SR > Nyheter

Tuesday, 20 April, 16:32

SR - 22 maj 20 kl. 10:31

Expert: Färre smittade vid varmare väderEnligt Folkhälsomyndigheten sprids coronaviruset genom kontakt och droppsmitta. Men temperaturen har en påverkan på viruset vid varmare väder, menar Urban Kumlin överläkare i Umeå inom klinisk virologi och infektionssjukdomar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Urban Kumlin, Umeå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expert, Färre, smittadevid , varmare, väder
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Tchads president dödad dagen efter valsegern

Presidenten i Tchad, Idriss Déby, dödades idag i den norra delen av landet. Det var vid ett besök på frontlinjen för ett rebelluppror som han hamnade i en strid. Déby hade suttit vid makten sedan 1990 då han med en rebellstyrka avsatte den dåvarande presidenten.

SR - 1 timme sedan

Kritiken: Brister vid id-koll av anhöriginvandrare

Kvaliteten varierar när ambassaderna ska kontrollera dokument och id-handlingar på de som söker uppehållstillstånd i Sverige, menar Riksrevisionen i en ny rapport. Enligt Riksrevisionen kan detta hota rättssäkerheten. Personer som inte skulle få uppehållstillstånd kan få det, och de som skulle få uppehållstillstånd kan bli utan, säger Anders Berg, projektansvarig på Riksrevisionen..

SR - 1 timme sedan

Fördubblad vinst för Sandvik: Väldigt nöjda, säger VD:n

Verkstadskoncernen Sandvik redovisar en vinst före skatt på knappt fyra miljarder för det första kvartalet i år. Det är nästan en fördubblad vinst jämfört med samma period i fjol. - Även orderingången ökade enligt delårsrapporten, vi är väldigt nöjda, säger Stefan Widing, Sandviks VD..

SR - 1 timme sedan

Danska restauranger slår upp portarna

Efter att ha varit stängda i över fyra månader får danska restauranger, från och med idag, återigen ta emot gäster. ”Folk har ju blivit tokiga av att sitta hemma, nu vill de ut och dricka öl” säger krögaren Svenne Hellgren i Köpenhamn. Många gläder sig, men omfattande coronarestriktioner gör också att det finns en oro inom restaurangbranschen för att gästerna ska utebli..

SR - 1 timme sedan

Stora Enso vill stänga pappersbruket – 440 personer förlorar jobbet

Stora Enso planerar att stänga massa- och pappersbruket i Kvarnsveden i Borlänge. 440 personer väntas förlora jobben. Beslutet beror på att efterfrågan på tidningspapper har minskat, enligt bolaget.

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

Folkhälsomyndigheten håller pressträff. Rekommendation om åldersgräns på 65 år för AstraZenecas vaccin kvarstår Hör statsepidemiolog Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten, Urban Lindberg, avdelningschef på Socialstyrelsen samt Svante Werger, särskild rådgivare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..

SR - 2 timmar sedan

Utsläppsmålen ska nås 15 år snabbare än planerat

Den brittiska regeringen skärper sina utsläppsmål, redan 2035 ska Storbritannien enligt regeringen Johnsons plan uppfylla målet att ha sänkt de klimatskadliga utsläppen med 80 procent jämfört med 1990 års nivå. Beslutet kommer efter att regeringens särskilda klimatråd CCC kommit med den rekommendationen till Johnson. Miljöorganisationer och oppositionen välkomnar beslutet men betonar också att det nu verkligen också måste följas av konkreta åtgärder.

SR - 3 timmar sedan

VMA i Norrköping, Östergötland

Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby/Bråvalla i Norrköpings kommun, Östergötlands län. Det brinner i en bilverkstad i Sörby. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

SR - 3 timmar sedan

Damberg: Regeringen agerade snabbt när regionerna begärde hjälp

Idag är det dags för inrikesminister Mikael Damberg att frågas ut i Konstitutionsutskottet om regeringens hantering av coronakrisen. Frågor som han fått hittills är om brist på skyddsutrustning, höstens höjningar och sänkningar av deltagarantal på allmänna sammankomster och strategin. Inrikesminister Damberg lyfte fram "ansvarsprincipen" som svar och sa bland annat: - I en kris ska verksamheten som är ansvarig i normala fall även vara ansvariga under krisen (...

SR - 3 timmar sedan

Högsta tillväxten sen 80-talet får fart på svensk ekonomi

Swedbanks ekonomer tror att tillväxten i Sverige blir 3,6 procent i år mot 3,0 procent i den förra prognosen. Den kraftiga globala återhämtningen efter pandemin ökar efterfrågan på svenska varor och tjänster. Men också svenska konsumenter kommer att bidra starkt till tillväxten när det lättas på restriktionerna och svenskarna utan problem kan shoppa och gå på restaurang..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.