SR > Nyheter

Wednesday, 14 April, 07:56

SR - 02 maj 20 kl. 12:41

Över 500 äldreboenden har haft smittade personer541 äldreboenden i olika delar av Sverige har haft smittade personer, det visar en sammanställning som Dagens Nyheter gjort..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Dagens Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 500, äldreboendenhar , haft, smittadepersoner
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 timmar sedan

Inga konkreta regeringskrav från SD

Sverigedemokraterna anser inte att statsrådsposter är det viktigaste för partiet vid en eventuell borgerlig valseger nästa år. Däremot vill de ha en förhandling med Moderaterna och Kristdemokraterna om ett omfattande politiskt avtal. Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström säger i en skriftlig kommentar: ”Det var inte några nyheter som presenterades idag, men vi tar fasta på de konstruktiva besked som gavs.

SR - 45 minuter sedan

EU vägrar hjälp med kinesiskt lån

Den har kallats världens dyraste motorvägssträcka, den del av motorvägen mellan Montenegro och Serbien som byggs med hjälp av lån från Kina. Men det stora lånet har försatt Montenegro i en skuldkris. Montenegro har nu bett EU om hjälp att återbetala skulden, men EU säger nej..

SR - 45 minuter sedan

E6 Hallandsås avstängd pga olycka

Vid 07:30 på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka med personbil på Hallandsås, mellan avfarterna Hjärnarp (30) och Hallandsås (38) mot Halmstad. Flera trafikanter som ringt till Trafikredaktionen berättar att det är mycket halt på sträckan. Vägen är avstängd i norrgående riktning till strax efter kl 07.

SR - 1 timme sedan

Ökad gränsbevakning mot USA – fler soldater ska stoppa migranter

USA har slutit avtal med Mexiko, Guatemala och Honduras om att öka antalet poliser och militärer för att stoppa migranter att ta sig mot USA, uppger Vita Huset. Mexiko har 10.000-12.

SR - 1 timme sedan

Bankchefer spår bättre tider för företag

Varannan bankkontorschef tror på en starkare konjunkturutveckling under årets andra kvartal. På ett års sikt tror tre av fyra på en förbättring, enligt en undersökning bland 100 bankkontorschefer beställd av statliga Almi. "Det finns en positivism både vad gäller förväntningar på konjunkturen och en ökad utlåning", säger Almis vd Britta Burreau..

SR - 2 timmar sedan

Sverige ger drygt två miljarder extra till Covax

På torsdag ska regeringen fatta beslut om att ge ytterligare 2,25 miljarder kronor till det globala vaccinationsprogrammet Covax. Pengarna, som ska delas ut under en tio års period, tas ur biståndsbudgeten. ”Internationella valutafonden förutspår att världen kommer att tappa 9 triljoner dollar fram till 2025 om vi inte klarar av att motarbeta den här pandemin globalt sett”, säger Biståndsminister Per Olsson Fridh (MP), som hävdar att det är väl använda pengar..

SR - 2 timmar sedan

Juridiska problem när likhundar ska utbildas

Möjligheten för svensk polis att träna upp hundar, specialiserade på att söka efter lik, har fördröjts. Anledningen är juridiska svårigheter med att få tillgång till till exempel blod från avlidna som hundarna kan träna på. "Av erfarenhet så vet vi att just de här preparaten gör att vi får fram hundar som håller en väldigt hög kvalité när det gäller att söka efter avlidna människor", säger Jerker Lawesson, chef för nationella polishundstjänsten..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen lättade på restriktioner – trots ökad smitta

Regeringens beslut om lättnader i corona-restriktionerna i höstas som tillät större publik på kultur och sportevenemang kom i otakt med smittspridningen, så att man lättade på reglerna när smittan ökade, visar Ekots granskning. Kritiker menar att det skickade fel signaler. "Man signalerar att det är ingen fara, istället borde man signalera att det är illa för nu är det på väg upp", säger epidemiologen Joacim Rocklöf..

SR - 4 timmar sedan

Ukrainarna vill inte tro på krig

USA:s president Joe Biden ringde igår upp sin ryske kollega Vladimir Putin och uttryckte oro över den stora ryska truppnärvaron längs Ukrainas gränser. Men i Kiev tror få på ett regelrätt krig samtidigt som minnena är färska från 2014, då Ryssland annekterade den ukrainska Krimhalvön. "Vi har vant oss vid den här situationen, jag får en känsla av att Putin skrämt upp väst mer än oss här", säger den politiska analytikern Volodymyr Fesenko till Ekot..

SR - 8 timmar sedan

Danmark öppnar för vaccinerade turister

Enligt ett avtal som slutits mellan partierna i Folketinget under tisdagskvällen ska färdigvaccinerade EU-medborgare kunna komma in i landet som turister från och med 1 maj. Från och med 26 juni ska gränserna öppnas för alla EU-medborgare som kan framvisa ett coronapass. Det vill säga intyg på att man är vaccinerad, har haft sjukdomen eller har ett färskt negativt covid-test..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.