SVT > Inrikes

Tuesday, 27 July, 00:44

SVT - 23 jun 21 kl. 17:37

Statsvetare förvånad över Lööfs besked: ”Väcker nya frågor”Beskedet att Centerpartiet slopar kravet om att införa fri hyressättning kommer oväntat tidigt efter att regeringen fallit. Det menar statsvetaren Mikael Gilljam. – Det här väcker nya frågor kring hur det ska gå med budgetarbetet, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lööfs, Centerpartiet, Mikael Gilljam

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetare, förvånadöver , Lööfs, besked, Väckernya , frågor

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Nya regler ska rädda e-sportevenemang i Sverige

Kritiken har varit hård mot att svenska bestämmelser försvårar för internationella e-sportarrangemang. Men nu kommer regeringen med nya regler. Kanske kan det rädda höstens stora Counterstrike-turnering i Stockholm som annars står under hot att ställas in..

SVT - 3 timmar sedan

Ekonomen: Regering med svagt stöd hot mot tillväxten

Även om marknaden inte har reagerat negativt på den politiska krisen så kan det parlamentariska läget utgöra ett hot mot tillväxten i den svenska ekonomin. Det anser SEB:s seniorekonom..

SVT - 4 timmar sedan

Läkarförbundet: ”Fruktansvärt att man låter det ske”

Enligt en DN-granskning går många vårdgivare med på patienters krav om att få en etniskt svensk läkare, något som facket vänder sig starkt emot. – Det är fruktansvärt att vårdgivare låter det här ske, säger Niki Shams vid Läkarförbundet..

SVT - 5 timmar sedan

Efter Allra-domen – myndigheter gör miljonbeslag

Kronofogden har gjort flera beslag av tillgångar efter hovrättsdomen mot pensionsfonden Allras chefer förra veckan. Beslagen uppgår hittills till motsvarande 45 miljoner kronor, rapporterar Expressen. Bland annat rör det sig om fastigheter och värdepapper..

SVT - 9 timmar sedan

Rikspolischef Anders Thornberg behandlas för cancer

Rikspolischefen Anders Thornberg har drabbats av cancer och genomgår just nu behandling, uppger Polismyndigheten på sin sajt. – Behandlingen går bra. Jag ser fram emot att snart vara tillbaka och jobba som vanligt igen, säger Thornberg i en kommentar..

SVT - 15 timmar sedan

Brandinspektörens vädjan: ”Är du ute i skogen – ta med färdig mat hemifrån”

Det råder skogsbrandrisk i flera delar av landet. Allra värst är torkan i Stockholm och på Gotland. – Brandrisken är väldigt hög just nu, säger Torbjörn Mattsson, brandinspektör i Uppsala..

SVT - 17 timmar sedan

Patienter tillåts välja etniskt svenska läkare

I samtliga av landets regioner finns vårdgivare som låter patienter välja att vårdas av etniskt svenska läkare och tandläkare. Det visar en granskning från Dagens Nyheter..

SVT - 18 timmar sedan

Så förändrades Annelies liv efter covid-19

Från högintensiv träning och ridning flera dagar i veckan till total orkeslöshet, hjärntrötthet och smärtor som kan vara i dagar. För Annelie Westerlund från Ekerö utanför Stockholm har livet förändrats totalt efter det att hon fick covid-19..

SVT - 18 timmar sedan

Över 25 000 svenskar har fått diagnosen postcovid

I spåren av coronapandemin har tusentals svenskar fått diagnosen postcovid. Men frågan delar läkarkåren och vissa är oroliga för att andra patientgrupper blir lidande. .

SVT - Igår: 18:29

Experten: Så kan Sverige halvera drunkningsolyckorna

Sverige bör ha som mål att på fem år halvera antalet som dör i drunkningar – det menar Andreas Claesson, ordförande i Rådet för hjärt- och lungräddning. – Det är en mycket realistiskt målsättning och märkligt att vi inte redan har en strategi för det, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.