SR > Nyheter

Sunday, 25 July, 17:09

SR - 23 jun 21 kl. 13:24

E4 Tönnebro avstängdLastbil och personbil har krockat Vägen är avstängd mot Söderhamn Oklar prognos kring hur länge vägen kommer att vara avstängd. Texten uppdateras.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tönnebro, Söderhamn Oklar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: E4 Tönnebro, avstängd

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Bara 17 kommuner har utbildade livräddare

Enligt Livräddnings sällskapet finns idag bara 17 stränder som har utbildade livräddare. Svenska Livräddningssällskapet anser att kommuner måste få hjälp att kartlägga sin vattennära miljö för att kunna förbygga drunkningsolyckor: Det saknas till exempel information på stränder där det finns undervattenströmmar eller hamnområden med höga kajer där det saknas stegar så att man inte kan ta sig upp om man skulle trilla i..

SR - 3 timmar sedan

”Vi kan minska drunkningsolyckorna med 50 procent”

Varje år drunknar 200 personer i Sverige, samtidigt som 200 skadas. Att skadas i drunkningsolycka innebär oftast att man får hjärnskador som leder till vårdberoende. Andreas Claesson, ordförande i Rådet för hjärt- och lungräddning och docent i akutsjukvård vid Karolinska institutet, efterlyser en strategi för att minska drunkningsolyckorna..

SR - 4 timmar sedan

Tio döda i busskrasch i Kroatien

Minst tio människor dödades och dussintalet skadades på söndagen när en buss körde av motorvägen i östra Kroatien, enligt lokal polis. Bussen färdades mellan Frankfurt i Tyskland och Kosovos huvudstad Pristina, 45 av resenärerna fördes till sjukhus i staden Slavonski Brod, nära olycksplatsen, 8 av dem ska vara allvarligt skadade. Det finns i nuläget inga uppgifter om passagerarnas nationaliteter och åldrar, eller om orsaken till olyckan, bussen är registrerad i Kosovo..

SR - 4 timmar sedan

Tusentals i protest mot Bolsonaro

Demonstranterna kräver att president Jair Bolsonaro ställs inför riksrätt för hur han hanterat coronapandemin 550 000 människor har dött i covid-19 i Brasilien och vaccineringen har kritiserats för att ha kommit igång för sent Bolsonaros popularitet dalar inför nästa års väl då han kan komma att ställas mot sin politiska rival Lula da Silva.

SR - 5 timmar sedan

Efter förra veckans oväder – tyfon drar in över Kina

Efter förra veckans kraftiga oväder i den centala Henanprovinsen i Kina förra veckan, förbereder sig nu flera städer längs kusten för ett nytt oväder. Tyfonen In-fa drar in över den kinesiska östkusten och alla flyg och flera tågförbindelser till och från bland annat Shanghai har ställts in det kommande dygnet. Enligt de kinesiska meteorologiska myndigheterna väntas mellan 250 och 350 millimeter regn och det i kombination med kraftiga vindar gör att myndigheterna varnar för jordskred och stora översvämningar och i flera städer har man redan börjat bygga fördämningar, rapporterar South china morning post..

SR - 5 timmar sedan

500 svenska dammar kan orsaka stora skador vid kollaps

I Sverige finns omkring 500 vattendammar som skulle kunna orsaka stora skador på samhället om de kollapsade, det rapporterar SVT. Enligt en ny rapport från Svenska kraftnät behöver tillsynen av dammsäkerheten förbättras. När det stora ovädret drabbade Europa som värst för drygt en vecka sedan riskerade en damm i Tyskland att brista..

SR - 6 timmar sedan

Oanvändbar skyddsutrustning för 24 miljarder

Enligt en ny rapport har Storbritannien under pandemin lagt motsvarande 24 miljarder svenska kronor på skyddsutrustning som är oanvändbar. Det är ett partiöverskridande utskott i parlamentet som kritiserar premiärminister Boris Johnsons regering för oacceptabelt höga nivåer av slöseri, något som kommer att gå ut över de brittiska skattebetalarna i årtionden framöver. Regeringen hävdar att mindre än 1 procent av all skyddsutrustning visat sig vara oanvändbar inom vården och att den ska komma till användning på annat håll, men har lovat att en oberoende statlig utredning ska granska regeringens pandemihantering..

SR - 10 timmar sedan

Nya fall av covid-19 på OS

10 nya fall av coronasmitta rapporteras nu med koppling till de olympiska spelen, totalt antal bekräftat smittade personer är därmed 132. Bland dem finns flera idrottare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. För en dryg vecka sedan rapporterades det om det första fallet i OS-byn..

SR - 10 timmar sedan

60 personer åtalas efter demonstrationer

På Kuba har omkring 60 personer åtalats efter de regeringskritiska demonstrationerna som hölls tidigare i juli, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Tusentals personer deltog i demonstrationerna men hur många som greps är ännu okänt. Myndigheterna har inte velat säga något om de gripna trots att anhöriga till personer som försvunnit har krävt information från polisen..

SR - 10 timmar sedan

SKR: ”Det viktigaste är samma innehåll i vården”

Många av de som lider av långdragna symptom efter covid-19 kommer inte längre än till primärvården, vilket experter menar inte alltid räcker till för att behandla och diagnosticera den komplexa sjukdomen postcovid. Men enligt Emma Spak, hälso- och sjukvårdschef på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), arbetar alla regioner utifrån sina lokala förutsättningar ”Att ha en likadan organisatorisk struktur i alla regioner är inte alltid det mest ändamålsenliga, utan det viktiga är att man kan erbjuda samma innehåll i vården”, säger Spak..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.