SR > Nyheter

Friday, 23 April, 07:35

SR - 14 feb 20 kl. 14:23

Artikel i utställning ställs ut igenDen artikel i Norrköpings stadsmuseums utställning Medlöperi och Motstånd som polisanmäldes och i samband med det tillfälligt togs bort under förra veckan, har precis satts upp igen. Beslutet fattades av stadsmuseets tillförordnade chef, Maria Modig, som även är utställningens ansvarige utgivare. Texten uppdateras.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norrköpings, Medlöperi, Motstånd, Modig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Artikeli , utställning, ställsut , igen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

E20 avstängd mellan Göteborg och Alingsås

- Flera fordon har krockat vid Nääsmotet i riktning mot Alingsås och E20 är nu avstängd. - Barriärer vid ett stort vägbygge är påkörda och det kan dröja innan man får ordning på det. - Ingen prognos i nuläget..

SR - 1 timme sedan

Trendbrott för facken – alltfler ansluter sig

En ny sammanställning visar att den fackliga organisationsgraden i Sverige steg under 2020 för första gången sedan mitten av 1990-talet, från 68 till 69 procent. "Här är det nya tendenser och det är både bland arbetare från 60-61 procent och bland tjänstemän från 72-73 procent", säger Anders Kjellberg, professor i sociologi. Förklaringen är framför allt en osäkrare arbetsmarknad på grund av pandemin, enligt rapporten från Arena idé..

SR - 1 timme sedan

Kritik mot svenskt bistånd till Belarus: Har funnits en naivitet

Svenska regeringen och biståndsmyndigheten Sida måste bättre bedöma dem som får ta emot bistånd i Belarus, hävdar organisationen Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter i en ny rapport. Risken finns annars att regimen får stöd att fortsätta utöva förtryck mot befolkningen. I höstas stoppades delar av det över 100 miljoner stora årliga biståndet till Belarus, där pengarna misstänktes gå till statliga aktörer..

SR - 1 timme sedan

Slovenien lyfter restriktioner – turistort hoppas på sommargäster

Det är ett halvår sen restaurangerna i turiststaden Piran vid Adriatiska havet senast fick servera sittande gäster. Men i Slovenien lyfter man nu på restriktionerna, och Piran förbereder sig för att ta emot sommargäster. Och förväntningarna på den kommande säsongen är höga..

SR - 2 timmar sedan

Oron växer i Tchad efter att presidenten dödats

I dag begravs presidenten i Tchad, Idriss Déby, som oväntat dödades tidigare i veckan. Han styrde landet under trettio år. Även om hans hårda styre fick kritik, så stod han för stabilitet.

SR - 2 timmar sedan

Rekordstort intresse för sametingsvalet

Om en knapp månad är det dags för sametingsvalet, där drygt 9 000 samer kan rösta fram sina politiker. Intresset är, trots parlamentets ganska lilla inflytande, rekordstort i valet den 16 maj. Två av de viktigaste frågorna är rennäringen och samers rättigheter, säger Ragnhild Nilsson, doktorand i statsvetenskap..

SR - 3 timmar sedan

Även undersköterskor kan få ge vaccin mot covid-19

För att klara vaccinationerna mot covid-19 kommer flera regioner och privata vaccinatörer låta även undersköterskor injicera vaccin. Det kan bli aktuellt i bland annat Region Norrbotten, Gävleborg och Dalarna. "Vi vet att vi redan nu har brist på personal både på sjukhusen och i primärvården", säger Roger Larsson, chefsläkare i Region Dalarna..

SR - 4 timmar sedan

Svenskt vaccinbevis ska vara på plats 1 juni

Den 26 juni ska vaccinationsbevis börja användas inom EU för att underlätta resande mellan medlemsländerna. Den svenska tekniska lösningen bedöms vara färdig redan den 1 juni, enligt Myndigheten för digital förvaltning som på regeringens uppdrag tagit fram tjänsten. "Det var nog ingen som trodde att det skulle här gå så bra som det faktiskt gör", säger Mats Snäll, chef för digital utveckling på myndigheten..

SR - 9 timmar sedan

En dos Pfizer ger 42 procents skydd – dos två ger 86 procent

Två veckor efter en första dos av Pfizers vaccin mot covid - 19 är skyddet omkring 42 procent och en vecka efter andra dosen runt 86 procent. Det visar en ny studie från Region Skåne. - Jag tycker inte siffrorna är helt överraskande, det är lägre än vissa studier antytt, men det är i nivå med vad andra studier har antytt, säger Fredrik Kahn, en av forskarna bakom studien som Region Skåne gjort.

SR - 10 timmar sedan

Miljösamarbete mellan USA och Kina avfärdas av forskare

Att USA och Kina säger sig vilja inleda ett miljösamarbete för att minska utsläppen, har väckt uppmärksamhet. Men samarbetet avfärdas av miljöforskaren Karl Hallding vid Stockholm Environment Institute, som ”en handskakning som har gjorts av diplomatiska skäl”. ”Det är bra att USA återigen vill vara drivande i klimatfrågan, men Kina har mer att bevisa” säger Karl Hallding till Studio Ett..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.