Nyteknik > Teknik

Thursday, 15 April, 16:42

Nyteknik - 26 mar 20 kl. 08:39

Samsungs batteri kan ge elbilar med 80 mils räckviddKompaktare, säkrare och längre livslängd. Samsung har nu tagit ett steg närmare batterier med fast elektrolyt. Deras prototypbatteri skulle kunna ge en elbil 800 kilometers räckvidd..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samsungs, batterikan ge , elbilarmed 80 , mils, räckvidd
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Polestar tar in miljarder – ska skynda på utvecklingen

Biltillverkaren Polestar, som ingår i Volvofamiljen med kinesiska Geely som ägare, plockar in 550 miljoner dollar i externt kapital. Det är första gången som bolaget söker pengar på den externa kapitalmarknaden..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Stockholms stad polisanmäler Öppna skolplattformen

Föräldrarna som står bakom en alternativ skolplattform i Stockholm i form av en app, polisanmäls av staden. Stockholms stad anser att de kan ha begått dataintrång, brott mot dataskyddsförordningen och intrång i upphovsrätten. Men apputvecklarna hävdar att de inte gjort något fel..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Dockornas ”öron” fångar upp flygplanens okända buller vid Arlanda

Forskarna utnyttjar det lugna luftrummet över Arlanda. Tystnaden innebär att det går att kartlägga vilka faktorer som skapar buller, med hjälp av kontrollerade testflygningar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Exegers teknik bakom världens första solcellsdrivna hörlurar

Två svenska bolag har gått ihop för att utveckla världens första självladdande hörlurar. Nyckeln är ett solcellsmaterial som kan omvandla både solljus och inomhusljus till elektricitet..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Första beviset: Resistent variant av malaria sprider sig

För första gången finns det kliniska bevis på att läkemedelsresistenta varianter av malaria har fått fäste i Afrika. Den slutsatsen drar forskare i en studie som presenteras i den medicinska tidskriften The Lancet..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Efter Suezhaveriet – förseningar pågår i månader

Proppen i Suezkanalen är borta, men inte de långtgående konsekvenserna. Enligt Göteborgs hamn kommer vi att ha månader av trassel och förseningar framför oss efter haveriet i kanalen..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Polestars drag – lanserar billigare versioner av modell 2

Två nya alternativ med lägre prestanda och rejält kapad prislapp. Polestar har nu lanserat enklare versioner av modellen 2 med målet att nå ut bredare..

Nyteknik - Igår: 15:28

Så vill regeringen snabba på utbyggnaden av elnätet

Regeringen vill korta byggtiden av kraftledningar och föreslår att lagen ändras. Energiminister Anders Ygeman (S) vill begränsa möjligheten att överklaga projekt för att de inte ska dras i långbänk..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Volvo bromsar hyttlösa självkörande dragbilen

Volvokoncernens arbete med den hyttlösa dragbilen Vera har bromsats eftersom företaget bedömer att tiden inte ännu är mogen. Arbetet med Volvos självkörande dumper Tara rullar dock fortsatt framåt..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Nya 5g-Xperia filmar i 4k – 120 bilder per sekund

Sony har offentliggjort sina nya mobiltelefoner – och den japanska teknikjätten har inte sparat på krutet. Lyxmodellerna Xperia 1 III och Xperia 5 III är välfyllda med teknik med fokus på kameran och spelupplevelsen, medan den mindre påkostade modellen Xperia 10 III är ett budgetalternativ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.