SR > Kultur

Friday, 30 July, 03:30

SR - 23 jun 21 kl. 14:13

Svenska tonåringar bakom Polo G:s BillboardettaAmerikanska artisten Polo G toppar Billboardlistan i USA med sitt senaste album. Fem av låtarna på albumet ”Hall of fame” är producerade av svenske Wizard och på ett av spåren, ”GNF (OKOKOK)”, har han haft hjälp av producentduon Varohl. Varohl består av två anonyma, skånska killar, blott 19 respektive 17 år gamla..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Polo, Billboardetta, Billboardlistan, USA, Hall, Wizard, GNF, Okokok, Varohl

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska tonåringar, bakom, Polo, G:s, Billboardetta

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Underhållande om kärlek och död - Blow och Purcell på Confidencen

Stor kärlek men också svår död - det handlar om två korta brittiska operor från slutet av 1600-talet. På Confidencen utanför Stockholm spelar man John Blows Venus och Adonis och Henry Purcells Dido och Aeneas. Den sista innehåller en av operahistoriens största och sorgligast hits: Didos klagan.

SR - 11 timmar sedan

Framkallar bilder på loppiskameror – och efterlyser personerna

Dokumentärfilmaren Rasmus Wassberg köper kameror på loppis, framkallar rullarna och efterlyser sedan ägarna till de bortglömda bilderna på Instagram. På några veckor har ”Dina minnen” fått tusentals följare och tipsen om vem som syns på fotona strömmar in. Men det finns ett moraliskt dilemma i att publicera bilder på folk som inte gett sitt samtycke, menar Rasmus Wassberg..

SR - 11 timmar sedan

Brittiskt förlag ber om ursäkt till ryska affärsmän

Bokförlaget Harper Collins ska ändra innehållet i den engelska versionen av boken ”Putins krets”, skriven av journalisten Catherine Belton som granskat hur Putin kom till makten. Beskedet kom i samband med domstolsförhandlingarna i London där fyra ryska miljardärer stämt både bokförlaget och författaren för förtal. Enligt Reuters ska de delar som rör ryssarnas påstådda relationer till KGB ändras och förlaget ber även om ursäkt för att innehållet inte diskuterades med de berörda innan publicering..

SR - 11 timmar sedan

Recension: Filmen The Ice road med Liam Neeson och Laurence Fishburne

I filmen ”The Ice road” ska Liam Neeson köra långtradare över en frusen sjö för att rädda ett gäng instängda gruvarbetare. Det blir mekanikeraction med vajrar, bultar och kompetenta lösningar när bilarna morrande far igenom den bräckliga isen. Kulturnytts Jenny Teleman har sett en film på full gas, men irriteras av att spänningen i de gastkramade biljakterna saggas ner av trist knytnävsslagsmål..

SR - 11 timmar sedan

Max Martin utsedd till 2000-talets största producent

Max Martin är 2000-talets största producent, enligt musikbranschtidningen Billboard. Det är tidningens redaktion som röstat fram topp 50-listan, som den svenske stjärnproducenten toppar. I motiveringen beskrivs Max Martin som ”arkitekten bakom tonårspopsexplosionen vid millennieskiftet” och det påpekas att han aldrig slutar vara relevant..

SR - 18 timmar sedan

ZZ Tops basist Dusty Hill är död

Dusty Hill, basist i det bluesinfluerade rockbandet ZZ Top har dött, det meddelar hans bandkollegor Billy Gibbons och Frank Beard och skriver att han somnade in i sitt hem i Houston, Texas. Förra året tvingades Dusty Hill hoppa av en pågående turné på grund av en höftskada. Dusty Hill blev medlem i det ZZ Top 1969 och blev 72 år..

SR - 20 timmar sedan

Konst som gräver i arvet från apartheid

Göteborgs konsthalls utställning ”Bring back lost love” av den Sydafrikanska konstnären Kemang Wa Lehulere skildrar apartheid, frihetskämpar och bortglömda länder. Kemang Wa Lehulere ses som en av de viktigaste företrädarna för den nya generationens sydafrikanska konstnärer, och hyllas för hur han utforskar sydafrikansk historia och politik i sina verk. ”Jag hoppas att man får en känsla av att man lär känna både honom och den sydafrikanska historien”, säger Stina Edblom, konstnärlig ledare vid Göteborgs konsthall..

SR - 21 timmar sedan

Popkollo: "Långt från en jämställd musikbransch"

För att skapa jämställdhet och plats för tjejer och transpersoner på musikscenen startades organisationen Popkollo 2003. Sedan dess har Popkollo växt till en riksorganisation med 14 lokala föreningar som arrangerat över 250 sommarkollon där 4 300 deltagare har varit med. ”Vi har mycket jobb kvar att driva”, säger Anna Moroz, ordförande för Popkollo Sverige..

SR - Igår: 16:21

Ryska miljardärer stämmer författare för bok om Putin

I Storbritannien har fyra ryska miljardärer stämt författaren och journalisten Catherine Belton för hennes granskande bok ”Putins krets” om hur Putin kom till makten. ”Att det går att bedriva en rättslig jakt på journalistik via England är ett problem som politiker måste ta på allvar”, säger bokens svenska förläggare Daniel Sandström. Trots det tror han inte att stämningen kommer att påverka den svenska utgivningen och boken släpptes som planerat under tisdagen..

SR - Igår: 15:47

Spelföretaget Activision Blizzards vd Bobby Kotick: ”Var tondövt”

Vd:n för spelföretaget Activision Blizzards, Bobby Kotick, uttalar sig efter de senaste dagarnas anklagelser om rasism. Han säger att företagets svar på anställdas larm om sexism på arbetsplatsen var tondövt och att företaget nu ska vidta åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Bolaget nekade till en början till anklagelserna som de menade var förvrängda och i många fall falska, men efter ett öppet brev från nästan tusen anställda har företaget tänkt om..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.