Expressen > Kultur

Sunday, 01 August, 22:14

Expressen - 21 maj 20 kl. 12:00

Skansen dödar osövda djur – som ett lotteriExpressens granskning visar att Skansens avlivningar ibland går riktigt illa.Sven Olov Karlsson med erfarenhet av jakt och djurhållning jämför med Arlas mjölkgård..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Skansens, Olov Karlsson, Arlas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skansen, dödar, osövda, djursom ett , lotteri

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Det var här det började och sedan först slutade

I Kina ledde pandemin till att många fördes närmare sina föräldrar samtidigt som de påmindes om vem det är som bestämmer i landet.Jojje Olsson skriver i Ungkulturens sommarserie om bandet över generationsgränserna..

Expressen - 17 timmar sedan

”Inte på arbetstid och inte i SVT:s lokaler”

Under sommaren publiceras Daniel Sjölins nya roman ”Erövraren” exklusivt på Expressen Premium. Jenny Aschenbrenner, kritiker på ETC, har beskrivit den som ”en satir över smutsig maskulinitet framodlad i en kontaminerad PK-miljö”.Det är en berättelse om SVT-journalisten Johannes Lindqvist som lever fastlåst i ett kärlekslöst äktenskap.

Expressen - Igår: 07:15

Ljudboksboomen har segrare och förlorare

I en ny antologi kartläggs den lyssnade litteraturen och dess landvinningar. Annina Rabe välkomnar fördjupningen, men efterfrågar ett mer kritiskt perspektiv. .

Expressen - I förrgår: 16:00

Komiskt och underfundigt när myterna väcks till liv

Confidencen sätter upp två klassiska operor från 1680-talet, båda baserade på romersk myt.Axel Englund gläds åt en underhållande gestaltning i ”Venus & Adonis” och ”Dido & Aeneas”. .

Expressen - I förrgår: 06:15

Speljättens hantering av skandalen överraskar ingen

En rättsprocess om sexuella trakasserier har väckt starka reaktioner bland anställda på det amerikanska spelbolaget Activision Blizzard.Myra Åhbäck Öhman ser hur spelvärlden har en lång väg kvar innan orden om jämställdhet omsätts i praktiken. .

Expressen - 29 jul 21 kl. 16:00

De barnlösas klubb är  en ogästvänlig plats

Anna Björklund svarar på Elina Pahnkes text om barnlöshet i Aftonbladet Kultur..

Expressen - 29 jul 21 kl. 12:00

Adlibris nya krav stryper den litterära mångfalden

Adlibris har i början av sommaren kommit med ett krav som förändrar villkoren för mindre förlag.Alexandra Nedstam varnar för att jättens nya drag kan bli nådastöten för den litterära bredden. .

Expressen - 29 jul 21 kl. 06:15

Därför har flyktingarna börjat fly – från Sverige

Om de unga svenskafghaner som flytt ett fientligt Sverige till förmån för Frankrike handlar Annette Rosengrens nya bok.Per Wirtén läser en noggrann och överflödande skildring i ”Jag bodde i Sverige”, som smärtsamt utmanar den svenska självbilden..

Expressen - 28 jul 21 kl. 16:00

Vårddebatten visar hur vår syn på rasism förändrats

En granskning av Dagens Nyheter visar att många vårdgivare erbjuder patienter etniskt svensk personal vid tillfrågan.Hynek Pallas ser ett retorikskifte i den efterföljande diskussionen om rasism inom vården. .

Expressen - 28 jul 21 kl. 06:15

Hennes debutroman om trans skapade ramaskri

Torrey Peters debut ”Detransition, baby” som kretsar kring en detransition har både hyllats och kritiserats.Aleksa Lundberg läser en modig roman om familjegörande och sexualitet som fortsätter att uppröra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.