SR > Vetenskap

Sunday, 18 April, 16:13

SR - 27 mar 20 kl. 06:05

Folkhälsomyndighetens svar på kritikenI utländska medier uttrycks en kritik och bestörtning kring den svenska linjen mot det nya coronaviruset. Nu svarar Folkhälsomyndigheten på kritiken..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folkhälsomyndighetens, svar, kritiken
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 13:04

Supervit färg ska kyla jorden

Den vitaste färgen någonsin har uppfunnits och förhoppningen från forskargruppen är att den ska kunna hjälpa till att kyla jorden..

SR - I förrgår: 12:02

Myran som både kan öka och minska sin hjärnstorlek – vid behov

Att kunna minska och öka sin hjärnstorlek är något den indiska hoppmyran kan, något som aldrig setts hos en insekt förut, enligt forskarna själva..

SR - I förrgår: 11:01

Orörd natur – bara tre procent kvar

Endast tre procent av jordens landyta är orörd natur. Genom att återintroducera djurarter i ekosystemen skulle den här siffran kunna öka..

SR - I förrgår: 06:06

Strama tyglar för forskningen

Nästa vecka röstar riksdagen om den nya forskningspropositionen. Propositionen har fått kritik för att den å ena sidan säger att man vill värna den akademiska friheten, å andra understryker forskningens roll för att underlätta innovationsarbete och stödja nationell tillväxt..

SR - I förrgår: 06:00

Geriatrikforskaren: "Kultur om demens bra både för sjuka och anhöriga"

Nya prisbelönta filmen The Father, där Anthony Hopkins spelar en demenssjuk gammal pappa är bara en av flera filmer och böcker som handlar om demens i år. Och även om det handlar om spelfilmer, och romaner, så är det bra med sådana här skildringar, enligt geriatrikprofessorn Lars-Olof Wahlund. En film som The Father kan hjälpa anhöriga att leva sig in i hur någon som blivit sjuk kan ha det..

SR - 15 apr 21 kl. 08:45

Lagring av överskottsenergi från industrin i salt ska testas i Luleå

En pilotanläggning för energilagring i salt ska byggas i Luleå. Det är företaget SaltX som ska testa tekniken för att ta vara på överskott av värme och gas från den närliggande industrin..

SR - 15 apr 21 kl. 07:03

Blodprov kan snart börja användas för att upptäcka Alzheimer

Till hösten räknar forskare i Göteborg med att sjukvården ska kunna göra tester i blodprov för att se om det finns tecken på tidig Alzheimer..

SR - 15 apr 21 kl. 06:47

Så låter det när spindelnät blir musik

Vad händer om man översätter de vibrationer som sker i trådarna i ett spindelnät till frekvenser som människor kan höra?.

SR - 15 apr 21 kl. 06:00

FHM öppnar för att enbart ge en dos vaccin till de som haft covid

I Region Uppsala vill man vaccinera de som redan haft covid-19 med en vaccindos, då tidiga studier har visat att det ger ett bra skydd. Folkhälsomyndigheten har varit kritisk, men öppnar samtidigt för att det kan bli så här framöver..

SR - 14 apr 21 kl. 10:52

Låt inte kalkrörsmasken gå obemärkt förbi

En ovälkommen havsborstmask har fått marinbiologer i Skåne att bli på sin vakt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.