SVT > Inrikes

Thursday, 23 September, 13:13

SVT - 22 maj 20 kl. 09:11

Professorn om att Sverige har högst coronadödstal per invånare: ”Inte rätt att räkna per capita”Enligt statistik från Our world in data har Sverige den senaste veckan haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare. Men att räkna dödstalen per capita ger inte en rättvis bild, det menar vaccinforskaren och professorn Matti Sällberg. – Jag tror inte att det är riktigt rätt att räkna per capita. Som det har illustrerats så är ju spridningen olika i olika länder, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Our, Matti Sällberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Regeringens besked: Snabba på infrastruktur i norr

Trafikverket får i uppdrag att undersöka om det går att tidigarelägga redan beslutade infrastrukturinvesteringar. – Vi måste öka tempot för att möta de stora industriinvesteringarna i norra Sverige, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)..

SVT - 1 timme sedan

Försvaret om misstänkta IS-kvinnan: Hon har fullt ut samarbetat med polisen

Den kvinna som anklagas krigsbrott har inte på något sätt medverkat till det brott hon anklagas för, menar hon. Hon förnekar brott och motsätter sig häktningen. – Vår uppfattning är att det inte behövs ett frihetsberövande, säger hennes försvarare Mikael Westerlund..

SVT - 1 timme sedan

Biltema återkallar farlig cykelvagn

Biltemas cykelvagn med artikelnummer 27-2099 återkallas på grund av kvalitetsbrister i konstruktionen, uppger företaget..

SVT - 1 timme sedan

Ingen Nobelfest – inga pristagare i Stockholm

Nobelpristagarna kommer även i år att få ta emot medaljen och diplomet i sina hemländer, skriver Nobelstiftelsen i ett pressmeddelande. Ingen fest blir det heller..

SVT - 2 timmar sedan

Polisen knäckte gängens mordplaner – nu åtalas 15

15 personer åtalas vid Malmö tingsrätt, misstänkta för flera fall av mordförsök, vapenbrott och stämpling till mord. Flera av de åtalade misstänks ha kopplingar till den organiserade narkotikahandeln i Skåne..

SVT - 3 timmar sedan

BO om utvisning av barn: Riksdagen måste sätta ner foten 

Fallet med treårige Tim, som ensam ska utvisas till Nigeria trots att familjen inte vill ta emot honom där, engagerar. Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin menar att man länge varnat för att barn faller mellan stolarna eftersom lagen inte är tydlig.   – Vi har påpekat det här gång på gång, säger hon i SVT:s morgonstudion.

SVT - 3 timmar sedan

Kritik efter neddragningen på Migrationsverket

Telefoner och datorer som kan ha innehållit sekretessbelagd information försvann under Migrationsverkets stora neddragning åren 2017-2020. Det visar en granskning som Riksrevisionen genomfört..

SVT - 15 timmar sedan

Ribbenvik om utvisningen av Tim, 3: ”Väldigt sällan de går att genomföra”

Treårige Tim ska utvisas ensam till Nigeria, enligt ett beslut i Migrationsdomstolen. Detta trots att hans släktingar inte vill ta emot honom. Men enligt Mikael Ribbenvik, generaldirektör på Migrationsverket, är det inte omöjligt att utvisningen stoppas.

SVT - 15 timmar sedan

Bankerna om Evergrande-krisen: “Ännu ingen anledning till oro i Sverige”

Situationen för den kinesiska fastighetsjätten Evergrande är fortsatt besvärlig. Om inte situationen förbättras riskerar bolaget att skada den kinesiska ekonomin. Samtidigt är svenska banker i dagsläget inte oroliga över att krisen ska spridas till Sverige..

SVT - 16 timmar sedan

Studie: Var tredje med nedsatt immunförsvar bildar inga antikroppar efter Pfizer-vaccinering

Var tredje person med allvarligt nedsatt immunförsvar bildar inga antikroppar efter Pfizervaccination mot covid-19. Det visar en ny svensk studie, från Karolinska Universitetssjukhuset i samarbete med Karolinska Institutet, som har analyserat antikroppsvar, som tecken på immunitet mot covid-19..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.