DN > Utrikes

Sunday, 14 July, 01:05

DN - 10 jul 24 kl. 19:39

Putinkritiker försvunnen i rysk fångenskapDen ryske oppositionspolitikern Vladimir Kara-Murza, som sitter fängslad i Sibirien, har inte hörts av på en vecka. Sedan han förflyttades till ett sjukhus i början av juli har anhöriga inte fått ha någon kontakt med honom..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Vladimir Kara-Murza, Sibirien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Putinkritiker, försvunneni , rysk, fångenskap

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Källor: Ryssland rekryterar för sabotage i Europa

Antalet ryska attacker och sabotage mot mål i Europa ökar. – Det är ett kort som Ryssland hela tiden haft i bakfickan som den nu verkar spela ut lite mer, säger Rysslandsexperten Markus Göransson. I flera fall misstänks personer ha anlitats av rysk underrättelsetjänst via nätet, rapporterar Washington Post..

DN - 5 timmar sedan

Han drunknade på flykt från Ukrainas militär: ”De förstör våra barn”

Valeriy Minikhinov blev bara 25 år. Han är en av många ukrainska män som drunknat när de försökt fly från att tvingas in i kriget. – De förstör våra barn, säger hans mamma som anklagar regeringen för sin sons död..

DN - 14 timmar sedan

Brittisk polis hittade kroppsdelar i väskor – en gripen

Kroppsdelar tillhörande två män har hittats i väskor i den engelska kuststaden Bristol. En upptäckt som orsakat chock och oro i området, enligt polisen. Efter ett intensivt polisarbete i jakt på den misstänkte har nu en 24-årig man gripits, rapporterar Skynews..

DN - 18 timmar sedan

”Det går inte att försvara sig mot hemliga bevis”

BETLEHEM. Biståndsarbetaren Barah Odeh var på väg hem från en jobbresa i Tyskland när hon greps och fördes till en cell full av vägglöss och avföring. Hon är en av tusentals palestinier som sedan den 7 oktober har fängslats av ”hemliga säkerhetsskäl”.

DN - Igår: 21:55

Kragh: Rysslands lista över måltavlor har vidgats

Den ryska regeringen ska ha planerat att mörda flera chefer på europeiska försvarskoncerner. Rysslandsexperten Martin Kragh säger att listan över vilka landet ser som ett hot mot sina intressen bara har vidgats i och med kriget i Ukraina. – Den ryska säkerhetstjänsten har blivit mer aktiv och hänsynslös..

DN - Igår: 21:11

Så planerar Kina att sprida sina elbilar över världen

”Det är inte konkurrens, det är fusk”, sade Joe Biden när USA lade en tull på 100 procent på kinesiska elbilar. Nu är det Europas tur att införa extra tariffer. Tullmurarna i väst kommer att driva Kinas export till nya marknader.

DN - Igår: 18:06

Michael Winiarski: En stråle hopp eller fortsatt låst läge för Iran

Irans nyvalde president Masoud Pezeshkian har kallats för reformist och moderat. Han själv talade om sin valseger som ”en stråle av hopp inför framtiden”. Men det är osäkert om han kan leverera de utlovade lättnaderna i slöjtvånget för kvinnor och en återupptagen dialog om kärnvapnen med USA..

DN - Igår: 16:08

Hätsk debatt om långdistansvapen på tysk mark – ”upprustningsspiral”

BERLIN. Beslutet att placera amerikanska långdistansvapen i Tyskland väcker häftig kritik i landet. Något liknande har inte skett sedan slutet av kalla kriget.

DN - Igår: 16:00

Regeringen vill skicka pengar till de drabbade i sjukhusattacken

Regeringen vill skicka fem miljoner kronor i omedelbart stöd till de barn och familjer som drabbats av den ryska sjukhusattacken i Kiev. Åtgärden är ovanlig, enligt biståndsministern Johan Forsell (M). – Det är en humanitär gräns som har passerats, säger han till DN..

DN - Igår: 15:00

Finland skyndar igenom skarp gränslag

Personer som vill söka asyl i Finland ska kunna avvisas på direkten. Riksdagen i Helsingfors röstar för en skärpt och kritiserad undantagslag – mot bakgrund av ett ryskt hybridhot. Kritiker har varnat att det kan få dyra konsekvenser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.