Regeringen > Nyheter

Monday, 02 August, 07:07

Regeringen - 23 jun 21 kl. 16:20

1,25 miljarder till skolan för att hantera pandemins effekter – så fördelas pengarnaFör att möta den tuffa utmaning som covid-19-pandemin har inneburit för skolan får Sveriges skolväsende dela på 1,25 miljarder i år. Pengarna kan bland annat skapa förutsättningar för ökad undervisningstid, bättre arbetsmiljö för elever och lärare och användas för att smittsäkra verksamheten. Regeringen har dessutom skjutit till extra medel till lovskola och läxhjälp..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1,25, miljardertill , skolanför att , hantera, pandeminseffekter , så fördelas pengarna

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - I förrgår: 16:12

Arbetslöshetsförsäkringen och förvaltningslagen

Författningsförslaget i promemorian innehåller ändringar i den nya lagen om arbetslöshetsförsäkring som föreslås i SOU 2020:37..

Regeringen - I förrgår: 14:06

Vägen mot fossiloberoende jordbruk

Enligt utredningsdirektiven dir. 2020:16 Ett fossiloberoende jordbruk ska en särskild utredare föreslå åtgärder och styrmedel för att stödja en utveckling mot ett fossiloberoende jordbruk..

Regeringen - I förrgår: 11:41

Uppdrag att etablera vågar i infrastrukturen för att kontrollera överlaster

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att etablera sex vågar i infrastrukturen för att kontrollera överlaster under färd..

Regeringen - I förrgår: 11:28

Komplettering av uppdraget att genomföra ett program med återbetalningspliktiga lån till förmån för leverantörer av lokal flygtrafikledning inom Sverige

Regeringen kompletterar uppdraget till Trafikverket från den 4 februari 2021 (I2020/02256), kompletterat den 18 mars 2021 (I2021/00944), på det sättet att även stora företag ska kunna ansöka om de återbetalningspliktiga lånen till förmån för leverantörer av lokal flygtrafikledning inom Sverige..

Regeringen - I förrgår: 11:05

Uppdrag att påbörja planläggningsarbetet för sträckan Skellefteå–Luleå på Norrbotniabanan

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att påbörja planläggningsarbetet för sträckan Skellefteå–Luleå på Norrbotniabanan med syfte att möjliggöra en byggstart för sträckan inom ramen för nästkommande infrastrukturplan..

Regeringen - I förrgår: 10:15

Lättläst om corona-viruset 24 juni till 15 juli 2021

Här kan du läsa nyheter om coronaviruset och om sjukdomen covid-19. Datum i rubriken visar när vi skrev artikeln..

Regeringen - 29 jul 21 kl. 16:42

Utrikesgruppen.se – inte en webbplats från Regeringskansliet

Utrikesgruppen.se, svenska-ambassaden.com och sveriges-konsulat.

Regeringen - 29 jul 21 kl. 15:18

Remiss av promemorian Professionsprogram för rektorer, lärare och förskollärare

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat promemorian Professionsprogram för rektorer, lärare och förskollärare..

Regeringen - 29 jul 21 kl. 11:06

Nationellt professionsprogram ska ge rektorer, lärare och förskollärare bättre kompetensutveckling under hela yrkeslivet

Höga kunskapsresultat i skolan förutsätter hög kvalitet i undervisningen och det pedagogiska ledarskapet. Rektorer, lärare och förskollärare behöver därför ges goda förutsättningar att utvecklas i sin profession. I en promemoria som Utbildningsdepartementet nu skickar ut på remiss föreslås ett professionsprogram bestående av en nationell struktur för kompetensutveckling och ett nationellt meriteringssystem..

Regeringen - 29 jul 21 kl. 10:59

Regeringen, myndigheter och kommuner rustar för höjd brandberedskap vid skogsbränder

Sedan 2018 års skogsbränder har Sveriges förmåga och beredskap att bekämpa skogsbränder förbättrats avsevärt. Många kommunala räddningstjänster har vidtagit flera åtgärder efter 2018 för att förstärka sin beredskap och förmåga att effektivt kunna hantera omfattande räddningsinsatser. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har dessutom tillförts medel för att kunna stärka sin förmåga att stödja kommunerna vid omfattande räddningsinsatser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.