PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 18 April, 16:11

PrivataAffärer - 27 feb 20 kl. 11:32

Förvaltaren: Virusspridning i USA avgör börshumöretFör första gången är det fler som smittas as av Covid-19 utanför Kina än inuti Kina vilket ökar risken för en pandemi. Det som fram tills förra helgen sågs som ett regionalt problem har blivit ett globalt problem sedan viruset fått fäste i främst Sydkorea, Iran och Italien. Totalt har 48 länder smittade medborgare men av de totalt drygt 82 000 stycken bekräftade fallen är närmare 78 500 stycken av fallen i Kina. Fram tills i helgen var världens börser prisade enligt tidigare erfarenheten av virusutbrott som SARS 2003 då den negativa påverkan på världsekonomin har varit både kortvarig och regional. Trots att antalet personer som smittas utanför Kina ökar, så är den sammanlagda globala ökningstakten per dag avtagande sedan en tid.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Covid, Kina, Sydkorea, Italien, SARS, BNP, WHO, Folkhälsomyndigheten, CDC, Wuhan, Maersk, cola, Sverige, Coronavirus, Lundkvist, Coeli Asset Management

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltaren, Virusspridningi , USA, avgör, börshumöret
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 18:04

Här är Hemnets erbjudande inför noteringen

Bolaget gör ingen nyemission i samband med noteringen utan erbjudandet består bara av aktier från befintliga aktieägare. Det slutliga priset i erbjudandet väntas fastställas inom intervallet 95 till 115 kronor per stamaktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för samtliga noterade stamaktier i bolaget om cirka 9,61 till 11,63 miljarder kronor. Det slutliga priset väntas offentliggöras den 26 april och första dag för handel väntas bli den 27 april.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:56

De 15 mest blankade aktierna

Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. Ny på listan och dessutom överlägset mest blankad är Mandel Design, där Mangold Fondkommission nu ligger kort drygt 13 procent av aktierna. Nya är också Powercell och Clas Ohlson.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:03

Carnegie sänker Thule till sälj

”Vi menar att Thule är ett fantastiskt och unikt företag. Eftersom värderingen är rik jämfört med både sektorkollegor och den egna historiska värderingen har sänkt vår rekommendation till sälj (behåll) eftersom det kan komma bättre tillfällen att gå in i framtiden när tillväxten bromasar in”, skriver Carnegie i analysen. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare på fredagen rapporterat om rekommendationssänkningen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:59

Jefferies: Risk för marginalpress i Essity

Samtidigt sänks riktkursen till 285 kronor (320), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagsmorgonen rapporterat. ”Analyser om förhållandet mellan massa, försäljningspriser och marginaler visar på att inflationen (prisökningen) inte kommer kunna återtas fullt ut, trots införda prishöjningar inom Tissue”, skriver Jefferies. Banken spår fortsättningsvis ”dramatisk” prisökning för massapriser härstammande från långfibrig barrved (softwood) samt kortfibriga lövträd (hardwood).

PrivataAffärer - I förrgår: 11:35

Sinch värdering oroar Danske

”Vi tycker att värderingen är ansträngd, då de många förvärvade bitarna väcker frågor kring hur bolaget mest lämpligt ska värderas”, skriver Danske Bank i analysen. Danske Bank flaggar för att Sinchaktien kan reagera negativt om den organiska tillväxten i bruttoresultatet (som indikerar Sinchs underliggande försäljningstillväxt) dämpas till närmare den underliggande marknadstillväxten som enligt banken ligger kring 10-15 procent. Enligt analysen har banken sänkt sina estimat för Sinchs bruttoresultat med 2-3 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Lindberg: Lönsam matematik i köpmaskinerna

Det här är business as usual för flera förvärvsstjärnor, även om klimatet nu är extra gynnsamt. Indutrade har sedan noteringen 2005 matat på med köp av relativt små och för allmänheten anonyma teknikföretag. Det har gett en hälsosam årstillväxt på i snitt 12 procent per år, lite i skymundan av börsens affischnamn.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:06

Hernhag: Fem nordiska utdelningsfavoriter

Micke: Hej Marcus! Jag undrar om du kan lista 5 favoriter bland nordiska utdelningsaktier (ej svenska). Gärna om de finns inom branscher med tillväxtpotential på lite längre sikt.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:51

DNB: Därför slopar vi köprekommendationen

Riktkursen höjs dock till 1.500 kronor (1.200).

PrivataAffärer - I förrgår: 09:47

Bomarknad: Rekordstort övertag för säljarna

”Det är en väldigt het marknad vi har just nu. Efterfrågan är väldigt stark, priserna stiger och många upplever att utbudet är litet. Samtidigt möts säljare och köpare och det görs rekordmycket affärer.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:38

Nordnet: Nu kommer återbäringen för utlånade aktier

Programmet går ut på att Nordnet lånar ut aktier som finns registrerade på inkluderade kontotyper till externa parter, exempelvis investmentbanker och kapitalförvaltare. Låntagarna betalar ersättning till Nordnet, som efter avdrag för agentens arvode delas lika mellan Nordnet och kunden. Aktielåneprogrammet lanserades under slutet av 2018 och omfattar kunder med kapitalförsäkring, tjänstepension och privatpension.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.