Expressen > Opinion

Tuesday, 03 August, 19:58

Expressen - 25 maj 20 kl. 06:00

Det är inte vårdbolagen som skapat vårdkrisenTvå vänsterpartister anklagar Kristdemokraterna för att vilja bygga om Sveriges sjukvård. De har de rätt i, skriver Acko Ankarberg Johansson (KD)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristdemokraterna, Sveriges, Acko Ankarberg Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är inte vårdbolagensom , skapat, vårdkrisen

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Trafikverket bidrar till förslummade miljöer

Klotter och skadegörelse föder ytterligare skador. Ett krossat fönster leder snabbt till fler krossade fönster. Det gäller inte minst i miljöer såsom tågstationer, broar, gångtunnlar och torg.

Expressen - Igår: 17:03

Kränkande och felaktig kritik mot barnsjukhuset

Att John Lapidus insinuerar att vi erbjuder vård till endast välbärgade är kränkande och felaktigt. En av visionerna för Barnsjukhuset Martina är att kunna erbjuda vård till alla, även i det mest marginaliserade området i Stockholm, skriver vd Claude Kollin mfl i en replik..

Expressen - Igår: 06:00

Svenskarna förda bakom ljuset om pensionerna

Den gamla pensionspyramiden är missvisande – det går inte längre att räkna med att farbror staten ska försörja oss när vi går i pension.Vi måste själva ta individuellt ansvar för att säkerställa en dräglig levnadsstandard när arbetslivet är slut, skriver Magdalena Kowalczyk, programledare i Lyxfällan på TV3..

Expressen - I förrgår: 06:45

Våra barn ska inte behöva växa upp i dagens Sverige

Det räcker inte att bli förbannad och förtvivlad – det krävs krafttag mot gängkriminaliteten här och nu.  Livstidsstraff vid dödsskjutningar borde vara en självklarhet – likaså utvisning med permanent återreseförbud, skriver Elisabeth Massi Fritz, advokat specialiserad på att företräda brottsoffer..

Expressen - 31 jul 21 kl. 06:45

Stäng sjukhuset som gör ettåriga barn till premiumkunder

Det är både orimligt och i strid med Hälso- och sjukvårdslagen att barn i Sverige ges sjukvård utefter socioekonomisk status.Man borde genast stänga barnsjukhuset Martina där ettåringar kan bli premiumkunder, skriver forskaren och debattören John Lapidus..

Expressen - 30 jul 21 kl. 16:00

Skydda våra stränder från klåfingriga liberaler

Benjamin Dousas argumentation om strandskyddet vittnar om en fundamental oförståelse för biologisk mångfald.Våra stränder måste skyddas från klåfingriga liberaler, skriver Rebecka Forsberg i Grön ungdom i en replik..

Expressen - 29 jul 21 kl. 22:00

Låt staten styra över sjukvården

Regeringen måste genast tillsätta en utredning i syfte att öka det statliga ansvaret för sjukvården i Sverige.Pandemin har visat att nuvarande styrning inte fungerar, nu är det dags att agera, skriver Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale och Philip Botström, ordförande för SSU..

Expressen - 29 jul 21 kl. 16:00

Nej MP – vindkraft är inte lösningen

Storskalig vindkraftsproduktion leder till ökad klimatstress med ännu större risk för extremväder. Jag delar inte Lorentz Tovatts uppfattning om att allt blir bättre bara vi omvandlar ännu mer av vårt vackra land till en industrizon, skriver hotellägaren Catharina Roos i en slutreplik..

Expressen - 29 jul 21 kl. 05:45

Cementkrisen kan skaka hela ekonomin – agera nu!

Sverige står inför en akut cementkris och konsekvenserna riskerar att bli kännbara i hela landet – inte minst då upp till 400 000 jobb nu hotas.Regeringen måste ta situationen på största allvar och agera skyndsamt för att undvika en kris, skriver vd:arna på de svenska handelskamrarna..

Expressen - 28 jul 21 kl. 05:45

Ni tillåter underlivsmassage – men jag får inte sälja sex

Att Sverige i praktiken tillåter försäljning av underlivsmassage är ett tydligt exempel på den privilegierade feminism som ligger bakom den nordiska modellen för sexköp.Jag känner ilska mot den uppenbara sexismen i att just dessa tjänster ska tillåtas medan jag inte får arbeta i Sverige, skriver Lilla Lilith, sexarbetare i Amsterdam och medlem i Red Umbrella Sweden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.