PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 April, 17:02

PrivataAffärer - 07 apr 20 kl. 15:41

Över 100 bolag har ändrat sina utdelningsförslagSedan den 19 mars har 80 företag kommunicerat en negativ påverkan eller en vinstvarning, medan 25 företag har kommunicerat en neutral guidning. 50 företag har aviserat kostnadsbesparingar medan alltså 100 företag har minskat utdelningen på ett eller annat sätt. ”Under andra halvan av mars ökade antalet bolag som ändrat sina utdelningsförslag drastiskt, för att de senaste dagarna ha minskat lite. Många bolag har helt dragit tillbaka sitt utdelningsförslag, men den senaste veckan har fler bolag skjutit fram sina beslut”, noteras det i sammanställningen. Många bolag hänvisar till den osäkerhet som sjukdomen covid-19 skapar, proaktiva åtgärder samt pandemins påverkan på bolagens egen verksamhet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Industrivärden, Peab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 100, bolaghar , ändratsina , utdelningsförslag
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hernhag: Risktagare chansar på dyrt Hemnet

Noteringen i korthet: Teckningskurs: 95 – 115 kr
Teckningstid: 19 - 26 april
Noteringsdag: 27 april
Tecknas via: Carnegie och Nordnet
Råd: Teckna om du är riskvillig. Till skillnad från fastighetsbolag, byggbolag och bostadsprojektörer är Hemnets verksamhet helt digital och affärsmodellen är därför mycket skalbar. Då intäkterna

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Investor höjde substansvärdet 16 procent

Bolaget redovisar i rapporten ett marknadsvärdesjusterat substansvärde om 831 kr per aktie för utgången av det första kvartalet, upp från 713 kr i slutet av det fjärde kvartalet. Detta substansvärde betyder att rabatten uppgick till 16,4 procent vid utgången av perioden (räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien), att ställa mot 16,1 procent i slutet av det fjärde kvartalet. Det som kallas det rapporterade substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 721 kr, mot 603 kr vid utgången av det fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront

  Därefter bjuder Tobbe Rosén på teknisk analys. Programmet avslutas med intervju om börsaktuella Hemnet och intervju med makrochefen Mikael Sandbladh. Teknisk analys: Aegirbio, Alelion, Bergman & Beving, Bioarctic, Bitcoin, Chemometec, Catena Media, Diös, Enquest, Hansa Biopharma, Hufvudstaden, Imint, Irlab, Nyfösa Bolag som nämns i programmet: Getinge, Fingerprint, Byggmax, Hemnet, Stillfront  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Högre orderingång för Sandvik

Försäljningen var 21.691 miljoner kr, jämfört med analytikersnittet på 22.235 miljoner kr.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Blankningar på rekordlåga nivåer

Trots de rekordhöga börsvärderingarna i världen är medianen för den korta positionen – en satsning på att kursen ska ned – bland aktierna inom S&P500 på 1,6 procent. Det är nära 17-årslägsta, enligt data från Goldman Sachs. Samma trend noteras även i Europa.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Lång noteringskö i Norden

ABG Sundal Colliers vd, Jonas Ström, vittnade om den ökade noteringsaktiviteten och om vad som finns i pipeline under en kvartalsrapportpresentation på tisdagen. Det finns också tecken på en ökad aktivitet inom ”M&A” – förvärv och bolagsuppköp – sade vd:n enligt TDN Direkt. ”Nu börjar det hända saker.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

ABG sätter ”sälj” på Betsson

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys och sänker rekommendationen till sälj från behåll med den nya riktkurs 70 kr, ned från 75. ”Vi är inte övertygade om Betssons möjlighet i USA som B2B-leverantör och är något skeptiska till huruvida USA-expansionen kommer att vara ett tillskott”, skriver ABG. Analyshuset pekar på att det historiskt har visat sig vara svårt för operatörer att sälja sportbokslösningar till andra operatörer, och att det var en av anledningarna till att Kambi knoppades av från Kindred.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

DNB: Scandic vinnare på återhämtningen

Scandic ses som en vinnare på återhämtningen i den nordiska turistindustrin efter pandemin. Även om börsen redan har prisat in en fin återhämtning för Scandic Hotels ser DNB ytterligare utrymme. Genom att ge ut konvertibler och förlängda kreditfaciliteter har Scandic betydligt bättre utrymme att klara perioden till dess att marknaden väntas ha återhämtats till en nivå som tillåter positivt kassaflöde, skriver DNB.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Normalisering efter pandemin kan dämpa boprisrallyt

Läs också: Valueguard: Bopriserna fortsatte upp i mars ”Ingen ände på boprisrallyt”, konstaterar ekonomen Marcus Widén i SEB:s morgonbrev. Han noterar att SEB för ett år sedan trodde på att pandemin skulle leda till en nedgång för bostadspriserna med 10-15 procent, i linje med historiska mönster, men att priserna nu ett år senare i stäl

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är tisdagens köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Ratos till 60 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.