SR > Nyheter

Thursday, 23 September, 12:56

SR - 21 maj 20 kl. 17:00

Luftföroreningarna ökar – högre nivåer än 2019I takt med att ekonomin tar fart igen i Kina efter coronaviruset så ökar luftföroreningarna igen och överskrider nu förra årets nivåer, visar en ny rapport..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luftföroreningarna, ökar, högre, nivåerän , 2019

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

JUST NU: Annie Lööf håller tal

Centerpartiets ledare Annie Lööf håller tal på partistämman..

SR - 30 minuter sedan

Regeringen vill påskynda infrastruktursatsningar i Norr

De stora industriinvesteringarna i Norrbotten och Västerbotten gör att regeringen vill tidigarelägga redan beslutade infrastrukturinvesteringar. Trafikverket får i uppdrag att utreda förutsättningarna för detta. Exempel på stora industriprojekt som är på gång är Northvolts batterifabrik i Skellefteå och Hybrits anläggningar i Luleå som ska tillverka fossilfritt stål.

SR - 1 timme sedan

IS-kvinna häktas för krigsbrott

En 49-årig kvinna som anslutit sig till IS i Syrien häktas misstänkt för grova krigsbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..

SR - 1 timme sedan

Årets Nobelpristagare inte på plats i Stockholm

Årets Nobelpristagare kommer inte att vara på plats i Stockholm, utan får ta emot priserna i sina hemländer, skriver Nobelstiftelsen..

SR - 3 timmar sedan

Färre "hbtq-fria zoner" efter EU-press

Regionen Swiety Krzyz, i södra Polen med drygt en miljon invånare, slutar benämna sig som "hbtq-fri zon" efter att EU hotat med minskad finansiering. En tredjedel av Polen har kallat sig hbtq-fri de senaste åren, vilket EU-kommissionen menar bryter mot antidiskrimineringslagar. Fem regioner har fått en uppmaning från EU-kommissionen om att ta bort benämningen för att deras ansökan om ekonomisk hjälp från EU:s pandemistödpaket ska behandlas.

SR - 4 timmar sedan

Just nu: Regeringen och FHM håller pressträff

Regeringen och Folkhälsomyndigheten håller pressträff angående regeringens plan för avveckling av restriktioner. Vid pressträffen medverkar socialminister Lena Hallengren, kultur- och demokratiminister Amanda Lind och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson..

SR - 4 timmar sedan

Dawit Isaaks dotter: Tror han lever

I dag är det 20 år sen den svenske-eritreanske författaren, journalisten och dramatikern Dawit Isaak greps av säkerhetspolis i Eritrea. Sedan dess har han suttit fängslad utan rättegång. Enligt Reportrar utan gränser är Dawit Isaak och hans kollegor de journalister som hållits fångna längst tid i världen.

SR - 5 timmar sedan

Rysk människorättsorganisation prisad

Ryska OVD-info har hjälpt otaliga gripna demonstranter de senaste åren i landet med advokathjälp och genom att utbilda unga i vilka rättigheter de har. Idag får människorättsorganisationen, som främst arbetar mot politisk förföljelse, pris från Civil Rights Defenders. Trots ett allt hårdare tryck mot ryska oliktänkande är grundaren för OVD-Info optimistisk inför framtiden..

SR - 5 timmar sedan

Rekordmånga partier vill ha plats i Alltinget

Lördag 25 september är det val på Island och för första gången sedan 2007 har en regering lyckats sitta mandatperioden ut. Rekordmånga småpartier kämpar om en plats i Alltinget och opinionsläget är jämt. Sjukvård, klimat och ekonomi är de frågor som står högst på agendan bland väljarna på Island..

SR - 5 timmar sedan

Smittspridning på äldreboenden – högsta talen sen april

Antalet smittade med covid-19 på äldreboenden i Sverige är nu det högsta sen april, visar Socialstyrelsens statistik – och dödstalen stiger. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell är det ofta personal som tagit med smittan in på boendena. Förra veckan var 65 procent av alla som avled i covid-19 äldre på särskilda boenden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.