det arabiska umma (folket) och den lokala klanen. Dessutom har man gjort misslyckade försök att förena folket runt panarabismen, idén om ett sekulärt stor-arabiskt rike, och man utför många problematiska nationalistiska experiment.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Mellanöstern, Eretz Israel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem kan bäst, förade , palestinska, arabernas, talan

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Ville inte baka transtårta – får böter

Konditorn Jack Phillips har dömts att böta 500 dollar (drygt 4 200 kronor) för sin vägran att baka en tårta för att fira årsdagen av ett könsbyte. Enligt en domstol i Colorado bröt konditorn därmed mot delstatens antidiskrimineringslagar..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Fler anmälningar om fuffens i Sidas projekt

Förra året ökade antalet anmälningar om olika typer av oegentligheter kring Sidas biståndsprojekt. Totalt begärde myndigheten tillbaka 67 miljoner kronor..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Ungern beslöt stoppa hbtq-info till unga

Prideflaggor på allmän plats kan förbjudas på allmän plats i Ungern. Detta sedan landets parlament i veckan godkände lagändringar som bland annat förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga. Samtidigt godkändes beslut om att upprätta ett sökbart register över personer som dömts för sexuella övergrepp mot barn..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Webb-tv: Vart är Kina på väg?

Hur ser Kinas socialistiska vision ut? Hur går de till väga för att förverkliga den? Det – och mycket mer – tas upp i veckans Hotspot..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Deckarfiguren Fader Browns skapare var kristen apologet

G K Chesterton var en inflytelserik kristen apologet som gick i kritisk dialog med sin samtids intellektuella kultur. Hans försvar för traditionell kristen tro i en modern kontext har inspirerat många senare tänkare och författare, däribland C S Lewis och Dorothy Sayers. Det skriver Trevin Waxin i sin reflektion över G K Chestertons betydelse och relevans, även för vår tid..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Nu rasar regeringens korthus samman

Stefan Löfvén försökte dribbla bort vänsterpartiet. Partiets ledare Nooshi Dadgostar synade till slut hans bluff och krisen för Löfvén är ett faktum sedan vänsterpartiet begärt misstroendevotum. Vad är det som händer i svensk inrikespolitik?

Världen Idag - 21 timmar sedan

Vi behöver Guds ord i olika former

Jag sitter och tittar på min bokhylla här hemma. 21. Ja, 21 biblar och Nya testamenten i olika översättningar.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Protestera mot EU-planer på fri abort i alla unionens länder

Det är dags för enskilda kristna och församlingar att träda fram som aldrig förr och bli den röst som vågade säga något annat. Det skriver företrädare för organisationen Människovärde apropå EU-planer på att liberalisera abortregler i alla unionens länder..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Det är åter kvinnorna som är förlorarna

Svenska friidrottsförbundet gör det nu möjligt för unga idrottsutövare att själva välja om de vill tävla som man eller kvinna. Detta för att tillmötesgå de så kallade transpersoner som upplever sig födda i fel kön. Låt oss göra en gissning: det kommer att vara betydligt fler män som vill tävla som kvinnor än kvinnor som vill tävla som män.

Världen Idag - Igår: 17:00

Dags för New Wines digitala sommarkonferens

Gudsmöten är färskvara och kristna behöver ständigt ny påfyllning. Det menar Hans Wolfbrandt, kyrkoherde i Lysekil och nationell ledare för New Wine som i helgen sänder sin sommarkonferens online. – Jag har en förväntan att det ska tända till, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.