PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 22 April, 23:44

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 11:20

Hernhag: Börsens bästa tillväxtbolagAnita : Hej! Jag försöker igen för fjärde gången. Vågar man köpa Evolution Gaming? De hade en bra rapport men har stigit mycket! Hälsningar Anita
Marcus: Hej!
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Evolution Gaming, AnitaMarcus, Gaming, Sinch, Marcus, tony, Alliance, Mycronic, KöpBehållSälj, Mackan, ISK, SBF Bostad, Estea KAP3, SEB, USA, Netent, Kindred, Skägget, EQT, Millicom, Brighter, Investor, Bure, Vostok, ISIN, KF, Kinnevik, Latour, Lundberg, Industrivärden, MVH MattiasMarcus, Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Holmen, SCA, Tobias FMarcus, Nobinas, Nobina, Fortum, PEG, Pensionär, VP, EVO, Terraform Power, Brookfield RenewableMarcus, Nordic Entertainment, Viaplay, Lundin Petroleum, Lysa, Nyfosa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Börsensbästa , tillväxtbolag
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Uppgifter: Biden förväntas höja kapitalvinstskatten kraftigt

S&P 500-indexet pressades i samband med att nyheten publicerades och handlas under torsdagskvällen 0,4 procent ned, från att tidigare handlats ovanför nollstrecket. ”Biden-förslaget fördubblar skattesatsen för kapitalvinster på realiserade affärer som överstiger 1 miljon dollar/…/ Det är en betydande kostnadsökning för långsiktiga investerare. Förvänta dig en nedgång i år om investerare känner att förslaget har en chans att vinna laga kraft”, uppgav Jack Ablin, grundare och investeringschef vid Cresset Capital Management, till CNBC.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

ECB rör inte styrräntan

Styrräntan, lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet, ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad på -0,50 procent. Väntat var oförändrade räntor, enligt Trading Economics konsensusprognos.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

AFV: Teckna Hemnet trots prislappen

”För att se värde i aktien behöver man se framför sig en vision där Hemnet om något decennium lyckas tjäna flera gånger mer per annons än idag. Utan att göra viktiga intressenter som bostadssäljare och fastighetsmäklare upprörda längs vägen. Så länge det saknas riktiga konkurrenter tror vi möjligheterna att lyckas med det är goda”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Hedgefonder blankar Deliveroo efter börsfiaskot

Blankningspositionen i Deliveroo upptogs den 31 mars, dagen efter att Deliveroo noterades med pompa och ståt i London, en notering som omtalades hela vägen upp i regeringen som en stor seger för Londonbörsen. Aktien togs dock emot med allt annat än entusiasm och handlades ned kraftigt de första dagarna, vilket fick involverade att kalla noteringen för ”den sämsta i Londonbörsens historia”. Blankande hedgefonder var några av dem som fick sig en släng av sleven från bankfolk som arbetat med Deliveroo-noteringen och uttalade sig anonymt för Financial Times i samband med det att premiärdagen summerades.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

SBAB: Bopriserna vänder ner nästa år

De långa boräntorna är på väg uppåt, och de räntorna för de kortare bindningstiderna kommer att höjas tidigare än SBAB tidigare förväntat. Samtidigt fortsätter bopriserna att öka i år, men riktningen vänder under 2022 då priserna börjar falla tillbaka. Den riktningen bör enligt SBAB hålla i sig genom 2024.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Trelleborg slog förväntningarna

Trelleborg redovisar ett justerat rörelseresultat om 1.350 miljoner kronor för det första kvartalet 2021. Analytikernas förväntningar låg i genomsnitt på 1.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nestlé: Högsta tillväxten på tio år

Världens största livsmedelsleverantör har klarat covid-19-pandemin väl hittills, då efterfrågan på färdigpaketerad mat växt under de karantäner som införts periodvis under hälsokrisen. E-handelssegmentet har expanderat och portföljen av hälsofokuserade livsmedel har noterat ett ökat intresse under den senaste tiden, skriver Nestlé i rapporten, där tidigare guidningar för 2021 om bibehållen tillväxt i medelhöga ensiffriga procenttal upprepas. 2020 var tillväxten 3,6 procent.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Förvaltaren: Två spännande amerikanska småbolag

Det är i en intervju på Swedbanks placeringssajt Aktiellt som Christian Blink bland annat konstaterar att klimatrelaterade bolag påverkas positivt efter Bidens tillträde som president. – Generellt har politiken på federal nivå ingen större betydelse för bolagen i fonden. Det gäller fortfarande med ett stort undantag och det gäller klimatarbetet där fonden har stor exponering.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

För pensionsportföljen: Investera i infrastruktur

Företag som verkar inom infrastruktur har en lägre affärsrisk än andra företag – eftersom de exponerar sig mot de naturliga monopol som uppstår i branscher med stora initiala investeringskostnader, där allmänna regelverk tvingar marknadsaktörerna att följa strikta regelverk för pris och tillgänglighet vid erbjudandet av den aktuella tjänsten. Prisrörligheten och risken i bolagens aktier är lägre, vilket gör att en fond som UB Infra fungerar väl som byggsten i en pensionsportfölj. Det stora stimulanspaketet och framtidsutsikterna i infrastruktursektorn President Joe Biden har nyligen presenterat en jättesatsning på 2 000 miljarder dollar riktat  mot infrastruktursektorn, för att modernisera USA:s slitna och på vissa platser sönderfallande vägar, broar och flygpla

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SEB: Då kan Riksbanken återgå till minusränta

Om trovärdigheten i Riksbankens inflationsmål undergrävs, och om kronan stärks ytterligare 5 till 6 procent, pressas inflationen så lågt att en räntesänkning på 50 punkter ligger i korten för 2022, anser SEB:s experter Carl Hammer, Lina Fransson och Olle Holmgren, som skrivit analysen i makrobrevet. Riksbankens direktion har tydligt utsagt i ett pressmeddelande att det är helt och hållet möjligt att sänka reporäntan, särskilt om förtroendet för inflationsmålet hotas. SEB:s egen prognos, enligt SEK Views, är att reporäntan förblir oförändrad under en överblickbar framtid, men banken tror att det kortsiktigt finns risk för att inflationen tydligt minskar, mer än vad Riksbankens egna prognoser just nu visar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.