SVT > Inrikes

Sunday, 01 August, 22:49

SVT - 22 maj 20 kl. 09:11

Professorn om att Sverige har högst coronadödstal per invånare: ”Inte rätt att räkna per capita”Enligt statistik från Our world in data har Sverige den senaste veckan haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare. Men att räkna dödstalen per capita ger inte en rättvis bild, det menar vaccinforskaren och professorn Matti Sällberg. – Jag tror inte att det är riktigt rätt att räkna per capita. Som det har illustrerats så är ju spridningen olika i olika länder, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Our, Matti Sällberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

SVT:s meteorolog om julivädret

Skyfall och översvämningar i södra Sverige. 119 räddningsinsatser för skogsbränder i de nordligaste länen – på bara sju dygn. Julivädret har varit skiftande och flera svenska rekord har slagits under månaden.

SVT - 6 timmar sedan

Torka kan leda till energibrist i Kalifornien

Lake Oroville är livsviktig för jordbrukare och invånare i hela Kalifornien. Efter den senaste tidens höga temperaturer kan torkan leda till både vatten- och energibrist. – Vattennivån håller på att bli så låg att vattenkraftsturbinerna inte längre får kraft att snurra runt, säger John Yarlbrough vid Kaliforniens vattenmyndighet..

SVT - 8 timmar sedan

Lisa Nåbo vald till ny förbundsordförande för SSU

Efter en jämn omröstning förklaras Lisa Nåbo vald till ny förbundsordförande för SSU. Hon fick 114 röster..

SVT - 16 timmar sedan

Nu införs en ny sorts bensin: ”Gör mer för klimatet än alla elbilar”

Från första augusti kommer den vanligaste bensinen heta E 10 och innehålla upp till 10 procent etanol. Detta betyder minskade koldioxidutsläpp motsvarande 150 000 personbilar. Då blir etanol i vanlig bensin en viktigare faktor för klimatanpassningen än alla elbilar tillsammans..

SVT - Igår: 21:15

Dykare fann sju påsar med dränkta kattungar

Två fritidsdykare gjorde ett hemskt fynd när de dök i Lekarydsån i Alvesta. Sju påsar med stenar och benrester från kattungar låg på åns botten..

SVT - Igår: 20:24

Djursjukhus slår larm – spik stoppas i korvar

Någon illasinnad människa preparerar korv med spikar och lägger ut för att skada hundar i Göteborg. Nu slår djursjukhuset Blå stjärnan larm..

SVT - Igår: 16:44

Kolonilottsfeber i Sverige – föreningar vittnar om långa köer

I år firar kolloniträdgårdsrörelsen 100 år och kollonilotter blir allt mer populära. Kolonistugor fortsätter att stiga i pris under pandemin. Och föreningarnas köer blir allt längre..

SVT - Igår: 16:30

Juridiskt undantag kan vara vägen framåt för Cementa i Slite

Cementa borde kunna få undantag från miljölagstiftningen, för att säkra fortsatt drift på Gotland. Det menar SGU, en av de expertmyndigheter som varit kritiska mot Cementas ansökan. Ändå behövs bättre analyser av hur grundvattnet påverkas, enligt SGU..

SVT - Igår: 16:25

”Unga idrottare är inte små kopior av vuxna”

OS i Tokyo inleddes med en av de kanske yngsta prispallarna någonsin, när tre tonåringar vann samtliga medaljer i damernas street-gren i skateboard. Men att prestera på elitnivå som ung kan ge negativa konsekvenser. – Konkurrensen och uppmärksamheten i unga år kan vara ganska besvärlig, säger Göran Kenttä, idrottspsykolog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.