SR > Kultur

Sunday, 18 April, 17:41

SR - 26 mar 20 kl. 06:00

Folktomt New York på ikoniskt tidningsomslagTidskriften The New Yorkers senaste omslag på ett öde Grand Central Terminal, så när som på en ensam städare, är en hyllning till alla som inte kan jobba hemifrån, berättar konstnären Eric Drooker..
Läs mer på SR
Läs mer om:
New York, The New Yorkers, Grand Central Terminal, Eric Drooker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folktomt, New, York, ikoniskt, tidningsomslag
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 17:00

Ny musikklubb startar i Älmhult under pandemin

Älmhults Folkets Hus-förening satsar nu på en musikklubb och tänker anordna konserter med riktig publik. Det är stora lokaler och kommer kunna vara coronasäkert menar Folkets Hus. "Dels är vi lite otåliga, men vi tycker att vi har extremt säkra lokaler", säger Magnus Thuvesson på Folkets Hus i Älmhult..

SR - I förrgår: 15:34

Konsertbesökare positiva till snabbtest för corona

Många är sugna på konsert och kan tänka sig att ta snabbtest för att bli insläppt, det visar en undersökning som Ticketmaster och Svensk Live gjort bland de egna kunderna. Drygt 85 procent säger ja till att göra snabbtest eller uppvisa vaccinationsbevis för att gå på konserter och andra evenemang. 61 procent av de tillfrågade i enkäten tror att det kommer vara möjligt att se liveevenemang igen under 2021..

SR - I förrgår: 11:00

Dokumentärfilmaren Elizabeth Lo skildrar herrelösa hundarnas paradis

Den poetiska dokumentären "Stray" följer tre gatuhundars liv i Istanbul I Turkiet finns en lag som förbjuder invånarna att döda eller stänga in de vilda hundarna Dokumentärfilmaren Elizabeth Lo tycker att de herrelösa hundarnas vardag kan ge oss perspektiv på våra egna liv.

SR - I förrgår: 09:32

"Ring min agent" tillbaka med överraskande femte säsong

Den fjärde säsongen skulle bli den sista, men nu kommer den franska tv-serien "Ring min agent" tillbaka med en överraskande femte säsong – och en film..

SR - I förrgår: 06:00

”Äldre” blev ”odugliga” – nu ska myndigheters översättningar bli bättre

I information på somaliska från Folkhälsomyndigheten i fjol översättes ”äldre” med ”slitna” eller ”odugliga”. Enligt översättaren Ida Gure är felaktigheter vanligt. Nu införs stängare kontroller av myndigheternas information.

SR - I förrgår: 06:00

Bill Buford på spaning efter det franska kökets mörka hjärta

Den amerikanske författaren och journalisten Bill Buford har som skapare av begreppet "dirty realism" skildrat slutna, manliga och brutala miljöer - bland fotbollshuliganer eller restaurangkockar. Efter en hårdhänt och mångårig skolning i det italienska köket i boken "Hett", har han nu avslutat ett lika mångårigt franskt projekt, betitlat "Dirt", på svenska "Jord", översatt av Mats Hörmark. Kulturredaktionens Karsten Thurfjell har läst boken..

SR - 15 apr 21 kl. 16:43

Intern kritik mot Live nations ledning

Ett flertal anonyma medarbetare på konsertarrangören Live Nation kritiserar nu bolaget i tidningarna Dagens ETC och Dagens Nyheter. Live Nation och Luger har tagit emot 19 miljoner kronor i pandemirelaterade kulturstöd, samtidigt som de sagt upp nära var femte anställd. Samtidigt har höga chefer och ledningen lyft miljonlöner.

SR - 15 apr 21 kl. 16:25

Akademiens jurist: Sammanhanget är kränkande

Patent och marknadsdomstolen friar nazistiska NMR och Nordfront i den uppmärksammade tvisten om det så kallade klassikerskyddet. Enligt Svenska akademiens jurist Anders Kylhammar har dessa publiceringar skett i anslutning till innehåll som förespråkar hat och våldsbejakande. Akademien menar därför att det är själva sammanhanget som är kränkande, men har inte ännu bestämt sig för om de ska överklaga domen..

SR - 15 apr 21 kl. 15:14

Ytterligare en brottsmisstänkt artist grammisnominerad

Under torsdagen kom de sista grammisnomineringarna och bland dem finns ytterligare en artist, förutom Yasin, som sitter häktad misstänkt för ett allvarligt brott. Båda artisterna förnekar brott. Totalt sett har nu fyra artister möjlighet att kamma hem fyra grammisar.

SR - 15 apr 21 kl. 14:41

Den turkiske författaren Ahmet Altan släpps fri

En av turkiets mest lästa författare, Ahmet Altan, har blivit frisläppt efter att ha suttiit fängslad i Turkiet i fyra år. Altan greps efter att ha ”spridit subliminala meddelanden till allmänheten” i en tv-intervju 2016 i samband med kuppförsöket mot regimen. Martin Kaunitz är Ahmets Altans svenska förläggare berättar om frisläppande i inslaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.