Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 27 July, 01:19

Cornucopia - 23 jun 21 kl. 16:26

Centerpartiet backar från fria hyror i nyproduktion - beredd justera Januariavtalet - vill lägga ner jordbrukDet blev alltså Centerpartiet som blinkade först. Annie Lööf (C) säger till DN att man är beredd att backa från fri hyressättning och även satsa mer på rättsväsendet och integration i en justerad JÖK, JUNK:en.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Januariavtalet, Centerpartiet, Lööf, DN, JÖK, JUNK, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Liberalerna, MP, Stefan Löfven, Annie Lööf, Expressen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Kommunernas och regionernas lobbyorganisationen SKR bygger nytt lyxkontor för två miljarder på Stockholms dyraste plats

Lobbyorganisationen Sveriges Kommuner & Landsting ska bygga ett nytt lyxkontor för två miljarder kronor på Stockholms kanske dyraste plats mellan Sheraton och Finansdepartementet med utsikt mot gamla stan i Klarakvarteren. Någon brist på pengar till kontor verkar alltså regionerna och kommunerna inte ha och SKR kallar det hela för en investering.Byggnaden längst till vänster ska rivas och SKR:s nya lyxbygge ska upp Exakt varför SKR måste finnas på Stockholms och Sveriges kanske dyraste kontorkvarter, drygt hundra meter från Stockholms centralstation, i samma kvarter som Stockholm Sheraton och granne med Finansdepartementet är oklart.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Eurostat: Sverige hade den näst lägsta statsskuldökningen i EU under coronakrisen

Bland de ekonomiska faciten av den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet hittas påverkan på EU-ländernas statsskulder. Sverige hade den lägsta minsta statsskuldökningen som procentenheter av BNP i hela EU, och endast IT-jätteskatteparadiset Irland hade lägre skuldökning. Förändring statsskuld EU under coronakrisen Data: EurostatSverige var alltså näst bäst i klassen på att inte öka sin statskuld trots den värsta ekonomiska krisen på nästan hundra år.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Fyra av fem bloggläsare tror regeringen ingriper och stoppar cementkrisen - hälften innan slutet av september

Lite mer än fyra av fem bloggläsare tror att regeringen kommer ingripa och på något okänt vis stoppa cementkrisen. Nästan hälften tror att detta sker redan innan septembers slut. Detta är antagligen i linje med marknadens reaktioner, dvs ingen påverkan på berörda bolag och Stockholmsbörsen som slår börsrekord.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Stockholmsbörsen inleder måndagen osäkert efter mycket stark vecka och börsrekord

Börsveckan som gick var extremt stark och levererade även nytt börsrekord i Stockholm. Måndagsbörsen inleder dock osäkert.Fin högsommarbörsI skrivande stund (dvs för några minuter sedan när detta publiceras) är OMXSPI oförändrat på +0.

Cornucopia - Igår: 19:54

Söndagsenkät: Kommer regeringen ingripa och stoppa cementkrisen?

Dags för en söndagsenkät, och det kring den högaktuella frågan om regeringen kommer ingripa och stoppa cementkrisen?Cementas transportväg utanför Slite Regeringen kan i teorin stoppa cementkrisen genom några olika tänkbara metoder. Man kan ge Cementa en tillfällig dispens att fortsätta verksamheten, t ex ett år i taget, för att lämna in en ny utredning eller i väntan på att HD ska ta upp ärendet.

Cornucopia - Igår: 17:03

Dålig stämning på semestern: Indragna byggstartsdatum för nya villor pga cementkrisen

Utifrån en enda läsares anekdot på sommarsemestern rapporteras det om två villanybyggen som inte längre har några säkra byggstartsdatum på grund av cementkrisen. Kan vara lite dålig stämning att sitta med den nya fina villatomten köpt för ett antal miljoner, men inte längre kunna bygga på grund av den annalkande cementkrisen. Nya hus byggs ofta på platser där betongplatta på mark är ett krav för att alls kunna bygga, och inte ens torpargrunder eller plintgrund går att bygga utan cement och betong.

Cornucopia - Igår: 12:57

Vad får höstens kommande byggstopp av bostäder för konsekvenser på bostadspriserna?

Givet att cementkrisen inte stoppas av regeringen kommer det i praktiken bli i princip byggstopp för nya bostäder i november i år. Vad får det för konsekvenser på bostadspriserna?Vad händer?

Cornucopia - Igår: 11:26

Regeringsbeslut från 2018 och Miljöpartiet bakom cementkrisen

År 2018 tog regeringen Löfven och dåvarande miljöministern från Miljöpartiet ett beslut om att etablera nya och utöka Natura 2000-områdena närmast Cementa i Slite. Specifikt hänvisar regeringens provinsiella representant länstyrelsen på Gotland till området Hejnum Kallgate i sin överklagan av Cementas tillstånd, ett område som regeringen Löfven alltså utökade.Vägen söder om Hejnum Kallgate, som alltså ses till höger i bild.

Cornucopia - I förrgår: 14:00

Nya Zeeland bryter resebubblan med Australien efter smittoutbrott i Sydney - 25 000:- för karantän

Nya Zeeland bröt igår sin karantänfria resebubbla med Australien efter ett större smittoutbrott i Sydney. Inte ens med de stenhårda restriktionerna och återkommande nedstängningarna klarar de två länderna av att skydda sig helt mot Wuhan-pesten.Ankomstterminalen på utrikesflygplatsen i Sydney, några veckor innan pesten började sprida sig på allvar i början av 2020 Nya Zeeland och Australien har som isolerade önationer haft en resebubbla där man kunnat resa mellan  syskonländerna utan karantän.

Cornucopia - I förrgår: 11:34

Stoppar LKAB på grund av cementkrisen stoppar i princip all svensk verkstadsindustri - Volvo, Sandvik, SKF mfl

Om det blir allvar av LKAB:s varning om upp till 80% minskad produktion av järnpellets i Malmfälten på grund av cementkrisen, så stoppar i princip all svensk verkstadsindustri som är beroende av svenskt stål. Även EU kommer drabbas, och räkna med att priset på järn och stål kommer skjuta i höjden.SSAB i OxelösundLKAB riskerar alltså att få stoppa större delen av sin gruvbrytning av järnmalm i Malmfälten, dvs Kiruna och Malmberget i Gällivare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.