SR > Nyheter

Thursday, 22 April, 23:55

SR - 25 mar 20 kl. 17:09

Systembolaget ökar försäljning efter restriktionernaSystembolaget har ökat sin försäljning med 10 procent under mars månad jämfört med förra året. Den totala skillnaden utgörs av 3 miljoner mer liter vin, sprit och öl, enligt Systembolagets presschef Lennart Agén..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Systembolagets, Lennart Agén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Systembolaget, ökar, försäljningefter , restriktionerna
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

En dos Pfizer ger 42 procents skydd – dos två ger 86 procent

Två veckor efter en första dos av Pfizers vaccin mot covid - 19 är skyddet omkring 42 procent och en vecka efter andra dosen runt 86 procent. Det visar en ny studie från Region Skåne. - Jag tycker inte siffrorna är helt överraskande, det är lägre än vissa studier antytt, men det är i nivå med vad andra studier har antytt, säger Fredrik Kahn, en av forskarna bakom studien som Region Skåne gjort.

SR - 2 timmar sedan

Miljösamarbete mellan USA och Kina avfärdas av forskare

Att USA och Kina säger sig vilja inleda ett miljösamarbete för att minska utsläppen, har väckt uppmärksamhet. Men samarbetet avfärdas av miljöforskaren Karl Hallding vid Stockholm Environment Institute, som ”en handskakning som har gjorts av diplomatiska skäl”. ”Det är bra att USA återigen vill vara drivande i klimatfrågan, men Kina har mer att bevisa” säger Karl Hallding till Studio Ett..

SR - 4 timmar sedan

Läkare uppmanar Navalnyj att avbryta hungerstrejken

Den fängslade ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs egna läkare uppmanar honom nu att avbryta sin hungerstrejk. Navalnyj har krävt att få träffa utomstående läkare och nu menar hans egna läkare att det kravet delvis är uppfyllt sedan han undersökts på ett sjukhus utanför fängelset. I ett brev publicerat av nyhetssajten Meduza skriver läkarna att hans liv är i fara om han fortsätter hungerstrejka..

SR - 5 timmar sedan

Argentina nära tappa kontrollen – vården kan vara på väg mot kollaps

Den andra toppen som landet går igenom nu är allvarligare än den första, med 15 000 covid-sjuka per dag, de senaste veckorna är den siffran 25.000. Landets hälsominister Carla Vizotti varnar för att landet vårdsystem kan vara på väg mot kollaps, framför allt i huvudstaden Buenos Aires.

SR - 6 timmar sedan

Kristola: Rejäl ambitionshöjning från USA och Japan

Världsledare har lovat skärpning under USA:s president Joe Bidens pågående klimattoppmöte. Bäst i klassen vill USA vara – men Japan utmärkte sig också i höjd ambitionsnivå. “Premiärministern sa att landet ska minska utsläppen med 46 procent till 2030, i stället för 26 procent som målet löd innan”, säger Ekots klimatkorrespondent Marie-Louise Kristola..

SR - 6 timmar sedan

Säpos vittnesmål: Huawei är ett säkerhetshot

En 5G-leverantör som utsätts för påtryckningar kommer i framtiden kunna störa kritisk infrastruktur som polis och sjukvård. Det hävdade Säkerhetspolisen i Förvaltningsrätten, som prövar Huaweis överklagan mot det förbud som stänger ute bolaget från det svenska 5G-nätet. Huawei anser att förbudet är för långtgående och bygger på antaganden om säkerhetsrisker som inte har påvisats..

SR - 7 timmar sedan

S-distrikt mobiliserar för skatteoffensiv

De interna kraven på att Socialdemokraterna ska gå på skatteoffensiv växer inför kongressen i november. Allt fler distrikt vill att partiet går till val på höjda kapitalskatter och ny fastighetsskatt. Sedan tidigare kommer kravet från distrikten i Stockholms stad och Skåne, men nu även från Göteborg och Skaraborg..

SR - 7 timmar sedan

E18 Enköpingsvägen avstängd

Flera olyckor kring Rinkeby och Hjulsta, vägen avstängd i riktning mot Enköping Avstängningen går från Kista på E4 till trafikplats Hjulsta på E18. Kör via Rotebroleden för att komma till E18 Kymlingelänken, Akallalänken och Ulsundavägens påfarter stängda, ingen prognos..

SR - 7 timmar sedan

Ryssland drar tillbaka trupper från Ukraina

Ryssland beordrar nu sina soldater att från och med i morgon börja dra sig tillbaka från den ukrainska gränsen, uppger den ryska försvarsministern. Det framgår dock inte om det gäller alla soldater som har varit del av den militära mobilisering som har ökat spänningarna mellan Ryssland och Ukraina den senaste tiden. Den ryska försvarsministern beskriver det som att "inspektioner" i de södra och västra militärdistrikten nu är avslutade och att soldaterna därför kan återvända..

SR - 9 timmar sedan

Covidtestteam på försök på gymnasier

Region Stockholm startar idag försök med snabbtester på tre stora gymnasieskolor. Om en elev är smittad kan ett testteam komma till skolan och provta skolkamrater med så kallade snabbtester. Det ökar möjligheten att upptäcka högsmittsamma individer som omedelbart kan lämna skolan, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.