SR > Vetenskap

Friday, 23 April, 20:03

SR - 22 jan 20 kl. 06:49

Viktoperation minskar inte psykisk ohälsa hos ungaUnga som går ner kraftigt i vikt genom en så kallad gastric bypass-operation verkar inte få en långsiktigt bättre psykisk hälsa, enligt ny forskning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viktoperation, minskarinte , psykisk, ohälsa, hos, unga
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Formulär för förlossningsupplevelser utvärderas

På förlossningsavdelningar i Sverige får nyblivna mammor sätta poäng på sin förlossning. Meningen är att hitta mammor som fått en negativ upplevelse och riskerar att må dåligt efteråt. I en studie på Akademiska sjukhuset i Uppsala tar man nu reda på vad den här poängsättningen egentligen fångar..

SR - 12 timmar sedan

Konspirationsteorier i pandemin

MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, menar i en ny studie att konspirationsteorier och desinformation är en snabbväxande samhällsutmaning..

SR - 13 timmar sedan

Här trivs fågelungarna bäst

Många små våtmarker ger fler fågelungar än en stor. Det här visar en undersökning från Sveriges lantbruksuniversitet där forskarna har besökt 89 skapade våtmarker..

SR - 14 timmar sedan

Mars-utforskande robotar utvecklas i Luleå

Forskare vid Luleå tekniska universitet deltar i samma lag som den amerikanska rymdorganisationen Nasa i en tävling om att utveckla självstyrande drönare och andra robotar, som ska kunna utforska grottor och andra underjordiska miljöer, inte bara här på jorden utan även på andra planeter..

SR - Igår: 09:04

Historiskt: Nasas rover har producerat syre på Mars

Nasa har lyckats skapa syre på planeten Mars. Det är marsrovern Perserverance, som kom till planeten i februari, som nu skriver historia..

SR - Igår: 06:00

En lyssnarfråga om kramar

En lyssnare oroas över rådet att kunna krama barn och barnbarn, och får svar från en infektionsläkare som forskar kring vaccin..

SR - Igår: 06:00

FN fokuserar på myllret i marken

Hälsan hos våra jordar, och livet i dem, diskuteras på ett stort globalt FN-symposium med både forskare och politiker den här veckan..

SR - Igår: 06:00

Risk för allvarliga vaccin-biverkningar störst för unga vuxna

Risken att drabbas av de allvarliga men mycket sällsynta biverkningarna som kopplats till Astra Zenecas coronavaccin är enligt tillgängliga data högre ju yngre man är. Det bekräftar nu Folkhälsomyndigheten som rättar sitt uttalande från tidigare i veckan..

SR - I förrgår: 08:47

Fler kvinnor blir zoomtrötta

Videomöten har under pandemin blivit en stor del av jobbet för många. Fler kvinnor än män upplever en så kallad zoomtrötthet, visar en ny enkätstudie..

SR - I förrgår: 06:00

Sömnbrist kopplas till ökad risk för demens

Att regelbundet sova sex timmar eller mindre i 50- och 60-årsåldern kopplas till en ökad risk att senare drabbas av demens i en brittisk studie..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.