Expressen > Nyheter

Wednesday, 16 June, 12:55

Expressen - 30 jun 20 kl. 12:37

Filmade Estonia – åtalas för att ha kränkt gravfridenTvå personer åtalas för att ha kränkt gravfriden vid Estonia.De ingick i ett filmteam.– Lagen har aldrig prövats av domstol tidigare och nu får rätten bestämma hur det som har hänt ska bedömas juridiskt, säger åklagare Helene Gestrin..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Estonia, Helene Gestrin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmade, Estoniaåtalas för att ha , kränkt, gravfriden

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

”Svarta änkan” får nobben – livstidsstraffet står kvar

Hon har kallats ”Svarta änkan” och ”Drottningen av Hinseberg”.Carina Frödin har mördat två av sina män och försökt mörda en tredje.Nu vill hon få livstidsstraffet omvandlat – men domstolen ger nobben..

Expressen - 45 minuter sedan

18-åringar kan få vaccin – utan regionens vetskap

Vaccinsamordnare Maria Landgren ska följa upp Doktor24:s beslut att gå ut med 18+ på en restdoslista – då det strider mot regionens ordning. Doktor24 menar att de fått motstridiga besked av regionen och att de varit tvungna att ta beslutet. – De har sagt att vi ska vaccinera aktuell åldersgrupp men att vi inte får kasta doser.

Expressen - 1 timme sedan

19-åriga Ariannas team renar förgiftat vatten

Orkanen Maria förstörde många färskvattenkällor i Puerto Rico och än i dag saknar 150 000 människor tillgång till rent dricksvatten. Men tack vare 19-åriga Arianna Font Martin och hennes team av studenter har 12 500 av dem fått en vattenrenare.– Jag vet att det går att åstadkomma förändring och förändra världen, säger hon i dokumentären ”The ripple effect”.

Expressen - 1 timme sedan

Det händer om du får covid på resan

■ Vad ska jag tänka på innan jag ger mig i väg på semester – och vad gör jag om jag får corona när jag turistar i Sverige eller utomlands?■ När gäller hem- och reseförsäkringar?■ Och vad ska jag ha med mig för att klara mig jag blir sjuk när jag är bortrest?

Expressen - 1 timme sedan

40-tal misstänkta fall av deltavarianten – utbrott på universitet

Ett 40-tal misstänkta fall av deltaviruset har identifierats i Region Kronoberg.En stor del av fallen tros ha kopplingar till Linnéuniversitetet, meddelar regionen i ett pressmeddelande..

Expressen - 2 timmar sedan

Värmebölja i Sydsverige – SMHI varnar

Det väntas höga temperaturer i flera dagar i rad på flera håll i Sydsverige – och på sina håll kan det sträcka sig över 30 grader.SMHI varnar nu för ökad påfrestning för kroppen..

Expressen - 2 timmar sedan

Värmesmäll slår till – upp mot 34 grader

Stekhet luft drar in över landet dagarna före helgen.Lagom till Sveriges EM-match i fotboll på fredagen kan termometern visa 33-34 grader.– Det blir riktigt varmt, säger meteorologen Josefine Bergstedt på Storm Geo..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Metallica klara för spelning i Köpenhamn

Den danska festivalen Copenhell har presenterat en jättebokning. 15 juni 2022 kommer Metallica till rockfesten på Refshaleön i Köpenhamn.– Vi erbjuder det största bandet i rock- och metal-historien, säger festivalens vd Jeppe Nissen.

Expressen - 3 timmar sedan

E6 stängdes av efter biljakt

Polisen stängde på onsdagsmorgonen av E6 efter en biljakt, som bland annat gick mot trafiken.Föraren lämnade sitt fordon i höjd med Torp i Uddevalla – och nu söks denne av polis..

Expressen - 3 timmar sedan

Skåne håller pressträff om coronautvecklingen

Coronasmittan fortsätter att minska i Skåne och ännu har bara ett fall av den indiska mutationen rapporterats. Region Skåne håller på onsdagsförmiddagen, närmare bestämt 9.30, pressträff om coronaläget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.