SR > Nyheter

Monday, 17 May, 02:13

SR - 24 jan 20 kl. 20:16

Jordbävning i östra TurkietEtt jordskalv med magnituden 6,7 har skakat östra Turkiet, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Turkiet, USA, USGS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jordbävningi , östra, Turkiet
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Hjärtsjukdom ökande hot mot kvinnor i världen

Kvinnors hjärtkärlsjukdomar måste tas på större allvar av sjukvården, forskningsvärlden och beslutsfattarna, det skriver ledande forskare i en ny rapport som publiceras i medicintidskriften The Lancet. 275 miljoner kvinnor lever med hjärtkärlsjukdomar i världen men många får vare sig diagnos eller behandling, enligt rapporten. Stillasittande och övervikt bidrar under coronapandemin till fler allvarliga hälsohot enligt Sveriges hälsoambassadör Anders Nordström, som efterlyser bättre förutsättningar för människor att äta nyttigare och röra sig mer.

SR - 6 timmar sedan

Flera döda i oväder i Indien - cyklon väntas dra in

Minst fyra människor har mist livet och en fiskebåt med 23 män ombord saknas i de sydindiska delstaterna Karnataka och Kerala till följd av kraftigt regn och hårda vindar. Lokala myndigheter vittnar om att flera byar översvämmats och att fastigheter och vägar skadats. Nu evakueras över 100 000 boende i kustdelstaten Gujarat på grund av en cyklon på väg in över fastlandet, dit den väntas nå på måndagen..

SR - 7 timmar sedan

Pressad regering stärker oppositionen i riksdagen

Socialdemokraterna är kritiska till dubbelutredningar, när riksdagen går in i en ny roll där den tar fler egna initiativ. Oppositionen vill stärka riksdagen så att den kan sköta hela lagstiftningsprocessen själv, utan hjälp av regeringen. Moderaterna kritiserar regeringen för att inte få iväg lagförslag till riksdagen..

SR - 8 timmar sedan

Lugnt i många vallokaler under sametingsvalet

Det har varit lugnt i många vallokaler runt om i landet under valet till sametinget på söndagen, där 9 200 personer får rösta. Det är framför allt frågan om hur rättigheterna ska fördelas mellan olika grupper inom det samiska samhället som är stridsfrågan i det här valet. På tisdag nästa vecka, den 25 maj, väntas valresultatet vara klart..

SR - 8 timmar sedan

Historiskt val av konstitutionsförfattare i Chile

Nästan 15 miljoner chilenare väljer den församling som ska skriva en ny grundlag, som kommer att ersätta den konstitution som diktator Pinochet lämnade efter sig. Det är första gången chilenarna får välja vilka som ska skriva en grundlag, tidigare har det varit parlamentet som utsett en grupp namnkunniga medborgare Valet, som genomförs under lördagen och söndagen, gäller också guvernörer, borgmästare och kommunfullmäktige.

SR - 8 timmar sedan

Kritiskt läge i Tigray – Varnas för folkmord

Etiopien har skjutit upp valet som skulle ha hållits i början av juni, inget nytt datum är fastslaget. Samtidigt varnar patriarken för den etiopisk-ortodoxa kyrkan, Abune Mathias för ett folkmord i Tigray och talar om de utbredda våldtäkterna och förstörelsen av regionen. EU varnar också för en humanitär katastrof i Tigray, där en majoritet av befolkningen behöver någon form av livsmedelshjälp och där militären fortsätter att blockera humanitär hjälp att nå ut..

SR - 8 timmar sedan

M: NFC:s kapacitet måste byggas ut ännu mer

De allt längre handläggningstiderna för kriminaltekniska undersökningar är ett problem, enligt inrikesminister Mikael Damberg. Men NFC, som gör de här undersökningarna, är just nu under omgörning, och det kommer bli bättre, säger ministern. "Jag tror att det kommer att krävas ännu mer – den tekniska bevisningen är så avgörande", säger Johan Forssell, Moderaterna..

SR - 8 timmar sedan

Mycket köer i trafiken efter långhelg

Många är det som ska ta bilen tillbaka efter Kristi himmelsfärdshelgen. Vilket har lätt till många långa köer på klassiska långhelgsplatser. E4 mellan Söderhamn och Gävle i södergående riktning, E22 förbi Söderköping och på E18 från Norrtälje och E4 från Nyköping in mot Stockholm.

SR - 8 timmar sedan

Yamen Hamad i norra Gaza fruktar för sitt liv

Söndagen blev den dödligaste hittills i Gazaremsan där israeliska attacker kostat minst 40 människoliv. Hamas har sedan i måndags skjutit fler än 2 800 raketer mot Israel och tio israeler har dödats, 500 skadats. Yamen Hamad i norra Gaza fruktar för sitt och sin familjs liv, han berättar att hans område attackerats hårt och att många av offren är civila.

SR - 9 timmar sedan

Man anhållen efter brottsturné genom Stockholm

Den man i 35-årsåldern som greps i Stockholm på söndagsmorgonen efter flera vansinnesfärder i stulna bilar, har förhörts och efter det anhållits av åklagare. Mannen stal flera bilar genom att dra ut förarna och misshandla dem innan han körde i väg. ”Vi ska nog vara tacksamma att vi har få personskador utom vid de rån där målsägande mer eller mindre fått stryk av den här bilrånaren,” säger Ola Österling vid Stockholmspolisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.