SR > Nyheter

Sunday, 11 April, 08:49

SR - 29 aug 19 kl. 20:11

Ola Bini kallad till domstol för nya anklagelsepunkterI Ecuador har den svenske programmeraren, Ola Bini kallats till domstol för att möta nya anklagelser från åklagaren. Han greps i våras anklagad för att ha försökt hacka regeringskonton. Men släpptes i somras. Ikväll svensk tid sammanträder rätten för att höra vad åklagaren har att säga..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bini, Ecuador

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ola, Bini, kalladtill , domstolför nya , anklagelsepunkter
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Skåne har flest kriminella klaner i landet

Av de 34 släktbaserade nätverk eller klaner i landet som polisen pekat ut, finns 23 i Skåne, det visar polisens interna hemligstämplade rapport som Sydsvenskan tagit del av. Det var i höstas som det avslöjades att personer ur klanerna infiltrerat myndigheter och politiska församlingar och enligt uppgifter till Sydsvenskan pågår just nu en insats för att få bort medlemmar i kriminella släktnätverk från känsliga positioner där de till exempel kan påverka bidragsbeslut. Av dom 161 personer som pekas ut som huvudpersoner i polisrapporten, har 111 koppling till Skåne..

SR - 45 minuter sedan

Stora kinesiska manövrar runt Taiwan

De senaste veckorna har Kina kraftigt trappat upp sin militära aktivitet i närheten av Taiwan. Kinesiska stridsflygplan har flera gånger i stora antal närmat sig den självstyrande ön, och Kinas flotta övade tidigare i veckan i vattnen runt om Taiwan. Taiwans utrikesminister sa tidigare i veckan att om Kina invaderar, så kommer Taiwan att slåss ”ända till slutet.

SR - 1 timme sedan

Egypten vägrar släppa Ever Given

Egypten håller kvar containerfartyget Ever Given som blockerade Suezkanalen för några veckor sen. Egyptiska myndigheter vill ha kompensation från fartygets ägare för stoppet som fartyget orsakade. Enligt tidningen the Wall Street Journal kan det röra sig om kostnader på upp till 8 och en halv miljarder kronor.

SR - 1 timme sedan

Vill kunna använda hemliga tvångsmedel mot gängmedlemmar

Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna vill ge polis och åklagare nya verktyg för att hantera gängkriminaliteten. PÅ DN Debatt skriver partiernas rättspolitiska talespersoner att de, bland annat, vill att hemliga tvångsmedel, som telefonavlyssning och hemlig dataavläsning, ska kunna användas proaktivt mot gängmedlemmar på samma sätt som i till exempel Frankrike. De vill också stärka FRA:s kapacitet att signalspana åt polisen och stärka skyddet för rättspersonal..

SR - 2 timmar sedan

Normer om kön påverkar vår hälsa

Bilden av vad som ses som typiskt manligt eller kvinnligt kan påverka viljan att söka hjälp, vårdens kvalitet och i förlängningen människors hälsa. Det menar Jämställdhetsmyndigheten som på uppdrag av regeringen sammanställt forskning som finns på området. Nu ska rapporten ligga som underlag för att förbättra jämställdhetsarbetet inom till exempel vården..

SR - 3 timmar sedan

Den gränsnära turismen drabbas hårdast av pandemin

Turistsäsongen närmar sig och branschorganisationen Visita är oroad över läget. Vd Jonas Siljhammar hoppas att så många företag som möjligt kan räddas genom statliga stöd och fler bokningar. Jämfört med april förra året, också ett tufft år, är det ungefär hälften så många bokningar, enligt Visitas vd.

SR - 5 timmar sedan

Polisen om arbetet mot grooming: Behövs bredare kompetens

Svensk polis har de senaste åren satsat mer resurser på att utreda sexualbrott mot barn på nätet. I varje polisregion finns nu specialiserade utredare. Men det behövs både vassare utbildning och fler nya utredare, säger Björn Sellström som jobbar strategiskt mot nätövergrepp mot barn: “Behöver bredda kompetensen när det gäller all cyberrelaterad brottslighet”..

SR - 6 timmar sedan

VMA: Södermalm och Årsta i Stockholms län

Viktigt meddelande till allmänheten på Södermalm och Årsta i Stockholms län. Det brinner i en industrilokal i Årsta med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att om man upplever obehag av röken, att man stannar inomhus och stänger dörrar, fönster och ventilation.

SR - 10 timmar sedan

Blodproppar kopplas till höga nivåer av antikroppar

Norska forskare har nu studerat dom fem personer i Norge som fått blodproppar efter att ha fått Astra Zenecas vaccin och sett att alla fem hade väldigt höga nivåer av en typ av antikroppar som kan göra att blodplättarna klumpar ihop sig. Forskarna vet ännu inte varför just dom här fem patienterna drabbades. Med studien hoppas man kunna hitta ett svar till hur blodpropparna uppstår..

SR - 12 timmar sedan

Varning för snö i södra Sverige

SMHI varnar för snöfall i Skåne, Småland och Östergötland samtidigt som många redan bytt till sommardäck. SMHI har gått ut med en klass 1-varning I inre Småland väntas det bli mellan 5 till 10 centimeter snö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.