SVT > Utrikes

Thursday, 06 May, 02:37

SVT - 05 jul 20 kl. 04:06

Hongkonglag kan slå mot utländska medborgareÄven utlänningar som kritiserar Kina kan drabbas av den nya säkerhetslagen om de besöker Hongkong, rapporterar CNN. Lagen omfattar även brott begångna utanför Hongkong, enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kina, Hongkong, CNN, Nya Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hongkonglagkan , slåmot , utländska, medborgare
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Kvinna från Mali blev niobarnsmamma: ”Helt unikt”

25-åriga Halima Cisse födde i går fem flickor och fyra pojkar – och alla uppges må bra, enligt Malis regering. – Om allt stämmer är det fantastiskt, säger specialistläkaren Anna-Sofia Melin om den minst sagt unika förlossningen..

SVT - 8 timmar sedan

Nya protester väntar i Colombia – nu fördöms våldet mot demonstranterna

I nära en vecka har våldsamma protester skakat Colombia. Minst 19 människor har mist livet. Nu sluter det internationella samfundet sig samman i en gemensam kör av fördömanden mot Colombia..

SVT - 10 timmar sedan

Donald Trump är fortsatt bannlyst på Facebook: ”Ett väldigt hårt slag mot honom”

Efter flera månaders andlös väntan har Tillsynsrådet – Facebooks ”högsta domstol” – levererat sitt beslut: Expresident Donald Trump är fortsatt bannlyst från plattformen. – Det här är ett väldigt hårt slag mot honom, säger USA-kännaren Jakob Stenberg till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Trump fortsatt bannlyst från Facebbok

USA:s tidigare president Donald Trump är fortsatt bannlyst på Facebook, meddelar plattformens externa ”högsta domstol” på onsdagen..

SVT - 16 timmar sedan

MP: Hämta hem IS-kvinnorna till Sverige

Miljöpartiet vill att regeringen ska hjälpa de kvinnliga svenska medborgare som sitter fast med sina barn i IS-läger i Syrien. Detta för att underlätta arbetet med att få barnen till Sverige. – Det är inte för kvinnornas skull som vi gör detta, utan för barnens skull, säger Rasmus Ling (MP) till Sveriges Radio..

SVT - 19 timmar sedan

Här skjuts juntans helikopter ned – väpnade grupper tar upp kampen i Myanmar

Protesterna i Myanmar är nu inne i sin fjärde månad efter militärkuppen i februari. Samtidigt som demonstranter tar till gatorna i storstäderna pågår en våldsam konflikt även på landsbygden, där våldet mellan militären och en rad etniska väpnade grupper eskalerar..

SVT - 22 timmar sedan

Trump lanserar ny plattform på sin sajt

Donald Trump vill synas på Twitter och Facebook – sajter som han alltjämt är avstängd från. Till sin hjälp tar nu USA:s förre president sina anhängare, genom att göra det möjligt för dem att dela inlägg, som han publicerar på sin egen hemsida, på sociala medier..

SVT - Igår: 02:01

Ex-polisen Derek Chauvin vill ha ny rättegång

Den avskedade polisen Derek Chauvin, som för två veckors sedan dömdes för att ha dödat 46-årige George Floyd i Minneapolis, vill att rättegången tas om..

SVT - Igår: 22:05

En av de ekonomiskt största skilsmässorna i historien – Bill och Melinda Gates går skilda vägar

Snart kommer en av de största skilsmässorna i historien – rent ekonomiskt – att gå igenom, nämligen den mellan Bill och Melinda Gates. Det är en skilsmässa som kan få betydelse långt utanför USA..

SVT - Igår: 20:59

Klimatflyktingarna väntas öka: ”Kommer se hälsokonsekvenser”

Värmeböljor, vattenbrist och havsnivåhöjningar. Allt fler tvingas fly i spåren av klimatförändringarna som ofta drabbar fattiga människor hårdare. – Vi kommer se hälsokonsekvenser, säger Sonja Ayeb-Karlsson, som forskar om klimatmigranter vid Sussex och FN..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.