PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 16 June, 11:59

PrivataAffärer - 19 maj 20 kl. 09:25

Nordea: Oväntat läge för Dometic i USA”Flera vd:ar för nordamerikanska husbilstillverkare uttrycker optimism samtidigt som högsäsongen drar igång. Beställningar från butiker har sett en oväntat kraftig ökning och bolagen uppger att sommarmånaderna kommer att passera föregående års nivåer avsevärt”, skriver Nordea. Banken står fast vid sin köprekommendation för aktien och upprepar även riktkursen på 85 kr. Aktien stängde på 73,50 kr på måndagen.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Dometic, USA, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Oväntat, lägeför , Dometici , USA

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Swedbank: Nu minskar hushållens sparutrymme

Det krympande utrymmet för sparande och annan konsumtion gäller samtliga typhushåll, konstaterar Arturo Arques, Swedbank och sparbankernas privatekonom. – Trots att sparutrymmet minskar har många fortfarande goda möjligheter att spara. Men skillnaderna mellan olika hushållstyper är stora.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Islandsbanki största isländska noteringen någonsin

Det isländska finansdepartementet säljer drygt 636 miljoner aktier till kursen 79 isländska kronor, och ytterligare 63,6 miljoner aktier om övertilldelningsoptionen utnyttas fullt ut. I så fall minskas den isländska statens ägande i banken till 65 procent, efter en transaktion värd drygt 55 miljarder isländska kronor (cirka 3,8 miljarder svenska kronor). På introduktionskursen värderas Islandsbanki till 158 miljarder isländska kronor (cirka 11 miljarder kronor).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

”Dåligt försäkringsskydd för elsparkcyklar”

Det är Jenny Sparring, specialist på personförsäkringar på Konsumenternas Försäkringsbyrå, som i en personligt hållen intervju på byråns hemsida uttalar sig om det bristande skyddet. ”Efter att två barn i min bekantskapskrets varit med om allvarliga trafikolyckor bara den senaste veckan, undrar jag om förarna, föräldrarna och gångtrafikanterna känner till vilka risker det innebär att åka på elsparkcyklar”, säger hon. Allt fler personskador Jenny Sparring konstaterar också att många som använder elsparkcykel inte följer regler som finns, till exempel att det finns ett lagkrav för barn under 15 år att använda hjälm.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så går det för onsdagens nykomlingar

Dagens huvudnummer är klädbolaget Revolution Race eller RVRC holding som det formellt kallas på Nasdaq Stockholms huvudlista. Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 85 kr vilket motsvarar en uppgång på 13 procent mot teckningskursen på 75 kr. Enligt bolaget var intresset för erbjudande mycket stort bland svenska och internationella institutionella investerare och från allmänheten i Sverige och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är onsdagens köprekar

Danske Bank höjer riktkursen för Electrolux till 305 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Prognos: Riksbanken höjer räntan redan nästa år

”Riksbanken kommer då att se att inflationen ligger kvar på lite högre nivåer, med stigande råvarupriser, utbudsproblem och strukturella skiften, som klimatomställningen, som rullar över till konsumentledet. Det kommer också att bli en utmaning för företagen att få tag på rätt kompetens, så även från arbetsmarknaden kan vi få ett kostnadstryck”, säger Industriarbetsgivarnas chefekonom Kerstin Hallsten till Nyhetsbyrån Direkt. Industriarbetsgivarna blir därmed den första prognosmakare som spår en räntehöjning från Riksbanken under 2022.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SSAB ska samarbeta med Volvo Cars

Stålet kommer att användas för provningssyften och kan komma att användas i en konceptbil. Hybrit startades av SSAB, LKAB och Vattenfall. Projektet syftar till att ersätta kokskol, som traditionellt behövs för järnmalmsbaserad ståltillverkning, med fossilfri el och vätgas.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Förvaltarna: Electrolux Pro en dold diamant

Det är i fondens månadsrapport som förvaltarna berättar att man gått in i Electrolux Pro. Bolaget är en avknoppning från Electrolux och fokuserar på köks- och tvättutrustning till professionella kunder. ”Bolaget har varit den dolda diamanten i Electrolux-koncernen eftersom de uppvisat en stark historisk prestation med betydligt högre lönsamhet och tillväxt än övriga Electrolux”, skriver förvaltarna.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Erik Selin ökar i Collector

Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering. Köpen gjordes på fredagen och på måndagen och summerar till ett värde om 4,4 miljoner kronor. Per den 2 juni ägde Erik Selin 18 miljoner aktier i Collector via bolaget Förvaltnings AB Färgax och Erik Selin Fastigheter, och efter de senaste köpen äger JME Invest 430.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

FI granskar Spiltan Fonder

Värderingen av fonders innehav är central i fondverksamheten, skriver Finansinspektionen i den kortfattade informationen på hemsidan. ”Den ligger till grund för de andelskurser till vilka andelsägare tecknar och löser in andelar samt för hur stor förvaltningsavgift en andelsägare får betala”, skriver myndigheten vidare. Men varför ska Finansinspektionen granska just Spiltan Fonder?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.