SR > Nyheter

Wednesday, 14 April, 06:52

SR - 16 feb 20 kl. 17:21

Färre smittas av coronaviruset i KinaKina rapporterar färre smittade av coronaviruset för tredje dagen i följd och den svenska statsepidemiologen är försiktigt optimistisk..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, smittasav , coronaviruseti , Kina
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Bankchefer spår bättre tider för företag

Varannan bankkontorschef tror på en starkare konjunkturutveckling under årets andra kvartal. På ett års sikt tror tre av fyra på en förbättring, enligt en undersökning bland 100 bankkontorschefer beställd av statliga Almi. "Det finns en positivism både vad gäller förväntningar på konjunkturen och en ökad utlåning", säger Almis vd Britta Burreau..

SR - 1 timme sedan

Sverige ger drygt två miljarder extra till Covax

På torsdag ska regeringen fatta beslut om att ge ytterligare 2,25 miljarder kronor till det globala vaccinationsprogrammet Covax. Pengarna, som ska delas ut under en tio års period, tas ur biståndsbudgeten. ”Internationella valutafonden förutspår att världen kommer att tappa 9 triljoner dollar fram till 2025 om vi inte klarar av att motarbeta den här pandemin globalt sett”, säger Biståndsminister Per Olsson Fridh (MP), som hävdar att det är väl använda pengar..

SR - 1 timme sedan

Juridiska problem när likhundar ska utbildas

Möjligheten för svensk polis att träna upp hundar, specialiserade på att söka efter lik, har fördröjts. Anledningen är juridiska svårigheter med att få tillgång till till exempel blod från avlidna som hundarna kan träna på. "Av erfarenhet så vet vi att just de här preparaten gör att vi får fram hundar som håller en väldigt hög kvalité när det gäller att söka efter avlidna människor", säger Jerker Lawesson, chef för nationella polishundstjänsten..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen lättade på restriktioner – trots ökad smitta

Regeringens beslut om lättnader i corona-restriktionerna i höstas som tillät större publik på kultur och sportevenemang kom i otakt med smittspridningen, så att man lättade på reglerna när smittan ökade, visar Ekots granskning. Kritiker menar att det skickade fel signaler. "Man signalerar att det är ingen fara, istället borde man signalera att det är illa för nu är det på väg upp", säger epidemiologen Joacim Rocklöf..

SR - 3 timmar sedan

Ukrainarna vill inte tro på krig

USA:s president Joe Biden ringde igår upp sin ryske kollega Vladimir Putin och uttryckte oro över den stora ryska truppnärvaron längs Ukrainas gränser. Men i Kiev tror få på ett regelrätt krig samtidigt som minnena är färska från 2014, då Ryssland annekterade den ukrainska Krimhalvön. "Vi har vant oss vid den här situationen, jag får en känsla av att Putin skrämt upp väst mer än oss här", säger den politiska analytikern Volodymyr Fesenko till Ekot..

SR - 7 timmar sedan

Danmark öppnar för vaccinerade turister

Enligt ett avtal som slutits mellan partierna i Folketinget under tisdagskvällen ska färdigvaccinerade EU-medborgare kunna komma in i landet som turister från och med 1 maj. Från och med 26 juni ska gränserna öppnas för alla EU-medborgare som kan framvisa ett coronapass. Det vill säga intyg på att man är vaccinerad, har haft sjukdomen eller har ett färskt negativt covid-test..

SR - 9 timmar sedan

USA drar tillbaka sina trupper från Afghanistan

Amerikanska styrkor i Afghanistan ska lämna landet senast den 11 september i år, och därmed avsluta USA:s längsta krig som då pågått i 20 år. Enligt ett tidigare avtal mellan talibanerna och den tidigare presidenten Donald Trump skulle USA lämnat Afghanistan 1 maj i år. NATO-insatsen, som USA deltar i, har meddelat att de också kommer att dra sig tillbaka när USA lämnar..

SR - 9 timmar sedan

Hård kritik mot förlängda restriktioner på tåg och bussar

Omkring 90 procent av den långväga busstrafik som kördes före pandemin är helt stoppad i dag. Det uppger transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation, Transportföretagen, till Ekot. Anna Grönlund, branschchef för Sveriges Bussföretag, är besviken över att regeringen vill förlänga regeln, som säger att bara hälften av platserna på fjärrtåg och långfärdsbussar får bokas..

SR - 12 timmar sedan

Biden vädjar till Putin om nedtrappning i Ukraina

I ett telefonsamtal mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin idag ska båda parter ha uttryckt en vilja att etablera en dialog mellan länderna kring global säkerhet. Biden ska också ha uttryckt oro kring den eskalerande konflikten i Ukraina och vädjade till Putin att de-eskalera situationen. Enligt pressmeddelanden från Washington och Kreml har Biden också föreslagit ett fysiskt toppmöte med Putin..

SR - 12 timmar sedan

Melén: ”Så här stor militär närvaro har man inte sett sedan 2014”

Idag har försvarsalliansen Nato uppmanat uppmanat Ryssland att trappa ner den militära närvaro vid gränsen i östra Ukraina. Läget är mer spänt än på länge sedan Ryssland de senaste dagarna samlat styrkor vid gränsen. Ekots Rysslandskorrespondent Johanna Melén rapporterar från Kiev..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.