SR > Nyheter

Thursday, 15 April, 16:35

SR - 25 mar 20 kl. 11:16

Turkiet åtalar 20 för mordet på KhashoggiTurkiet åtalar 20 personer som anklagas för inblandning i mordet på den saudiske dissidenten och kolumnisten Jamal Khashoggi. Två av de anklagade hade högt uppsatta positioner i Saudiarabien när mordet skedde, rapporterar vår korrespondent..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Khashoggi, Jamal Khashoggi, Saudiarabien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiet, åtalar20 för , mordet, Khashoggi
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Norge stoppar Astra Zeneca

SR - 1 timme sedan

Iran hotar öka urananrikning – anklagar Israel för ”atomterrorism”

Efter ett sabotage mot en iransk kärnkraftsanläggning anklagar Iran Israel för ”atomterrorism”. Nu kontrar de med ett utspel om att landet ska börja anrika uran upp till 60 procent, långt över de fyra procent som tilläts i det gamla kärnteknikavtalet. Att nå en lösning i samtalen om ett kärnenergiavtal är bråttom då ingen vet vart skuggkriget mellan Iran och Israel kan leda.

SR - 2 timmar sedan

Kvinna död efter angrepp på resecentrum

Den kvinna som angreps på resecentrum i Linköping under torsdagsförmiddagen har avlidit, uppger polisen i region Öst som rubricerar händelsen som mord. Kvinnan blev angripen av en man i 40-års åldern och några timmar senare meddelande polisen att kvinnan har avlidit, sannolikt av de skador hon fick vid mordförsöket. Enligt polisens presstalesperson Björn Öberg var mannen och kvinnan inte obekanta med varandra..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Folkhälsomyndigheten presenterar rekommendationer för vaccinerade

Folkhälsomyndigheten håller pressträff om smittoläget. Folkhälsomyndigheten väntas också presentera nya rekommendationer för folk som fått vaccin mot covid-19. Hör Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen och Svante Werger, särskild rådgivare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..

SR - 3 timmar sedan

Tomas Ramberg: ”Arbetslösheten seglar upp som en stor debatt”

Arbetslösheten på just nu nio procent är den röda tråden i kritiken från oppositionen, men med olika krav på hur den ska sänkas. Men att arbetslösheten seglar upp som en stor debatt inför valet passar nog regeringen bra tror Tomas Ramberg, bättre än frågor som brottslighet. Kampen mot brottsligheten är också ett tema i kritiken mot budgeten, SD vill bygga ut kriminalvården och M och Kd vill satsa mer pengar på polisen..

SR - 3 timmar sedan

LO vill ha Löfven-plan för Sverige

Bland fack och arbetsgivare är reaktionerna blandade på vårändringsbudgeten. Jobbpaketet med med åtgärder för att bland annat unga och nyanlända ska komma närmare arbetsmarknaden. LO vill se långsiktiga investeringar i utbildning, bostäder och infrastuktur..

SR - 3 timmar sedan

FHM väntas ge nya besked om vaccinerade

Folkhälsomyndigheten väntas idag presentera nya rekommendationer för de personer som fått vaccin mot covid-19. Hittills har vaccinerade och icke vaccinerade levt under samma coronaregler förutom fullvaccinerade personer på äldreboende som redan i februari fick en särskild rekommendation om att man inte behöver "vara lika försiktig som innan". Myndigheten ska också presentera en ny prognos för när alla vuxna svenskar ska ha fått en vaccindos..

SR - 3 timmar sedan

”Folkhälsomyndigheten hade inte riktigt koll”

Åtgärderna som gjorde för att hålla smittan borta från äldreboendena efter den första vågen av coronapandemin hade inte så stor effekt som Folkhälsomyndigheten hoppats. ”Vi var inte så mycket bättre som vi hade hoppats på och framför allt så var det nog betydligt svårare att hindra smittan att komma in på äldreboende än vad någon hade trott”, säger statsepidemiolog Anders Tegnell. Mats Thorslund ledamot i Coronakommissionen anser att Folkhälsomyndigheten hade bristfällig kunskap om äldreomsorgen..

SR - 3 timmar sedan

Ekonomer: För lite pengar till klimatomställning

Regeringens budgetförslag får kritik från flera ekonomer för att det är för få framtidssatsningar och för lite pengar som satsas på klimatomställningen. Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken, säger till Ekot att regeringen skulle kunna ha lagt mer pengar på en grön omstart och mer investeringar i klimatåtgärder, till exempel satsningar på laddningsinfrastruktur för elfordon och att satsa mer på elkapaciteten för att kunna transportera elen bättre inom landet. "Det är småmiljarder – en hit och en dit.

SR - 3 timmar sedan

Hultqvist: ”Vi måste ta varningstecken på allvar”

Efter Natos besked att lämna Afghanistan, pekar Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist på att fler kvinnor fått utbildning, terrorism förhindrats och Afghanistans egen militära förmåga stärkts. Sverige haft soldater där sedan 2002 och den mindre grupp som finns kvar kommer nu ockås lämna. En analys av resultatet för ett par år sedan pekade på att målen till stor del inte nåtts och att landets stabilitet och säkerhet brister..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.